حجت الاسلام «ابوالفضل ساجدی»،عضوهیت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) و استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در خصوص دستیابی به سلامت معنوی گفت:ما اگر بخواهیم به سلامت معنوی اسلامی دست پیدا کنیم، باید الگوهای زندگی خود را در تک تک موارد تغییر دهیم. امروزه این الگوها به شکل های مختلف مورد تهاجم هستند هم مورد تهاجم عقلانی و شبهات و هم مورد تهاجم مفاسد اخلاقی می باشند که اگر ما آنها را مدیریت کنیم به سمت دیگری حرکت خواهیم کرد؛ مثلا در سبک زندگی امروزی عشق و علاقه برخی از افراد به سگ بیشتر از خانواده ( همسر و فرزند) خود شده است. در مواردی مشاهده می کنیم که طرف سگ خود را با عنوان باباجان، یا مادرم و فرزندم صدا می زند،نگهداری حیوان اشکالی ندارد اینگه نگهداری آن بر فرزند ترجیح داده شود جای تاسف است ،
این عضوهیت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار کرد: در خصوص شیوه و سبک زندگی ما مطالب مهمی در روایات دوران آخرالزمان آمده است که در این دوران خطرات فراوانی وجود دارد که همه به نوع رفتار و سبک زندگی خاصی منتهی می شوند که اگر ما بخواهیم به مسیر سلامت معنوی حرکت کنیم، چاره ای جز اصلاح آنها نداریم. در کتاب احتجاج در بخشی از نامه ای که امام زمان (عج) به شیخ مفید نوشتند، حضرت تصریح کردند که نمی توانند شیعیان ما به ما نزدیک بشوند جز اینکه در نظام رفتاری خودشان تجدید نظر بکنند و بر اساس آنچه که در ایات و روایت است، عمل بکنند.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم در حال حاضر این موارد را تحلیل کنیم، آسیب های زیادی در تک تک آنها وجود دارد؛ بنابراین به اجمال باید بگوییم که با توجه به پیوند مستقیم میان رفتار و قلب و روح ما و همچنین تاثیرگذاری ویژه سبک زندگی بر فرهنگ و فرهنگ بر سبک زندگی و تعامل میان این دو امکان ندارد ما به سلامت معنوی دست پیدا کنیم، جز با آسیب شناسی دقیق سبک زندگی که در عرصه های نظام تفریحی، تربیت اعتقادی ، تربیت بدنی و جسمی ما حاکم است جز با بررسی همه جانبه تک تک این الگوها و اصلاح آنها نخواهیم توانست به سلامت معنوی اسلامی دست پیدا کنیم. امروزه هم تحلیل های روانشناختی و هم جامعه نشناختی این را به خوبی نشان می دهد و هم از دل آیات و روایات هم آشکار شده است و به طور ویژه باید تاکید کنیم در رابطه ظاهر و باطن.
حجت الاسلام ساجدی در ادامه افزود: آموزه های اسلام که به عنوان احکام ظاهری بیان شده اند برای اصلاح باطن ما هستند و نمی توان باطن را که نقطه قله آن رسیدن به سلامت معنوی است، جز از طریق اصلاح ظاهر و حاکم کردن الگوهای الهی بر ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی اصلاح کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: به اجمال با توجه به تعریفی که ما از سلامت معنوی عرض کردیم به نظر می رسد که این سلامت معنوی جز در سایه اصلاح همه جانبه سبک زندگی حاصل نمی شود.
نظر شما