تطابق چهل سالگی انقلاب با آیات قرآن کریم/چرا رهبری بر علم آموزی تأکید دارند؟

مسئول دفتر سیاسی و اجتماعی حوزه های علمیه قم گفت: با نگاه به آیات قرآن رقم ۴۰ که همان سال صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است به گونه ای که سوره مبارکه احقاف چهل سالگی انسان را زمان مهمی میداند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمد حسن زمانی، مسئول دفتر سیاسی و اجتماعی حوزه های علمیه قم با حضور در برنامه زنده مصباح از شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به زمان صدور بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای گفت: وقتی بیانیه از سوی رهبر انقلاب صادر شد اولین سوال در ذهن من شکل گرفت که چرا در این زمان این بیانیه منتشر شده است یعنی چرا رهبری پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به تبیین و تدوین چنین این بیانیه پرداختند.

 

وی افزود: با نگاه به آیات و سور قرآن کریم رقم ۴۰ که همان سال صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است به گونه ای که سوره مبارکه احقاف چهل سالگی انسان را زمان مهمی میداند. قرآن کریم عمر انسان را به قبل و بعد از ۴۰ سالگی تقسیم کرده است. آیات قرآن کریم زمان چهل سالگی عمر انسان به چهار بخش تقسیم می شود و زمانی که انسان وارد دوره بعد از چهل سالگی می شود دو بخش مهم برای آن متصور است.

 

حجت الاسلام زمانی اظهار کرد: انسان در چهل ساله دوم عمر خود بخشی برای نسل های بعد برنامه ریزی می‌کند و همچنین عمر خود را تا زمان مرگ سپری خواهد کرد. با تطابق آیات قرآن کریم و گام دوم انقلاب اسلامی می توان دریافت که دقیقاً همان روند تکرار شده است انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در پیش از چهل سالگی عمر خود چهار بخش مهم را پشت سر گذاشته و اکنون در چهل ساله دوم دو بخش مهم و اساسی را پیش رو دارد.

 وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای بر کسب علم و دانش و به عنوان یک الگوی مترقی در بیانیه گام دوم انقلاب گفت: رهبری علم و دانش را به عنوان اولین توصیه خود در گام دوم انقلاب مطرح می‌کنند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم محمد  در روایات متعددی در کسب علم و دانش تاکید دارند همچنین دین اسلام در ابتدای وحی به نبی اکرم از ایشان خواندن( اقرا باسم ربك الذي خلق) می خواهد و  خداوند متعال بار‌ها به قلم و آنچه که بر کاغذ نوشته می شود قسم یاد کردند.

 

 حجت الاسلام زمانی عنوان کرد: آیات قرآن کریم به صورت فراوان و متعدد بر مسئله دانش تاکید دارد همچنین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فریضه علم‌آموزی را همچون فریضه نماز واجب می داند به گونه ای که ایشان می فرماید: "برتری انسان عالم بر عابد مانند برتری من پیامبر به دیگران است."

این کارشناس برجسته مذهبی افزود: در جای دیگر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به حضرت علی علیه السلام می فرماید: "دو رکعت نماز انسان عالم ثوابش از هزار رکعت نماز عابد که بدون علم سجده و رکوع به جا می‌آورند بالاتر است" رهبری بر همین اساس توصیه اول خود را در گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان چراغ راه آینده این نهضت قرار دادند

 

 وی عنوان کرد: مردمی که در ابتدای بعثت پیامبر اسلام را پذیرفتند از سهم این دین مبین در رشد و پیشرفت جامعه با خبر هستند اسلام ۳ خیز بلند در طول عمر خود داشته است اول در زمان بعثت پیامبر شکل گرفت در حالیکه ۷ انسان با سواد در آن زمان نمی زیست پس از بعثت پیامبر و ظهور اسلام چهل کاتب وحی وجود داشتند که با تأکید و سفارش پیامبر سوادآموزی و  کسب علم از اهمیت بالایی برخوردار شد.

 حجت الاسلام زمانی تصریح کرد:  خیز دوم اسلام در زمان امام صادق علیه السلام رفتند  به گونه ای که چهار هزار نفر خدمت امام ششم شاگردی کردند و تلألو اسلام در این زمان غرب و شرق جهان را در بر گرفت در حالی که اروپا در قرون وسطای خود در بی سوادی محض موج می زد.

 

وی خاطرنشان کرد: جهش سوم اسلام در زمان انقلاب شکوهمند ایران شکل گرفت ایران نسبت به سالیان قبل رتبه اول شتاب علمی را در جهان به خود اختصاص داد و تاسیس دانشگاه ها در کشور دو چندان شد ایران از لحاظ دانش علوم دینی در حوزه های علمیه رتبه اول را به خود اختصاص داده و به عنوان قله علوم دینی در جهان شناخته می شود به گونه ای که در حوزه علمیه قم نزدیک به ۴۰۰ رشته تدریس می شود .


گزارش از رضا قصری زاده 

 


 

کد خبر 1149023

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha