به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران(توانیر)، «هادی مدقق» افزود: مباحث مربوط به تعرفه، الگوی مصرف و امکانات مورد نیاز مشترکان برق به طور مرتب و از روشهای مختلف اطلاع رسانی میشود.
وی ادامه داد: بر این اساس از مراحل نصب QR-code کنتورهای برق تا بهمنماه برای مشترکان به پایان رسیده و پیش از آنکه هوشمندسازی همه کنتورها انجام شود، مشترکان برق میتوانند از طریق گوشی تلفن همراه برچسبهای QR-code نصب شده بر روی کنتور برق خود را اسکن کرده و از میزان مصرف و هزینه برق خود از ابتدای دوره تا لحظه اسکن کد QR مطلع شوند.
مدقق افزود: در واقع اطلاعات ثابت اشتراک مانند شناسه اشتراک، شناسه بدنه کنتور و بارکد شناسه قبض بر روی QR-code ثبت است. بدین ترتیب با اسکن آن، مشترک به صفحه اختصاصی در سامانه برق ایران هدایت شده و همه اطلاعات و امکانات اعم از اطلاعات میزان مصرف دوره و تعرفه برق مصرفی بر اساس الگوی مصرف و مازاد بر الگو، پرداخت را در اختیار وی قرار می گیرد.
مدقق خاطرنشان کرد: QR-code حاوی لینک سامانه برق ایران همراه با شناسه قبض، این امکان را به مشترک می دهد که با اسکن کردن کد، به صورت مستقیم به صفحه خود در سامانه وارد شود و دیگر نیازی به ورود شناسه قبض نخواهد داشت.
به گفته مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر، خطا در ورود شناسه با این روش از بین می رود و مشترکان هم بدون نیاز به دانستن شناسه، می توانند از همه خدمات قابل ارائه در سامانه برق ایران استفاده کنند.
مدقق ادامه داد: با وجود برچسب QR-code در کنار شمارشگر کنتور، امکان خوداظهاری کارکرد کنتور هم وجود دارد، به این نحو که مشترکان می توانند با گرفتن عکس از کنتور خود و بارگذاری آن در، بخش خوداظهاری سامانه برق ایران، به کمک تکنیک های پردازش تصویر، رقم کارکرد کنتور تا لحظه گرفتن عکس را در سامانه وارد کنند و از این طریق هم از مصرف خود آگاه شوند و هم بسته انرژی مناسب خود را خریداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: برچسب های Qr-code، زیرساخت لازم برای خرید بسته انرژی هستند که با توجه به اجرای آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق، کمک شایانی به رعایت الگوی مصرف برق و کنترل هزینه مشترکان می کند.
مدقق در باره اینکه آیا این امکان در مجتمع های مسکونی شرایط دسترسی به اطلاعات سایرین را فراهم نمی کند، گفت: برای دسترسی، محدودیت های لازم ایجاد شده و امکان مشاهده جزئیات اطلاعات مصرف برای سایرین وجود نخواهد داشت.
به گفته مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر، در واقع اطلاعات اولیه با اسکن برچسب QR-code مشاهده می شود و برای دریافت اطلاعات بیشتر نیاز به درج کدی است که به شماره تلفن همراه مشترک ارسال شده و هر فرد را قادر می کند برای استفاده از QR-code، اطلاعات کنتورهای مربوط به خود را ثبت نام کند.
وی گفت: QR-code ویژه کنتورهای غیرهوشمند است و کنتورهای هوشمند نیازی به مامور قرائت و QR کد ندارند و اطلاعات لازم می تواند به طور مستقیم برای مشترک ارسال شود.
مدقق به این نکته نیز اشاره کرد که برای تبدیل کنتورهای قدیمی به هوشمند لینک درخواست نصب کنتور هوشمند در اپلیکیشن «برق من» و سامانه برق ایران برای مشترکان قابل دسترسی و استفاده است.
بنا بر این گزارش سامانه برق ایران به طور نرم افزار تلفن همراه با نام «برق من» نیز تولید و منتشر شده که از طریق ارائه دهندگان نرم افزارهای موبایلی قابل دانلود است.
جلیل بسیج
نظر شما