به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، مراسم شب خاطره انقلاب با عنوان «نقش خوزستان در نهضت انقلاب اسلامی» در مسجد آذربایجانیهای اهواز برگزار شد.
در این مراسم که به همت حوزه هنری خوزستان برگزار شد، حجتالاسلام شفیعی رئیس دفتر نمایندگی نهاد ولی فقیه در دانشگاههای خوزستان و حجتالاسلام حاجتی استاد حوزه علمیه خوزستان به بیان خاطراتی در خصوص انقلاب اسلامی پرداختند.
«حجتالاسلام سید محسن شفیعی» ضمن بیان خاطراتی در خصوص وقایع انقلاب اسلامی در خوزستان اظهار کرد: در همه شهرهای خوزستان هر جایی که پا بگذاریم نشانی از حمایت امام (ره) و شهدای قبل از پیروزی انقلاب را مشاهده میکنیم.
رئیس دفتر نمایندگی نهاد ولی فقیه در دانشگاههای خوزستان با بیان اینکه برخی حوادث و اتفاقات آن زمان خاص این استان بود افزود: بعد از ورود امام (ره) به ایران اولین جامعه روحانیتی که با ایشان در تهران دیدار کردند از اهواز بودند.
وی با اشاره به چهارشنبه سیاه در روز 26 دی 57 همزمان با خروج شاه از کشور عنوان کرد: در این روز جامعه روحانیت اهواز بیانیهای صادر و در آن از آحاد مردم نسبت به حفظ نظم اجتماعی و صیانت از اموال مردم و جلوگیری از هر گونه تشنج دعوت میکند.
حجتالاسلام شفیعی در خصوص این جمله امام (ره) مبنی بر اینکه «خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد» ادامه داد: این سخن تنها مربوط به دوران دفاع مقدس نیست و عقبه آن به قبل از انقلاب و دوران مبارزاتی مردم این استان برمیگردد.
وی با بیان اینکه باید کاری بلنددامن در رابطه با ثبت نقش خوزستان در پیروزی انقلاب اسلامی انجام شود اضافه کرد: نقش خوزستان در انقلاب محدود به یک فرد، شهر و یا صنف نیست، بلکه این یک خیزش و نهضت عمومی است و خوشبختانه مردم این استان از این رویدادها روسفید بیرون آمدند؛ چه قبل از انقلاب در همراهی با امام (ره)، چه در دوران پیروزی و در همراهی با انقلاب و بعد از آن در مقاطع مختلف این حضور را دیدم و مایه مباهات است.
رئیس دفتر نمایندگی نهاد ولی فقیه در دانشگاههای خوزستان از مجموعههای فرهنگی و و جوانان پرشور خواست در خصوص ثبت و ضبط وقایع دوران انقلاب و نقش خوزستان در این دوران ورود کنند و گفت: باید به سراغ نقشآفرینان آن دوران برویم و یقین دارم هر مجموعهای از بچههای پرشور انقلاب و جوانان که در این راه پا بگذارد، آنقدر جاذبه دارد که دیگر خودشان کار را زمین نخواهند گذاشت.
«حجتالاسلام میراحمدرضا حاجتی» نیز با اشاره به خاطراتی از آن دوران به بیان نقش مردم خوزستان در پیروزی انقلاب پرداخت و با بیان اینکه خوزستان تجلیگاه عشقورزی به مرجعیت و علما است و تصریح کرد: خوزستان استانی مرزی است و علاوه بر مرزهای آبی، با کشور عراق مرزی مشترک دارد، عراقی که در آن زمان دستخوش تغییراتی شده و صدام روی کار آمده بود.
استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به اینکه این استان به جهت حساسیت ویژه و ظرفیتهایی که داشت در حکم یک کشور تلقی میشد و مورد توجه بود ابراز کرد: در آن زمان صدام عشایر ما را دعوت میکرد که با او همپیمان شوند اما این غیورمردان به ندای امام (ره) لبیک گفتند و در مقابل صدام ایستادند.
وی با بیان اینکه اعتصابهای پیدرپی کارمندان و کارگران خوزستان از جمله صنعت نفت کمر رژیم پهلوی را شکاند و این حضور به یک پدیده بینظیر تبدیل شد اذعان کرد: باید بیشتر روی این موضوعات کار شود و تاریخنویسان باید نسبت به ثبت و ضبط این وقایع اهتمام ورزند.
نظر شما