جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی باید منجر به تقویت کسب و کارهای خُرد شود

جانعلی پور تأکید کرد: باید این جشنواره و موضوع از صرف نگاه فرهنگی تبدیل به یک موضوع اقتصادی شده و کسب و کارها تقویت و دست تولیدکنندگان و هنرمندان و مروجان به مجموعه های اقتصادی بزرگ باز شود و بتوانند از این کسب و کارهای خُرد درآمد خوب داشته باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ اسماعیل جانعلی پور، چهارشنبه شب(۶ بهمن) در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی استان کرمان که با موضوع پته و معرفی آثار برگزیده آن برگزار شد؛ ضمن قدردانی از برگزار کنندگان؛ از برگزاری جشنواره ملی فیروزه هم خبر داد.

 

 

مدیرکل مجامع، تشکل ها و فعالیت‌ های فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از هنرمندانی که به احترام این کالای ارزشمند فرهنگی{پته کرمان} و این پیشینه و قدمت و فرهنگ و هنر و تلاش، ادای احترام کردندف تشکر می کنم.

 

 

 

وی با اشاره به اینکه جشنواره فیروزه یک اتفاق بزرگ فرهنگی است اما طی هفت دوره برگزاری هنوز به جایگاه یک جشنواره ملی نرسیده و باید تلاش کرد یک رویداد معظم و فوق العاده ای در کشور شود؛ چندین هزار  اثر فرهنگی از استان ها و اقوام مختلف را ظرفیت قابل توجهی برای جشنواره فیروزه دانست و گفت: جشنواره ای که در معرفی و ترویج و  تجلیل از یک اثر فرهنگی فاخر و صنایع دستی که اینجا برگزار شده را ببینید که جشنواره فیروزه به چه جایگاهی باید برسد.

 

 

 

جانعلی پور تأکید کرد: باید این جشنواره و موضوع از صرف نگاه فرهنگی تبدیل به یک موضوع اقتصادی شده و کسب و کارها تقویت و دست تولیدکنندگان و هنرمندان و مروجان به مجموعه های اقتصادی بزرگ باز شود و بتوانند از این کسب و کارهای خُرد درآمد خوب داشته باشند.

 

 

 

وی اظهار کرد: زحمت تولید یک پته به فرض 80 در 80 که به قیمت به ظاهر شاید گران فروخته شود اما در مقایسه به آنچه بخواهد دست یک هنرمند را در طول یک سال بگیرد بسیار ناچیز است لذا هم صداوسیما و هم وزارت صنعت و معدن، تعاون، وزارت ارشاد و همه مجموعه هایی که می توانند متولی این باشند که نظیر این هنر اتفاق دیگری برایش بیفتد و رونقی پیدا کند و به خصوص جوانان و کسانی که جویای کار هستند و کسانی که می خواهند رونقی به کسب و کار خود بدهند، پای آنان به این عرصه باز شود.

 

 

 

این مسئول با بیان اینکه در این مسیر نیازمند هم افزایی دستگاه های مختلف هستیم؛ نیاز به مجموعه ای که ضوابط قانونی و حقوقی این کار را هم ببیند تا درباره ورود کسانی که پیشینه ای در کار پته ندارند و این هنر را به نوعی به انحراف می برند، ورود کند.

 

 

وی ادامه داد: همچنین نیاز به کارشناسانی داریم که نوآوری در این کار داشته باشند زیرا تا یک هنر را تبدیل به کالای قابل استفاده در منزل و خانه نکنیم کسی که اقلیم زندگی او هزار کیلومتر با کرمان فاصله دارد دیرتر به ارزشمندی و کاربرد این کالای فرهنگی پی می برد.

 

 

جانعلی پور در پایان با تأکید بر اینکه پیشینه تاریخی و افتخاراتی که در استان کرمان وجود دارد؛ گفت: با توجه به این هنر ارزشمندی که هنوز دلسوزانی دارد و توجهی که به آن می شود، قول می دهم به فضل الهی برای شناسایی و ترویج و رونق این کسب و کارها و هنرها تلاش کنیم.

کد خبر 1141724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha