به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حذف وام ازدواج مغایر با قانون جمعیت و تعالی خانواده است، توزیع بارشها از نظر مکانی و زمانی مناسب نیست، لزوم برای سکونت اقشار متوسط و ضعیف، آهنگ افزایش قیمت مسکن در حال کُند شدن است از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۵ بهمن است.
حذف وام ازدواج مغایر با قانون جمعیت و تعالی خانواده است
آرا شاوردیان، نماینده ارامنه تهران و شمال کشور و عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در مجلس در توئیتی نوشت: در سال های گذشته شاهد بودیم مبلغ اختصاص داده شده برای وام ازدواج همواره کمتر از رقم تکلیفی بانک مرکزی در این خصوص بود؛ هرچند همین میزان تکلیفی نیز کمتر از نیاز جامعه است.
حذف وام ازدواج از ردیف بودجه، پرداخت این وام را با چالش روبرو کرده و مغایر با قانون جمعیت و تعالی خانواده است.
توزیع بارشها از نظر مکانی و زمانی مناسب نیست
علیرضا عباسی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی شب گذشته (دوشنبه 4 بهمن) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: در چند دهه اخیر میزان بارندگی از ۲۵۰ میلیمتر سالیانه به ۲۳۰ میلیمتر رسیده که حدود ۱۵ میلیمتر کاهش داشته است و همچنین توزیع بارشها از نظر مکانی و زمانی مناسب نیست.
در ادامه داوود نیککامی، رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری گفت: در سال ۹۸ سیلابهای پراکندهای را در استانهای شمالی و غربی کشور داشتیم
رهن و اجاره مسکن برای برخی آرزو شده است/ باید برای سکونت اقشار متوسط و ضعیف چاره اندیشی شود
مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی شب گذشته (دوشنبه 4 بهمن) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره وضعیت اجاره بها گفت: در حوزه مسکن از جمله خرید و فروش و رهن و اجاره، قطعا رهن و اجاره متاثر از قیمت ملک است و با افزایش قیمت املاک رهن و اجاره بها افزایش می یابد و نگرانیم که بیش از این افزایش یابد.
وی با بیان اینکه باید درکنار کار کوتاه مدت کار بلندمدت هم انجام شود، ادامه داد: رهن و اجاره مسکن برای برخی آرزو شده است و عده ای مجبور شدند از شهرهای بزرگ خارج شوند و به حاشیه شهرها و شهرهای پیرامون و شهرهای کوچک بروند. این به معنی مهاجرت خوب نیست بلکه از نوع بد آن است یعنی اشتغال فرد در شهر بزرگ اما سکونت او در حاشیه شهر است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که گرفتن مالیات از خانه های خالی تا چه حد می تواند مؤثر باشد؟ گفت: این که می گوییم انتظار ما این است که رشد قیمت کاهش یابد به این معنی نیست که نگران نباشیم زیرا تا رسیدن به تعادل بازار اجاره، راه زیاد است بنابراین باید درباره آن فکر شود و درباره سکونت اقشار مختلف مردم به ویژه اقشار متوسط و ضعیف جامعه چاره اندیشی شود.
وی با اشاره به اینکه مالیات ها و پایه های جدید مالیاتی در کوتاه مدت کمک می کند تا سودآوری را از حوزه مسکن کمتر کنیم, افزود: بر اساس سرشماری سال 1395، دو تا دو و نیم میلیون واحد مسکونی خالی داریم، البته برخی شهرهای جدید را به علت نداشتن زیرساخت ها باید از این آمار خارج کنیم.
یوسفی با بیان اینکه اصل مالیات بر خانه های خالی به سال 1366 بر می گردد، گفت: اما این قانون به دلیل این که میزان مالیاتی که بنا بود گرفته شود نسبت به اطلاعات و سامانه هایی که دولت ها باید هزینه می کرد صرفه نداشت، اجرایی نشد.
آهنگ افزایش قیمت مسکن در حال کُند شدن است
علی فرنام، پژوهشگر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی شب گذشته (دوشنبه 4 بهمن) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره وضعیت اجاره بها با بیان اینکه آهنگ رشد قیمت مسکن در حال کُند شدن است، گفت: پیش بینی ما این است که اگر تحولات اقتصاد کلان، پیش بینی پذیر و تورم کنترل شود با چشم انداز افزایش تولید، قیمت مسکن کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه چشم انداز افزایش اجاره بها، آهنگ تصاعدی دارد، افزود: در مهر سال ۱۳۹۹، تورم نقطه به نقطه مسکن در مقایسه با مهر سال ۱۳۹۸ به ۱۰۰ درصد رسید و اجاره هم حدود ۳۵ تا ۳۶ درصد افزایش یافت.
فرنام با بیان اینکه به نظر میرسد در قله افزایش قیمت اجاره بها هستیم، ادامه داد: این به معنی کاهش نرخ اجاره نیست، اما شیب افزایش اجاره بها کُند و نزولی میشود.
پژوهشگر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برآوردم این است که پس از عید، تورم نقطه به نقطه اجاره بهای مسکن به کمتر از ۴۰ درصد خواهد رسید، گفت: شاخص P به R که نسبت قیمت به اجاره بهای مسکن است و در کشورهای مختلف عدد متفاوتی دارد در اوج افزایش قیمت، این عدد از ۳۰ نیز بیشتر رفت و اکنون که آهنگ رشد قیمت مسکن، کاهشی شده، اما قیمت اجاره بها در حال افزایش است این نسبت در حال کوچک شدن و حدود ۲۶ تا ۲۷ است.
وی با اشاره به اینکه عدد تعادلی آن حدود ۱۵ تا ۱۶ است، افزود: این شاخص معنادار و خوبی است و حباب قیمت مسکن را نشان میدهد. این شاخص در ادبیات جهانی شناخته شده است و اگر از حدی بیشتر شود در کشورهایی با شرایط خاص مانند هنگ کنگ ممکن است بالا رود و این نشان دهنده حباب مسکن است.
سفر رییس جمهور به روسیه از موضع اقتدار بود
یعقوب رضازاده با اشاره به سفر رییس جمهور به روسیه گفت: سفر رییس جمهور به روسیه، سخنرانی ها و دیدارها از موضع اقتدار بوده است و در شرایط کنونی این سفر بسیار لازم و ضروری بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: خوشبختانه در سفر رییس جمهور به روسیه توافقاتی صورت گرفته است که اگر اجرایی شوند تاثیر مثبتی را در اقتصاد کشور خواهند داشت. اصولا در بحث تقویت روابط خارجی نیز باید همین نتایج حاصل شود یعنی ملاقات و رویدادها باید برای هر دو کشور منافعی در مباحث گوناگون و از جمله مباحث اقتصادی داشته باشد.
وی تاکید کرد: معتقدیم سفر مقامات جمهوری اسلامی ایران به سایر کشورها که باید از موضع اقتدار باشد که سفر آقای رییسی به روسیه از همین موضع انجام شد، بایستی در سفرها تعادل و توازن حفظ شود؛ بر فرض مثال اگر روسیه پیشنهاد 10 قرارداد را می دهد ما به همان میزان پیشنهاد داشته باشیم، اگر قرار است 10 کالا برای صنعت و کشاورزی مان وارد کنیم آنها نیز به همان میزان از ما صادرات بخواهند.
نظر شما