محمدمهدی نژادنوری، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت و گو با شبستان از تأیید اجرای 40 پروژه کلان تحقیقاتی در کشور خبر داد و گفت: امیدواریم این پروژهها با حمایت رییسجمهور به مرحله اجرا درآید. ما یقین داریم اجرای این پروژه ها میتواند باعث ایجاد تحول عظیم در صنعت، رفاه مردم و ایجاد اشتغال در جامعه شود.
وی با اشاره به اینکه بحث ارتباط دانشگاه و صنعت یکی از مشکلات ما از گذشته بوده است، افزود: یکی از دلایل عدم تقویت ارتباط این است که دستگاههای اجرایی هر کدام برای خود مراکز تحقیقاتی ایجاد کردهاند از این رو اقبالشان به دانشگاه کم شده است.
مهدی نژاد نوری ادامه داد: بر همین اساس مقرر شد کلیه موسسات پژوهشی وابسته به دستگاه های اجرایی برابر مصوبه پنجم شورای عالی عتف زیر نظر وزارت علوم قرار گیرند.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: در هفتاد و هفتمین جلسه کمیسیون دایمی شورای عالی وزارت علوم مصوب شد، دانشگاهیان باید دستاوردهای خود را با حداقل هزینه در اختیار شرکتهای خصوصی قرار دهند تا آنها بتوانند تحقیقات پژوهشی دانشجویان را وارد صنعت کنند.
وی با بیان اینکه همه این دستگاهها میتوانند یک واحد پژوهشی مصوب داشته باشند که مدیریت تحقیقات دستگاهها را بر عهده بگیرند، اظهار کرد: این همکاری در قالب انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک، تعریف پایان نامه ها، استفاده از تجهیزات و امکانات این موسسه و حل مشکلات موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع توسط دانشگاهیان است.
مهدی نژاد نوری به مصوبه بررسی عملکرد تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: بر اساس این مصوبه، موسسه تحقیقات جنگل ها ومراتع باید در خصوص تجاری سازی دستاورهای خود، سازوکار مناسبی را پیش بینی کند. این سازوکار باید به گونه ای باشد که یا خود وزارت جهاد کشاورزی یا بخش های خصوصی و شرکت های دانش بنیان از این دستاوردها برای تجاری سازی استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما