به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی و معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه بازآفرینی استان کردستان در سنندج با اشاره به اینکه با بافت فرسوده و مناطق کم برخوردار سنندج آشنایی دارم، اظهار کرد: حال مردم در محلات کم برخودار و بافت فرسوده شهری خوب نیست و باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه شکلگیری مهاجرت از روستا به شهر و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ منجر به رشد فزاینده جمعیت در برخی نقاط میشود، افزود: وقتی در طرح توسعه شهری برای خانوارهای کم درآمدها تدبیر نمیشود نواحی منفصل و کم برخودار مانند نابسر شکل میگیرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی و معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در خانههایی که در مناطق کم برخوردار و کوچک زندگی میکنند کرامت انسانی حفظ نمیشود و مردم بسختی روزگار خود را سپری میکنند.
آئینی بیان کرد: نگاه دولت سیزدهم این است که شرایط این محلات را که شرایط بغرنجی است را بررسی کند و به موارد عمرانی این مناطق و شرایط اقتصادی و معیشتی این مناطق بپردازد.
وی با بیان اینکه خدمات به خوبی به مناطق حاشیه شهرها ارائه نمیشود، تصریح کرد: توجه به موضوع بیمه سلامت و تامین اجتماعی، بهداشت و اشتغال باید در مناطق حاشیه شهرها مورد توجه قرار گیرد و دستگاههای اجرایی در کنار هم باید به فکر این مهم باشند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی و معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: استعدادهای جوانان و نوجوانان مناطق حاشیه شهر باید شکوفا شود و این مهم نیاز به اشتغالزایی برای جوانان و کاهش مشکلات آنها را دارد.
آئینی اعلام کرد: تبعیض در ارائه خدمات منجر به گسترش فقر و حاشیه نشینی میشود و باید مناطق کم برخوردار براساس سند ملی ساماندهی شود و خدمات زیربنایی و رو بنایی این محلات مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: باید شرایطی فراهم کنیم که حمایتهای مالی و تسهیلاتی برای نوسازی مسکنهایی که در این مناطق وجود دارد صورت پذیرد چرا که فرقی بین کسی که در بهترین جای سنندج زندگی میکند و کسی که در نایسر زندگی میکند، نیست و. همه باید از خدمات در یک سطح بهرهمند شوند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی و معاون وزیر راه و شهرسازی نوسازی مسکن در مناطق کم برخودار و بافت فرسوده شهری را گامی برای حفظ جان انسانها دانست و اضافه کرد: باید به این مهم توجه ویژه شود.
وی از اجرای طرح توسعه و تحول اجتماع محور محلات کمبرخوردار خبر داد و گفت: در قالب این طرح باید جوانان هر محله برای تغییر شرایط محله خود ساماندهی میشوند و براین اساس باید هر محلهای باید یک مسئول داشته باشد.
آئینی اذعان کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه، باید سالیانه ۲۷۰ محله در بافتهای ناکارآمد شهری در کشور بازآفرینی شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی و معاون وزیر راه و شهرسازی نوسازی مسکن افزود: هیچ کس جز خود اهالی محلی نمیتواند شرایط محلات را درست کند و در این مسیر نگاه اول به جوانان زیر سی سال است.
آیینی آموزش، توانمندسازی و مهارتآموزی ساکنان در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری را مورد تاکید قرار داد و افزود: باید با سنددار کردن واحدهای مسکونی واقع در محلات حاشیهنشین و سکونتگاههای غیر رسمی، سرمایههای آنان به چرخه اقتصادی شهر برگردانیم و ساکنان این مناطق را به نوسازی واحدهایشان ترغیب کنیم.
وی در ادامه با اعلام اینکه مسکنهای نواحی حاشیهای سنندج فاقد سند هستند، گفت: ظرفیتی برای حمایت از قانون احیای سندها وجود دارد که طبق قانون باید از این ظرفیتها بهره گرفت.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی همچنین خواستار احداث پروژههای چند منظوره در مناطق کمبرخوردار شد و بیان کرد: باید پروژههای چند منظوره در این مناطق شاخته شود تا مرکزی برای تجمعات محله، فعالیتهای فرهنگی و غیر در مناطق کمبرخوردار باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه طبق آمار محلات حاشیه نشین اهل سنت نسبت به سایر مناطق، به دلیل مسائل فقهی و عدم اعتقاد به سود تسهیلات بانکی، کمتر از تسهیلات استفاده میکنند، خاطرنشان کرد: باید تلاش شود بخشی از سود تسهیلات بانکها را دولت تامین کند اما به دلیل انباشته شدن نیازها در سطح کشور، محدودیت منابع دولت را شاهدیم بنابراین نیاز است علما و شورای افتای استان مردم را با خطرات بافتهای فرسوده آشنا کنند و زمینه استفاده مردم از تسهیلات بانکی برای نوسازی منازل فرسوده را فراهم نمایند.
آئینی اعلام کرد: امسال حدود ۴۰۰میلیارد تومان اعتبار به شرکت بازآفرینی شهری جهت تامین قیر اختصاص یافته است، که از این میزان حدود ۲۰۰میلیارد تومان بین استان ها توزیع شده است.
نظر شما