دود استعلام های بی پاسخ در چشم خانه های سیل زده/ ذی نفعان مسیر آب را تغییر دادند

سلطانی نژاد با ریشه یابی خسارت وارده به منازل مسکونی در سیل اخیر استان کرمان استعلام های بی پاسخ و در دست نبودن طرح هادی و مطالعات سیلاب، دست کاری در طبیعت و تغییر مسیر آب توسط ذی نفعان و... را از جمله مشکلات عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ علی اکبر سلطانی نژاد، شنبه(۱۶ بهمن) در نشست خبری با بیان اینکه همه همّ و غم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این است شرایط را برای ارتقای سطح زندگی و معیشت مردم و بهره مندی روستاییان از امکانات عمرانی فراهم کند؛ گفت: استان کرمان بیشترین سهم روستاهای کشور را دارد.

 

 

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان افزود: تعداد ۵ هزار و ۶۰۰ روستا در استان کرمان وجود دارد که از این تعداد، دو هزار و ۸۰۰ روستا بالای ۲۰ خانوار است و البته تعداد خانوارها تأثیری در میزان ارائه خدمات بنیادمکسن ندارد ضمن اینکه گستردگی کار و تنگناهای اعتباری نتوانسته مانع از رسیدن خدمات به روستاها شود.

 

 

 

وی با بیان اینکه هرچند «بنیادمسکن» مقاوم سازی و نوسازی مسکن را تداعی می کند اما محور فعالیت های ما مردم است؛ اظهار کرد: طرح هادی، تأمین زمین، تسهیلات ارزان قیمت، کمک های بلاعوض، خدمات مهندسی و... در روستاها را تجمیع در این موضوع می کنیم که روستاییان به مسکن مناسبی برسند و وضعیت خدمات و زندگی آنان بهتر شود.

 

 

 

سلطانی نژاد با بیان اینکه جدای از روستاها، خدمات بنیادمسکن انقلاب اسلامی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر هم ارائه می شود؛ اظهار کرد: در امر نوسازی منازل در کشور اول هستیم.

 

 

 

وی با اشاره به آسیب منازل روستایی در سیل اخیر گفت: تعداد ۴ هزار و ۶۸۰ واحد در شرق و جنوب استان به دلیل سیلاخیر نیاز به تعمیرات دارند زیرا خانه نوسازی شده اما متأثر از سیلاب باید تعمیر شود و ۶۰۰ واحد هم احداثی هستند که چند نقطه کلونی بوده و اقدام لازم را بعد از سیل اول شروع کردیم و زمین تأمین و آواربرداری شد اما سیل دوم کار را عقب راند که مجدد کار احداث از هفته گذشته در کلونی ها شروع شده است.

 

 

 

مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی با اعلام اینکه بازسازی واحدهای احداثی در یکی از روستاهای منوجان آغاز شده اما در مجموع منازل تعمیراتی خیلی پراکنده هستند و برای همین در آن نقاطی که امکان آن وجود داشته، کار آغاز شده است؛ تصریح کرد: دولت مصوبه خوبی داد و بخشی از اعتبار تخصیصی را هم دریافت کردیم.

 

 

 

وی با بیان این مطلب که بسیاری از خسارت های ناشی از سیل به دلیل دست کاری هایی است که در طبیعت شده؛ اظهار کرد: وقتی مسکنی در سال ۸۵ ساخته شده اما امسال دچار آبگرفتگی می شود این یعنی دست کاری هایی در طبیعت شده همه جنوب در پهنه سیلاب قرار دارد ضمن اینکه بنیاد مسکن باید در روستاهایی اقدام به ساخت کند که معیشت مردم روستا در همان جا است.

 

 

 

سلطانی نژاد یکی دیگر از مشکلات را استعلام های بی پاسخ بنیاد مسکن از دست اندرکاران امر در خصوص طرح هادی و... دانست و گفت: در چنین شرایطی بنیاد مسکن چون نمی تواند کار را متوقف کند با اجتهاد شخصی خود حریمی را مشخص می کند و هر کجا که پروانه ساخت داشته باشد اقدام می کند در حالیکه مطالعات بخش سیلاب را هم در اختیار ندارد!

 

 

 

وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: هزینه تمام شده خدمت برای ساخت و ساز مسکن بالا رفته حتی تهیه زمین اما قرار است دولت وام ۱۰۰ میلیونی با سود ۵ درصد را تبدیل به ۲۰۰ میلیون تومان با همین سود کند که شاید این کمکی باشد.

 

 

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ بیشترین تسهیلات مسکن در کشور و بیشترین خانه هایی که احداث آن آغاز شده متعلق به استان کرمان است و در خصوص سکونت گاه های غیررسمی هم این مناطق متولی دارد اما در کرمان کار خیلی خوبی شد و به عنوان شهرک صنعتی به عنوان پایلوت انتخاب شد که طرح آن در حال آماده سازی است.

 

 

 

وی در پایان گفت: اگر طرح مالیات بر خانه های خالی که متولی آن راه و شهرسازی و امور مالیاتی است؛ اجرایی شود در وضعیت بازار مسکن اثر{مثبت} دارد.
 

کد خبر 1145085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha