خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: استرالیا کشوری در نیمکره جنوبی است که ششمین کشور پهناور دنیا و کوچک ترین قاره جهان به شمار می آید. اسلام چهارمین دین بزرگ در استرالیاست. جمعیت مسلمانان این کشور نزدیک به 500 هزار نفر است که 2.2 درصد از کل جمعیت استرالیا به شمار می آید.
حضور مسلمانان در این کشور به سال 1860 میلادی برمی گردد. انگلیسی ها هنگام ورود به این منطقه برای شناسایی راه ها و کشف طلا در صحراهای استرالیا مجبور بودند از ساربانان افغان استفاده کنند. برای نخستین بار 12 ساربان و 120 شتر از افغانستان به این کشور مهاجرت کردند. افغان ها برای انجام فرایض دینی خود مکان های عبادی را در مناطق مختلف بنا کردند که آثار برخی از آنها تاکنون باقی است.
آمار دقیقی از جمعیت شیعیان در دست نیست و شمار آنها بین 28 هزار تا 36 هزار و 500 برآورد کردند. مسلمانان استرالیا بیشتر در شهرهای اصلی همچون سیدنی، ملبورن و پرت مستقر هستند.
شیعیان استرالیا برای انجام فرایض دینی در شهرها و مکان های مختلف به تاسیس مساجد و مراکز اسلامی اقدام کردند. «مسجد و حسینیه امام موسی کاظم (ع)» در منطقه شبرتن در شهر ویکتوریای استرالیا از جمله آنها است.
مسجد و حسینیه امام کاظم(ع)
مسجد و حسینیه امام کاظم(ع) نخستین مسجد در شهر ویکتوریای استرالیا به شمار می آید که در چارجوب پروژه های تبلیغی مدرن در کشورهای خارجی ساخته شد. ساخت آن با انگیزه گسترش فرهنگ اسلامی انجام شد. تاسیس و وقف آن در سال دو فوریه 2000 میلادی به همت سید غازی المکوطر الحسینی و جمعی از خیرین در منطقه شبرتن در شهر ویکتوریای استرالیا صورت گرفت.
مسجد و حسینیه امام کاظم(ع) به عنوان نخستین مسجد در شهر ویکتوریای استرالیا با هدف گسترش علم و معرفت در عرصه های مختلف اسلامی، اخلاقی، علمی و ادبی تاسیس شد تا سلاحی برای دفاع از راه و روش اهل بیت(ع) باشد.
این پروژه خلاء دینی و فرهنگی در میان اقلیت های عراقی و مسلمانان دیگر را پر کرد. هدف از ساخت این مسجد و حسینیه فعال سازی مفهوم نصحیت و راهنمایی تربیتی و آموزشی است. این هدف آسمانی است که توسط انبیاء و ائمه معصوم تجسم یافته است.
این مسجد در کار تبلیغی و اطلاع رسانی و اصلاحی خود به رویکرد اهل بیت(ع) در تعیین مسیرها و بینش هایی پایبند است که در کار با تکیه بر این مسئله بر مرجعیت دینی توجه دارد. به همین دلیل ارتباط صمیمانه بین مراجع دینی و مسجد و حسینیه امام کاظم(ع) در استرالیا وجود دارد.
این مسئله بیانگر علاقه زیاد به کار تبلیغی است که باعث ساخت این گونه پروژه ها می شود. برهمین اساس، مدیریت مسجد جمعی از خدمات خیرخواهانه را با تکیه بر مرجعیت دینی به عنوان محور اصلی راه اندازی کرد.
اهداف مسجد و حسینیه امام کاظم(ع)
بسیج نیروهای جوان، برنامه ریزی برای سرمایه گذاری در محافل دینی و مناسبت های اسلامی، ارتقای سطح آگاهی فکری و فرهنگی از طریق سخنرانی های دینی، مقابله با شبهات و شایعات و افتراهایی که دشمنان علیه اسلام و مذهب اهل بیت(ع) وارد می کنند، تلاش برای ایجاد ارتباط و پیوند بین مسجد و نهادهای اسلامی در کشورهای خارجی به منظور تحقق اهداف مشترک ، دستیابی به انسجام و تحکیم ارتباط بین اقلیت مسلمان و مرجعیت با رساندن فتواها و پاسخ به استفتاءات شرعی توسط امام جماعت مسجد از جمله اهداف آن است.
هدف های دیگر این مسجد و حسینیه، توجه به فرهنگ و اندیشه و ادبیات اسلامی و علوم اهل بیت(ع) از طریق فعال کردن نقش کتابخانه دینی، تلاش برای حفظ و تایید و نشر عقیده و اندیشه صحیح مذهب اهل بیت(ع) در همه عرصه ها، اتحاذ وحدت کلمه در صفوف شیعیان و دوری از درگیری های جانبی و همچنین پرهیز از طرح تاثیرات فرقه ای و تقویت روح تقابل در بین جوانان، عموم اقلیت مسلمان در مسئولیت پذیری در قبال واقعیت اسلامی و اجتماعی و دفاع از مظلومیت اهل بیت(ع) است.
نظر شما