به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «اقتصاد بدون مرز» رادیو گفتوگو با موضوع چالش های نظام مالی و بانکی بین المللی جمهوری اسلامی ایران و با حضور دکتر محمدآقا قوام، نماینده سابق ایران در صندوق بین المللی پول به روی آنتن رفت.
محمدآقا قوام با اشاره اینکه صندوق بین المللی پول به همراه بانک جهانی بعد از جنگ جهانی دوم تاسیس شد، گفت: بعد از جنگ جهانی دوم آمریکایی ها هژمونی خود با جهان را آغاز کردند و بنا را بر این گذاشتند که دنیای بعد از جنگ را به وسیله سازمان های بین المللی اداره کنند تا منافع خود و قدرت های بزرگ تامین شود.
نماینده سابق ایران در صندوق بین المللی پول با اشاره به عضویت 190 کشور جهان در صندوق بین المللی پول اظهار کرد: این صندوق یک هیئت مدیره 24 نفره دارد که هشت نفر از آن ها انتصابی هستند که شامل فرانسه، انگلیس، آمریکا، آلمان، چین، روسیه، ژاپن و عربستان می شوند. هیئت مدیره تقریبا تمام کارهای صندوق را انجام می دهد.
وی به گروه ایران در صندوق بین المللی پول اشاره و بیان کرد: این گروه متشکل از کشورهای ایران، افغانستان، الجزایر، غنا، لیبی، مراکش، پاکستان و تونس است. در این گروه ایران نسبت به سایر اعضا بیشترین سهمیه و بیشترین رای را دارد و به همین جهت نام گروه ایران است. ایران در این گروه 74 صدم درصد رای دارد که نسبت به باقی کشور ها بیشتر است.
قوام از انتخاب یک فرد از گروه ایران برای عضویت در هیئت مدیره صندوق بین المللی پول گفت و عنوان کرد: فردی که از این گروه برای عضویت در هیئت مدیره همواره انتخاب شده در یک توافق دوستانه، همیشه از ایران بوده است و این نشان از جایگاه اعتباری ایران دارد.
نماینده سابق ایران در صندوق بین المللی پول درباره شرح وظایف و مسئولیت های صندوق بین المللی پول اظهار کرد: صندوق خدمات نظارتی دارد. بر اساس ماده چهار صندوق، کشورها سالی یک بار باید اجازه دهند کارشناسان صندوق به این کشورها بروند و اسناد مالی و بانکی را بررسی کنند. سپس گزارش را به هیئت مدیره می دهند و صندوق راهنمایی های لازم را ارائه می دهد.
وی با یادآوری این موضوع که آمریکا در صندوق بین المللی پول حق وتو دارد گفت: آمریکا 16 و نیم درصد رای دارد و اگر آمریکا به تنهایی به یک موضوعی رای ندهد آن موضوع رای نخواهد آورد و وتو می شود.
نظر شما