به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از المشهد العربی، غرفه الازهر در پنجاه و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب قاهره، اولین نسخه آزمایشی قرآن کریم الازهر را به خط بریل به منظور حمایت از روشندلان به نمایش گذاشت.
چاپخانه الازهر با نظارت دکتر احمد طیب، شیخ الازهر مصر مسئولیت پروژه چاپ قرآن به خط بریل را روی جدیدترین سیستم های چاپ را برعهده داشت.
این نسخه آزمایشی قرآن کریم به خط بریل در مجتمع انتشارات الازهر تهیه و چاپ شد.نسخه آزمایشی قرآن، نقاشی قرآن را در کنار خط بریل افزوده است تا همکاری جامعه بینایان و نابینایان در حفظ و تلاوت قرآن کریم محقق شود.
این اقدام الازهر باهدف ضرورت نظارت بر استعدادهای خاص و نابینایان و در امتداد پیام الازهر در نشر قرآن کریم و علوم آن انجام شد.
قرآن چاپ شده به خط بریل از این منظر متمایز است که مانند قرآن معمولی در اندازه کوچک چاپ نمی شود، زیرا خط بریل به اندازه بزرگتر و کاغذ ضخیم و خاص نیاز ندارد. نقطه آشکار و برجسته است به طوری که می توان آنها را با نوک انگشت به راحتی خواند.
روش بریل، روشی برای خواندن و نوشتن است که نابینایان و کم بینایان از آن استفاده می کنند. بریل به نام مخترع فرانسوی آن «لویی بریل» است که در سه سالگی بینایی خود را از دست داد. بریل دریافت که استفاده از سیستم نقطه برای خواندن و نوشتن، آسانتر و سریعتر از روش حروف چاپ شده برجسته است که قبل از خط بریل برای نابینایان بود.
خط بریل مبتنی بر سلولی از نقاط است که به شکل مستطیل مرتب شده اند. هر سلول متشکل از شش نقطه است که تمام حروف، اعدام و علائم نگارشی را نشان می دهد. اختراع این روش در از بین بردن بی سوادی میلیون ها نابینا در جهان و بهبود زندگی آنها و تسهیل در کار حرفه شان سهیم است. سازمان ملل متحد از سال 2019 میلادی، چهارم ژانویه هرسال(سالروز میلاد لویی بریل) را به مناسبت روز جهانی بریل جشن می گیرد.
نظر شما