به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله العظمی «حسین مظاهری» در درس اخلاق هفتگی مجازی به ادب به عنوان یک فضیلت مهم اجتماعی اشاره کرد و اظهارداشت: در جامعه ما ابعادی از این موضوع در رابطه اجتماعی و ارتباط با دیگران فراموش شده است.
رئیس حوزه علمیه اصفهان افزود: روابط بین پدر و مادر با همدیگر و فرزندان استاد و معلم با دانش آموز در گسترش ادب موثر است بی ادبی بزرگترها مثل پدر و مادر و معلمان نسبت به افراد کم سن و سال به پایه های ادب آسیب می زند.
وی ادامه داد: معلم و استاد نباید با دانش آموز و دانشجوی خود به تندی حرف بزنند که این موجب کاهش محبت آن ها و تاثیر گذاری در آموزش می شود و تدریس با خوبی و آرامش و به دور از خشم از حقوق شاگرد محسوب می شود.
آیت الله العظمی مظاهری با بیان اینکه پدر و مادر در برخورد با همدیگر و تربیت فرزندان باید با ادب عمل کنند، تصریح کرد: فرزندان نوع رفتار بزرگتر ها را مشاهده و از آن الگوگیری می کنند.
وی اضافه کرد: مرد و زن در صدا کردن همدیگر باید با ادب باشند و نباید مرد زن های دیگر را به رخ همسر خود بکشد که این گناه بوده و آسیب زیادی دارد.
رئیس حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اینکه در تربیت فرزندان باید مراعات سن و سال آن ها را داشت، تصریح کرد: تمسخر فرزندان و بی ادبی نسبت به آنان باعث عقده ای شدن و مشکلات روحی می شود که همین مسائل باعث خسارت به طائفه و آبرو ریزی خواهد شد.
وی با اشاره به سوره لقمان و نوع نصیحت های آن گفت: این گونه رفتار تربیتی در اثرگذاری بیشتر خواهد بود و ادب را بین بین دختر و پسر افزایش می دهد.
آیت الله مظاهری با بیان اینکه توهین به فرزندان توسط پدر و مادرها که بر اثر عصبانیت رقم می خورد گناه بزرگی دارد، اذعان داشت: اهانت به دیگران اعلام جنگ با خداوند است و باعث ترویج بداخلاقی و بی ادبی خواهد شد.
وی یادآورشد: فرزندان هم حق بی ادبی نسبت به پدر و مادر خود و بزرگترها را نداشته و باید در همه شرایط رعایت حال و احوال آنان را داشته باشند.
*پرهیز از تمسخر و ناسزاگویی برای شوخی
مرجع تقلید عالم تشیع با اشاره به اینکه برخی از افراد در روابط دوستانه و صمیمت خود نسبت به همدیگر بی احترامی می کنند، افزود: تمسخر و ناسزاگویی برای شوخی جایز نیست و باید این گونه رفتارها اصلاح شود.
وی فرمایش پیامبر اکرم(ص) که «دورترین افراد از نظر شباهات به من افراد بخیل و بدزبان و فحاش هستند«، را قانونی برای رعایت ادب در هر شرایطی بیان کرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه در هر شرایطی و نسبت به همه گروه های سنی باید ادب رعایت شود، یادآورشد: افراد بزرگتر بیشتر از ما کار خیر کرده اند و افراد کوچکتر کمتر گناه کرده و افراد همسن را هم از گناهکار بودنش مطمن نیستیم پس باید در همه حال ادب رعایت شود.
نظر شما