به گزارش خبرگزاری شبستان، در قالب فراخوان مشارکت نخبگان جوان، یادداشتهای علمی پیرامون «خردهگفتمانهای ذیل گفتمان انقلاب اسلامی» پذیرش میشود.
بر اساس این گزارش: در این فراخوان آمده است، از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون گروههای متعددی از نخبگان علمی و کنشگران اجتماعی در موضوع زن و خانواده ظهور یافته، به متن آمده و یا به حاشیه رفتهاند. برخی گروهها شکفتهاند، بالیدهاند و به ثمر نشسته و آثاری ماندگار از خود بر جای گذاشتهاند و برخی نیز به گونهای دیگر متحول شدهاند و با وجود سابقه انقلابی و دینی، با خروج از گفتمان انقلاب اسلامی در ذیل گفتمانهای رقیب جای گرفته و مروج اندیشههای غیر اسلامی و فمینیستی شدهاند. گروههای اسلامی در عین حال که در تمایزگذاری با نظام استکباری، حساسیت مثبت نسبت به مطالبات رهبران انقلاب و تعهد به اسلام، اجمالاً، هم عقیدهاند، اما در میان خود نیز تمایزاتی مهم و تعین بخش دارند. این تمایزات گاه به حدی از اهمیت میرسد که میتواند هر گروه را هویتی متمایز بخشد تا آنجا که آنها را به مثابة نماینده خردهگفتمانهایی در ذیل گفتمان انقلابی معرفی میکند.
رهبر معظم انقلاب، در بیانیه گام دوم، انقلاب اسلامی را پدیدهای زنده و با اراده و همواره دارای انعطاف و آماده تصحیح خطاهای خویش دانستند که به نقدها حساسیت مثبت نشان میدهد و آن را نعمت خدا میشمارد اما به هیچ بهانهای از ارزشهایش فاصله نمیگیرد. دهههای آینده دهههای جوانان است و آناناند که باید کار آزموده و پرانگیزه از انقلاب خود حراست کنند. برای برداشتن گامهای استوار در آینده باید گذشته را درست شناخت و از تجربهها درس گرفت.
پژوهشکده زن و خانواده، ضمن تبریک سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، مفتخر است تا در پاسخ به مطالبه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، موضوع خردهگفتمانهای ذیل گفتمان انقلاب اسلامی را با نخبگان جوان به اشتراک نظر گذارد و پس از آن در نشستی علمی موضوع را با حضور نخبگان مشارکت کننده و نمایندگان هر یک از خردهگفتمانها به بحث گذارد. هدف از این اقدام تقویت بصیرتهای نظری و تصحیح و ارتقا رویکردها و برداشتن گامهای استوار در گام دوم انقلاب، به ویژه برای نخبگان جوان است.
بدینمنظور در گام نخست نخبگان جوان یادداشتهای علمی خود را ناظر به معرفی مختصات یک یا چند خردهگفتمان به پژوهشکده ارسال میکنند. کمیته علمی علاوه بر تجمیع نکات مطرح شده در شناسنامه هر خردهگفتمان، افراد مشارکت کننده را برای ارائه بحث در روز نشست دعوت خواهد نمود. زمان نشست و سبک برگزاری آن متعاقباً اعلام خواهد شد.
هر یادداشت علمی دستکم مشتمل بر عناصر زیر باشد:
* عنوان یا برچسبی که با آن خردهگفتمان مورد نظر از دیگران متمایز میشود
* معرفی افراد و گروههایی که خردهگفتمان مورد نظر را نمایندگی میکنند
* وجه تمایز در حساسیتهای نظری
* وجه تمایز در تصویر خانواده آرمانی
* وجه تمایز در الگوی مطلوب مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان
* وجه تمایز در نگرش به حقوق زنان
* وجه تمایز در مسئلهشناسی و اولویتگذاریهای اجتماعی و فرهنگی
* وجه تمایز در راهبردهای پیشنهادی در حوزههای مختلف مربوط به زن و خانواده
* اقدامات مهم و اثربخش
* وجه تمایز در تحلیل اسناد، سیاستها و رویکردهای حاکمیت
* وجوه جذابیت، وجوه قوت، ضعف یا کاستیهای نظری و عملکردی
پژوهشکده یادداشتهای علمی واجد شرایط را، به طور مستقل، در ویژهنامه مجله حورا منتشر خواهد کرد.
فرصت ارسال یادداشتها تا سوم اسفندماه میباشد.
علاقه مندان میتوانند آثار خود را به رایانامه info@wrc.irارسال کنند.
نظر شما