به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، «امین درخشان» ظهر امروز (۵ اسفند ماه) در آئین اختتامیه نخستین جشنواره کارهای فرهنگی، بومی استان کهگیلویه و بویراحمد با عنوان «عروسک سازی سنتی» که همزمان با هفتمین دوره جایزه ملی فیروزه در یاسوج برگزار شد، اظهار کرد: هیئت داوران در این جشنواره با نگاه دغدغهمند آثار را داوری کردند که جای تقدیر و تشکر دارد.
مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد محور اصلی این جشنواره را بانوان دانست و گفت: این جشنواره یک برنامه جدید و ابتکار نویی بود که اتفاق افتاد.
وی مهمترین رسالت مسئولان فرهنگی را در حوزه فرهنگ و هنر بحث توجه به تولید آثار در این دانست و افزود: آن چیزی که به هنرمند و آثار او اصالت میدهد، خلق اثر هنری بوده که هنرمند آن را تولید کرده است.
درخشان یادآور شد: مهم ترین رویکرد ما در حوزه فرهنگ و هنر و در بسیاری از ابعاد و رشتههای مختلف باید خلق آثار هنری باشد که این جشنواره هنری نیز در این راستا برگزار شد.
این مسئول حوزه فرهنگ و هنر ادامه داد: برگزاری این جشنواره در سال نخست، با ارسال حدود 85 اثر هنری کاری ارزشمند است و اگر برای سال آینده قرار بر برگزاری جشنواره بود، جشنواره را در سطح گسترده و همایشی با حضور هنرمندان خلاق برگزار خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: هر کاری که هنرمندان انجام می دهند کار ساده ای نبوده و تفاوت هنرمند با سایر اقشار جامعه نیز در همین خلق آثار اثری آنها است.
درخشان ضمن تاکید بر تداوم برنامه هایی در زمینه توجه به ارزشهای دینی و اسلامی در جامعه، ادامه داد: تلاش میشود در صورت تصمیم بر برگزاری این جشنواره در سال آینده، جشنواره را در سطح گسترده تر و با کیفیت بهتری برگزار کنیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مردم هر استان یک فرهنگ مختص به خود دارند و در نظام اسلامی که زندگی می کنیم، فرهنگ دینی و اسلامی ثابت و مشخصی داریم؛ ضمن اینکه مردم استان ما در همه مناطق، شهرها و روستاها دارای فرهنگ دیرینه ای بوده که همواره بر تداوم آن تعصب و تاکید دارند.
وی اظهار کرد: طبیعی است که ما در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به رسالت و ماموریت خود در راستای تقویت آن فرهنگ تلاش کنیم، زیرا فرهنگ های دیرینه و سنتی همه ریشه در دین و شریعت اسلامی دارند.
درخشان خاطرنشان کرد: این فرهنگ ها زیبایی های بسیاری دارند و با توجه به آثاری که به این جشنواره ارائه شد، این زیبایی ها به تصویر کشیده شدند.
مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: آثار ارائه شده به این جشنواره نشان داد که ما در گذشته فرهنگهای غنی داشتیم که شاید رو به فراموشی گذاشته بود ولی با برگزاری این جشنواره، این سنت ها، آداب و رسوم برای نسل های جدید به نمایش در می آید.
وی ضمن تاکید بر تسکیل کمیته تخصصی برای برگزاری این جشنواره و سایر برنامه های حوزه فرهنگ و هنر، افزود: این کمیته تخصصی باید ماموریت ها و برنامه ها را متنوع تر طراحی کند، زیرا که اولویت نخست فرهنگی بوده که برگرفته از زیست بوم فرهنگی مردم استان کهگیلویه و بویراحمد است.
درخشان یادآور شد: استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهایی بوده که پیشینه فرهنگی و سنتی بسیاری دارد و دارای قدمت و سابقه فرهنگی درخشانی است که باید ما این فرهنگ را به درستی به سایر استانها و نسلهای بعدی منتقل کنیم.
این فعال فرهنگی و رسانه ای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: میتوان این سنت ها را با پیوست لازم در کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد که بتوان ذیل این کارگروه وزارت متبوع کمک های لازم را در این زمینه داشته باشد، ضمن اینکه تلاش ما برگزاری جشنواره های با کیفیت با ارائه آثار برتر است.
گفتنی است در این اختتامیه از صاحبان 15 اثر برگزیده شرکت کننده در نخستین جشنواره کارهای فرهنگی بومی استان کهگیلویه و بویراحمد تحت عنوان «عروسکسازی سنتی» که همزمان با هفتمین دوره جایزه ملی فیروزه برگزار شد، تجلیل به عمل آمد.
نظر شما