حجت الاسلام مصطفی ذوالفقاری، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی در آستانه 18 اسفند سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به خبرنگار شبستان در اراک گفت: کار فرهنگی آن هم در صحنه مسجد صف و ستاد نمی شناسد.
وی با بیان اینکه هر مسلمانی پس از حضور در صحن مسجد باید احساس فراغت بال داشته باشد تا به راحتی و طیب خاطر با خدای خویش نجوا کند، افزود: اولین رسالت تمام ارکان در مسجد ایجاد این محیط سالم و آرام برای کارکرد اصلی مسجد یعنی عبادت است و پس از آن هر چه با شئون و کارکرد مسجد مخالف نباشد و حرمت مسجد حفظ شود برای جذب حداکثری به مسجد انجام شود.
حجت الاسلام ذوالفقاری با اشاره به نقش کانون های فرهنگی در انجام فعالیت های فرهنگی در کنار امام جماعت و سایر ارکان مسجد برای ایجاد محیط عبادی گفت: همه نمازگزاران مسجد در قبال مسجد وظیفه دارند اگر هر کسی به اندازه خود در رشد و شکوفایی مسجد نقش ایفا کند شاهد شکوفایی بیش از پیش آن خواهیم بود.
وی ادامه داد: امروزه در بررسی سوابق هر مدیر موفق و متعهدی در نظام جمهوری اسلامی، فعالیت در مسجد یکی از مهم ترین برنامه های وی بوده است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی اظهار کرد: کار در مسجد برای رضای خدا و بدون چشمداشت با امکانات بسیار کم اما ایمان و اراده الهی سبب رشد می شود اما بسیاری از ما وقتی در کار اجرایی قرار می گیریم احساس می کنیم دیگر نیازی به مسجد نیست یا وقت ما برای مسجد رفتن کم است حال آنکه ما تا وقتی زنده ایم به مسجد محتاجیم.
حجت الاسلام ذوالفقاری ضمن نقل حدیثی از ائمه معصوم(ع) در خصوص تقسیم وقت اوقات شبانه روز تصریح کرد: ائمه(ع) یک وقت را برای عبادت و یک وقت را برای مصاحبت با اهل علم اختصاص می دهند که این موارد هر دو در مسجد قابل انجام است.
وی در ادامه با اشاره به بخشی از فعالیت های ستاد عالی کانون های فرهنگی مسجد کشور گفت: هم اکنون بیش از 13 هزار کانون فرهنگی، چهار هزار و 35 کتابخانه، 27 هزار مجری طرح تلاوت نور، 300 کانون تخصصی در قالب 23 رشته در سطح کشور فعالیت دارند و تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور مقرر است 25 درصد مساجد کل کشور کانون فرهنگی داشته باشند که با برنامه ریزی های انجام شده در ستاد عالی و دبیرخانه های استانی این مهم با شیب ملایمی در حال انجام است تا با افزایش کمی لطمه ای به کیفیت برنامه ها وارد نگردد.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان مرکزی افزود: در این استان نیز همگام با سراسر کشور تا کنون بر اساس سهمیه اختصاص یافته 350 کانون فرهنگی تاسیس گردیده است که 120 کانون در روستا ها و مابقی در شهر ها مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: همچنین تا کنون 19 کانون تخصصی با موضوعات قرآن، نماز، ولایت، عترت، مهدویت، عقاید اسلامی، ایثار وشهادت، آموزش، پژوهش، کتابخانه ای، عفاف و حجاب، آواها و نغمه ها، مشاوره، تبلیغات و سمعی بصری، هنرهای تجسمی، IT، مراسمات و اردو ها، ورزش و نظارت و ارزشیابی تشکیل و در رشته های تخصصی خود مشغول فعالیت هستند.
حجت الاسلام ذوالفقاری همچنین تاسیس 29 باب خانه نور، 480 مرکز مجری طرح تلاوت نور و 111 باب کتابخانه را از دیگر فعالیت های دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی دانست.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با حمایت بیش از پیش مسئولین استان در زمینه های گوناگون شاهد رشد روز افزون کمی و کیفی کانون های فرهنگی در سطح استان مرکزی باشیم.
پایان پیام/
نظر شما