شاعران به عنوان سفیران نیکوکاری به ما کمک می کنند/ترویج نیکوکاری بدون مشارکت چهر های فرهنگی محقق نمی شود

توسلی گفت: با افتتاح نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری، شمعی را روشن می کنیم تا با پرتوافشانی شاعران به عنوان سفیران نیکوکاری، بتوانیم برای جریان‌سازی نیکوکاری در جامعه نقش مؤثری ایفا کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، « مهدی توسلی»، در آئین افتتاحیه نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری که در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد، گفت:  بنیاد خیریه راهبری آلاء یکی از دغدغه‌ها و مأموریت‌های اصلی خود را توسعه نیکوکاری در جامعه می‌داند و از این رو شعار «هر ایرانی، یک نیکوکار» و «نیکوکاری مسئولیت اجتماعی هر ایرانی» را سرلوحه فعالیت‌های فرهنگی خود قرار داده است.

 

  مدیر مرکز فرهنگ نیکوکاری ادامه داد: حرکت در راستای تحقق این شعار عاملی شد که مرکز فرهنگ نیکوکاری در معاونت خیرماندگارِ بنیاد آلاء شکل بگیرد. مأموریت این مرکز، تولید ایده و محتوای فرهنگی، گفتمان‌سازی، جریان‌سازی و ترویج نیکوکاری است.

 

 وی با بیان اینکه می خواهیم نیکوکاری را برای عصر حاضر ترویج دهیم، عنوان کرد: ترویج نیکوکاری بدون مشارکت جدی نخبگان و خبرگان و چهره‌های تأثیرگذار فرهنگی، هنری و ادبی محقق نخواهد شد، از این رو یکی از اهداف جدی این مرکز، جلب مشارکت همه نخبگان فرهنگی در راستای هدف والای ترویج نیکوکاری و خیرخواهی در جامعه است.

 

توسلی اظهار داشت: مرکز فرهنگ نیکوکاری تلاش می‌کند برای توسعه، ترویج و گفتمان‌سازی نیکوکاری در نقش تسهیلگر، مطالبه‌گر و پیشران میان نهادهای حاکمیتی، مدنی و خصوصی شبکه‌سازی کند. امیدواریم با افتتاح نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری، شمعی را روشن کنیم تا با پرتوافشانی هنرمندان و شاعران به عنوان سفیران نیکوکاری، بتوانیم برای جریان‌سازی نیکوکاری در جامعه، نقش مؤثری ایفا کنیم.

 

بر اساس این گزارش،«دکتر سید مهدی طباطبایی» در این مراسم گفت: از زبان فارسی می توان موضوع نیکوکاری را در پژوهش های ادبی پی بگیریم. بر اساس آنچه در تعالیم دینی آموختیم، نیکوکاری صفت خداوند است. در ادبیات فارسی مساله نیکوکاری نمود بافته و بسیار به آن پرداخته شده است.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه دایره بخشندگی خداوند در ادب پارسی گسترده است، عنوان کرد:حتی در متونی که فکر نمی کنیم همچون ویس و رامین، به نیکوکاری اشاره و تاکید شده است. رویکردی که خداوند با بندگانش دارد، بر مبنای نیکوکاری است. در کشف الاسرار مساله ظریفی پیرامون نیکوکاری مطرح شده است.

 

وی با اشاره به اینکه بشر از ابتدا دنبال عدالت بوده است، بیان کرد: بشر همیشه دادگستری و عدالت را دنبال می کرده است. در کشف الاسرار مطرح شده که احسان و نیکوکاری از عدالت هم بالاتر است.در کشف الاسرار آمده که عدل حلال و احسان نیکوتر است.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: خیلی از موارد مطرح در ادبیات فارسی را باید امروزی کنیم. همه ما دجله ای داریم و در بیابان گرفتار می شویم. تو نیکی کن و در دجله انداز ، شعر معروف سعدی را تقریبا همه در ذهن دارند.

 

طباطبایی با بیان اینکه اشعار زیادی در مورد نیکوکاری داریم، خاطر نشان کرد:نیکی نه تنها از طریق دست بلکه از طریق زبان هم هست. شاعران تا جایی پیش رفتند که طبیعت را دارای شعور می دانند و معتقدند طبیعت در برابر نیکی واکنش نشان می دهد. طبیعت نیکی و بدی را تشخیص می دهد. مهم ترین ویژگی که در نیکوکاری باید رعایت کنیم، اخلاص است.

 

وی در پایان یادآور شد: دانشگاه شهید بهشتی در کنار دوستان و دست اندکاران جشنواره ملی شعر نیکوکاری خواهد بود و امیدوارم این جشنواره فرجامی نیک داشته باشد.

 

گفتنی است، این مراسم با حضور شخصیت‌هایی همچون عباس محمدی، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، حجت‌الاسلام والمسلمین علی دیانی، مدیرعامل بنیاد خیریه آلاء و جمعی از چهره‌های شاخص فرهنگی و ادبی کشورمان همچون ناصر فیض، علی‌محمد مودب، محمدسعید میرزایی، امید مهدی‌نژاد، محمدمهدی سیار، میلاد عرفان‌پور، حسین مودب و فاطمه نانی‌زاد در سالن مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد

 

 در پایان مراسم از پوستر نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری رونمایی به عمل آمد و جمعی از شاعران کشورمان همچون ناصر فیض، علی‌محمد مودب، محمدسعید میرزایی، امید مهدی‌نژاد، محمدمهدی سیار، میلاد عرفان‌پور، حسین مؤدب و فاطمه نانی‌زاد به شعرخوانی پرداختند.

 

 

کد خبر 1140160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha