خسارت ۲۳۴ میلیارد تومانی سیلاب به بخش کشاورزی

اکبری میزان خسارت ناشی از سیلاب در بارندگی های اخیر به بخش کشاورزی، تأسیسات و واحدهای تولیدی خراسان جنوبی را ۲۳۷ میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد حسین اکبری» بعد از ظهر امروز (14 بهمن) در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان میزان خسارت ناشی از سیلاب در بارندگی های اخیر به بخش کشاورزی، تأسیسات و واحدهای تولیدی را 237 میلیارد تومان اعلام کرد.

 

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی افزود: از این رقم، 199 میلیارد تومان به بخش باغبانی، 6 میلیارد تومان بخش زراعی و 30 میلیارد تومان هم به زیر ساخت ها خسارت وارد شده است.

 

وی با بیان اینکه 32 میلیارد تومان به صورت تسهیلات قرض الحسنه برای استان ابلاغ شده است، گفت: بالغ بر 16 میلیارد تومان هم استمهال تسهیلات بانکی برای افرادی که اقساط سررسیده در سال جاری دارند اختصاص یافته است.

 

«سید ابوالحسن میرجلیلی» مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی هم ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و میلاد امام محمد باقر(ع) به بارندگی های اخیر در استان اشاره کرد و گفت: با وجود بارندگی های رگباری اخیر در استان با مدیریت صورت گرفته و آماده باش مردم و ادارات خوشبختانه تلفات و خسارات چندانی در استان وجود نداشت.

 

وی با توجه به وقوع باران و سیلاب در هفت استان کشور افزود: در خراسان جنوبی خوشبختانه نه تنها هیچ تلفاتی ناشی از سیل، بلکه نصب چادر برای منازل مسکونی نداشتیم.

 

میرجلیلی با اشاره به بروز خسارت به ابنیه ها، زیر ساخت های کشاورزی و... در استان یادآور شد: با توجه به وقوع سیلاب در شهر سه قلعه، اداره آب منطقه ای مکلف به مشخص کردن دلایل سیلاب و اعلام راهکار آن شد.

 

به گفته وی، بر اساس پیگیری های صورت گرفته خراسان جنوبی به همراه استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر و فارس، مشمول آیین نامه هیأت دولت  استمهال وام و پرداخت تسهیلات شدند.

 

مدیر آب منطقه ای استان هم با توجه به این مهم که قرار بود علت وقوع سیلاب و راهکار پیشنهادی برای حل این مشکل را بررسی و ارائه کنند، به فیلم برداری های هوایی از مناطقی مانند سه قلعه اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسی های میدانی سه عامل در تشدید سیلاب در این منطقه نقش مهمی داشت.

 

«سعید سروری» از این عوامل به وجود بند سارهای معیشتی در بالا دست، نیاز به اصلاح داشتن سازه های تقاطعی از بیرجند به سه قلعه، افزایش حفر چاه کشاورزی، پیش روی و گسترش اراضی کشاورزی و تصرف بستر رودخانه و... اشاره کرد.

 

مدیرکل راهداری و جمل و نقل جاده ای استان هم با بیان اینکه ابنیه فنی کمترین مشکل را در مباحث کاری ایجاد می کند، گفت: بند سارهای ایجاد شده حجم آب زیادی را ذخیره کرده و بعد از شکستن باعث بروز مشکلاتی می شوند.

 

«اسدالله جلال زاده» با اشاره به بارندگی های اخیر و وقوع سیلاب در برخی مناطق استان افزود: با وقوع بارندگی های اخیر سه هزار و 730 کیلومتر راهها و هزار و 511 ابنیه فنی دچار مشکل شد.

 

وی با بیان اینکه امسال تخریب 100 درصدی به ابنیه پل ها وارد نشد، افزود: بیشترین خسارت به زیرساخت های راهها وارد شد و با این وجود راههای شریانی استان از کمترین میزان انسداد در زمان بحران برخوردار بود.

 

وی به پل های لوله ای و باکسی اشاره کرد و با بیان اینکه با وجود هزینه دو برابری پل های باکسی این مدل پل ها عملکرد بهتری دارد، از اقدامات انجام شده به 2 هزار و 500 کیلومتر برف روبی، فعالیت 96 دستگاه ماشین آلات برف روب و نمک پاش، استفاده از هفت هزار و 300 تن شن و نمک در سه مرحله، اسکان 105 مسافر در راه مانده، بازگشایی 91 محور روستایی و... اشاره کرد.

 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان هم با بیان اینکه وجود بند سارها برای باران های معمولی است نه باران های رگباری، گفت: برای ساماندهی بندسارها نیاز به ردیف اعتباری است.

 

«علیرضا نصرآبادی» مدیریت باران  و روان آبها را در اصلاح مراتع مهم دانست و افزود: در بازه زمانی 97 تا 99 (سه سال) در حوزه آبخیزداری 44 میلیون متر مکعب آب استحصال شده است.

 

وی میزان آبگیری سازه ها در سال گذشته را 16 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: این میزان در سال جاری به 32.5 میلیون متر مکعب رسیده و امید است امسال در این زمینه رکورد زده شود.

 

 وی اجرای پروژه های آبخیزداری را در کاهش خسارات ناشی از سیلاب، مؤثر دانست و یادآور شد: در این زمینه شاهد کاهش 42 درصدی خسارت ناشی از سیلاب و 95 درصدی بالا دست قنوات با اجرای سازه ها هستیم.

 

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان هم از بند سارها به عنوان ظرفیت یاد کرد و مدیریت آب و سیلاب را در این زمینه مهم دانست و گفت: ساماندهی رودخانه، و نقاط ورودی و خروجی آن باید ساماندهی شود.

 

«حسین امامی»به وجود 8 هزار بند سار مطالعه شده در استان اشاره کرد و افزود: بندسارها ظرفیت بالایی در بالا دست مناطق جمعیتی دارد و پر شدن بستر رودخانه در برخی نقاط مانند سه قلعه باعث انحراف آب شد که نیاز به لای روبی بستر رودخانه است.

 

 

کد خبر 1144538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha