برخی دستگاه های اجرایی دغدغه حمایت از شرکت های دانش‌بنیان را ندارند

غفاری بر تشکیل کارگروه ویژه دانش‌بنیان‌ها در گلستان برای حل مشکلات شرکت‌های فعال در این زمینه تاکید کرد و گفت: برخی دستگاه ها دغدغه ای برای حمایت از شرکت ها و فعالیت های دانش بنیان ندارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «مهدی غفاری» در نشست صمیمی جمعی از مدیران شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور عضو پارک علم و فناوری گلستان با دکتر زنگانه، استاندار گلستان با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر موضوع اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان اظهارکرد: اگر کسانی که در رده های اجرایی هستند و مسئولیت دارند همان اشراف و حساسیت رهبر انقلاب را در موضوع دانش بنیان ها داشتند، امروز مسیرمان را با سرعت بیشتری طی می کردیم.

 

رئیس پارک علم و فناوری استان گلستان با تاکید براینکه این مجموعه یک اکوسیستم کامل است، افزود: در پارک ها، افراد با ایده وارد می شوند و البته مهم این است که این ایده ها قابلیت تجاری سازی داشته باشند؛ پس از آن مجموعه ای از خدمات مانند پرداخت تسهیلات، کمک های فکری، بازاریابی، کارگاه ها، آموزشگاه ها و غیره در اختیار آنها قرار می گیرد.

 

وی ادامه داد: یکی از مسائل جدی در کشور این است که بعضا تسهیلات کلان به برخی طرح ها و افراد داده می شود اما موفق نمی شوند. نمونه اش این است که در شهرک های صنعتی بسیاری از واحدها با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند و برخی هم به شکست می انجامد.

 

غفاری با بیان اینکه یک کسب و کار موفق لزوما یک ایده خوب نیست، گفت: مشاوره های بازاریابی، مشاوره های حقوقی، مدیریت تیم سازی، مباحث مالی و بیمه ای و غیره اگر در کنار هم باشند، می توانند شانس موفقیت یک کسب و کار را افزایش دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: خدماتی که در پارک های علم و فناوری ارائه می شود می تواند به صاحبان ایده کمک کند تا شانس بیشتری برای موفقیت داشته باشند. ما معتقد هستیم اگر قرار است کسب و کاری به شکست بیانجامد بهتر است این شکست در اکوسیستم پارک باشد که تبعات اجتماعی و مالی بسیار کمتری به جامعه تحمیل می کند.

 

رئیس پارک علم و فناوری گلستان با اشاره به وجود ۴۵ پارک در سطح کشور گفت: راه برون رفت از مسائل و مشکلات کشور تکیه بر اقتصاد دانش بنیان است. متاسفانه نرخ بیکاری به ویژه در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی بالاست و شرکت های دانش بنیان ظرفیت و زمینه خوبی برای اشتغال فارغ التحصیلان دارند.

 

وی با اشاره به جایگاه هفدهم ایران در تولید علم گفت: با وجود این جایگاه، اما در زمینه تولید علم به ثروت، فقط ۲ تا ۴ درصد تولید علم در دانشگاه های ما تبدیل به ثروت می شود که این یک معضل جدی است.

 

غفاری در ادامه یکی از مشکلات استان گلستان را خام فروشی محصولات و تولیدات عنوان کرد و افزود: با وجود فعالیت های اقتصادی اما به علت خام فروشی در استان درآمد سرانه مردم کم است که باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای ایجاد ارزش افزوده در این بخش استفاده کرد.

 

وی در ادامه به برخی آمارها در حوزه تبدیل علم به ثروت اشاره کرد و گفت: در زمینه تعداد کمی دانشجویان رشد خوبی را شاهد هستیم اما در زمینه تبدیل این دانش به ثروت شرایط خوبی نداریم. براساس اطلاعات موجود ایران در رتبه بندی المپیادهای جهانی جایگاه ۲ تا ۴، در اظهارنامه ثبت اختراع رتبه ۲۰، در شاخص جهانی مالکیت فکری و معنوی رتبه ۱۱۳ و همچنین در شاخص آسانی کسب و کار جایگاه ۱۲۷ را دارد. این آمارها نشان می دهد هرچقدر از علم به سمت تولید ثروت می رویم مشکلات بیشتری داریم.

 

غفاری اظهارکرد: در گذشته توسعه براساس سرمایه و نیروی کار بود اما اکنون بر مبنای نوآوری و واحدهای تحقیق و توسعه است. آمار دیگری که مربوط به نرخ بازگشت سرمایه است نشان می دهد بالاترین میزان بازگشت سرمایه با ۳ هزار درصد مربوط به واحدهای تحقیق و توسعه است.

 

وی با بیان اینکه گلستان از حیث تعداد شرکت های دانش بنیان در جایگاه بیستم کشور است، افزود: طبق یک کار کارشناسی انجام شده در پارک علم و فناوری استان، این ظرفیت در گلستان وجود دارد که در افق ۱۴۰۴ به جایگاه سیزدهم برسیم. در حوزه شرکت های خلاق نیز می توانیم به رتبه ۱۴ کشور برسیم.

 

رئیس پارک علم و فناوری گلستان بر تشکیل یک کارگروه ویژه برای حل و فصل مشکلات دانش بنیان ها در استان تاکید کرد و گفت: پارک علم و فناوری، مرجع صدور مجوز، پرداخت تسهیلات و غیره نیست و اغلب در کنار دستگاه های اجرایی دیگر قرار می گیرد با وجود این کارگروه، مسائل و مشکلات فعالان این عرصه لحاظ می شود.

 

وی با بیان اینکه دغدغه حمایت از دانش بنیان ها در برخی دستگاه های اجرایی وجود ندارد، عنوان کرد: در برنامه ای که در افق ۱۴۰۴ ترسیم شده سهم هر بخش و دستگاه را مشخص کردیم و لازم است دستگاه ها در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.

 

غفاری در ادامه به موضوع توسعه زیرساختی در استان اشاره کرد و گفت: فضای فیزیکی ما از ۲ هزارمترمربع در اوایل سال ۹۸ اکنون به ۱۷ هزار مترمربع رسیده است. با توجه به رشد قابل توجهی که در حوزه زیرساختی داریم اکنون تمرکزمان را بر روی مهارت های نرم قرار داده ایم.

 

وی با اشاره به شبکه سازی گسترده در حوزه فناوری استان گفت: در حال حاضر در همه دانشگاه ها مراکز رشد مشترک را داریم‌ و تعداد این واحدها به ۱۲ واحد فناور رسیده است.

 

غفاری به رشد تسهیلات پرداختی به شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: سال ۹۷ کل تسهیلات پرداختی به این شرکتها ۳۰۰ میلیون تومان که الان به ۱۵ میلیارد تومان رسیده است‌. در زمینه اشتغال نیز با وجود اینکه سهیه سالانه استان حدود ۵۰ نفر است اما پارسال ۲۰۰ فرصت شغلی و امسال  ۴۰۰ شغل در سامانه رصد ثبت شده است.

 

وی با بیان اینکه در حوزه زیرساخت ها رشد خوبی پیدا کرده ایم، گفت: عمده مکان های در اختیار ما استیجاری است و امیدواریم از ظرفیت سفر رئیس جمهور بتوانیم برای خریداری کارخانه نوآوری اقدام کنیم. تامین زمین برای ایجاد سایت تولید محصولات دانش بنیان نیز درخواست دیگر رئیس پارک علم و فناوری ار استاندار بود.

 

کد خبر 1147264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha