باید تمام توان خود را برای تولید محتوای فرهنگی و نمازی بگذاریم

جلسه مدیران ستاد اقامه نماز استان ها با حضور قائم مقام ستاد اقامه نماز به صورت وبیناری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز، جلسه مدیران ستاد اقامه نماز استان ها با حضور «سید احمد زرهانی» منصور سرگزی معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش به همراه جمعی از مدیران ستاد اقامه نماز استان ها روز یکشنبه ۸ اسفندماه به صورت وبیناری برگزار شد.

 

قائم مقام ستاد اقامه نماز و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) در رابطه با ترویج فرهنگ نماز و احکام در کودک و نوجوانان گفت: ما باید کودکان را آماده کنیم تا وقتی به دوران بلوغ و تکلیف نزدیک می شوند از دانایی، توانایی و انگیزه های معنوی کافی برای انجام تکالیف شرعی برخوردار باشند. کودک و نوجوان بسیار در شروف یادگیری هستند؛ در دوره پیش دبستانی، کنار پدر و مادر و مراکزی که تحت عنوان پیش دبستانی و مهد کودک است.

 

وی بیان کرد: فطرت مستعد دریافت انواع هدایت الهی است؛ پس کار بزرگی که ما می توانیم انجام دهیم فراهم کردن زمینه ها می باشد که دو زمینه را مد نظر داریم و از قدیم الایام هم در این حوزه کار شده است.

 

سید احمد زرهانی بیان کرد: تربیت مربی کودک، در این خصوص باید کسانی پرورش پیدا کنند که دنیای پیچیده و با صفای کودکان را بشناسند و با روانشناسی کودک آشنایی و با معارف دین، نماز، قرآن و اهل بیت انس داشته باشند، فهم  و تعامل با کودک و نوجوان را بلد باشند و با او وارد گفت وگو و پرورش عملی بشوند. این کار بسیار مهمی است؛ چون زبان کودک، زبان منطق، استدلال نیست بلکه زبان قصه، شعر، داستان، تصاویر زیبا، عاطفه و…  است. در عین حال تیزهوشی و تیزبینی کودکان را نباید دست کم گرفت این ها وقتی به اعمال پدر و مادر نگاه می کنند، حرف نمی زنند و تاثیر می پذیرند و طبق عکس العمل آن ها استقبال می کنند.

 

وی اظهار کرد: زبان کودک زبان عمل است و هرکاری که انجام دهیم در محیط خانه، پیش دبستانی، مدرسه و … هر عمل الهام هایی را به کودک منتقل و سازه هایی را در ذهن او به وجود می آورد. بر این اساس ما باید یک سرمایه گذاری معمول و کارآمدی را در جهت پرورش مربی داشته باشیم. مهم این است ما یک بستری را برای تعامل ایجاد کنیم و در این زمینه مرکز تخصصی نماز مسئولیت مستقیم دارد؛ همچنین ما علاوه بر بودجه های مصوبی که برای استان ها مد نظر داریم به استان هایی که وارد این اتفاق شوند طرح های ویژه ای را خواهیم داد.

 

قائم مقام ستاد اقامه نماز در ادامه گفت: برای مرکز تخصصی هم همانطور بخشی از آن تامین شده و بخش دیگر هم در شروف تامین شدن است و ما وجه مستقلی را در اختیار مرکز قرار می دهیم تا مطالعات را انجام دهند؛ منتتهی این مطالعات درون سازمانی نیست و  باید با اساتید و صاحب نظران ارتباط برقرار کرد و معمان ورزیده، اساتید و کسانی که سابقه پرورش نیروی انسانی دارند را وارد میدان کرد. در تعلیم و تربیت اگر چیزی نداشته باشیم ولی مربی باشد یعنی همه موارد را داریم؛ لذا مکمل تامین نیروی انسانی متخصص و متبحر تولید محتوا است.

 

او بیان کرد: کتاب کودک و نوجوان با محتوای نماز، بازی های کامپیوتری و سایر امکاناتی که در فضای مجازی است و در دسترس ما قرار دارد همه این ها ظرفیت هایی هستند که ما می توانیم تولید محتوا داشته باشیم و این جریان اهمیت بسزا دارد که بتوانیم برای پیش دبستان، دبستان و دبیرستان بخش هایی  را از کتب، نرم افزارها و امکانات علمی و دانش افزایی مرتبط با نماز و قرآن را در دسترس فرزندانمان قرار دهیم و فرزندان ما در محیط خانه، مدرسه این محتواها را اگر بخوانند به مهارت های آن ها افزوده می شود.

 

وی در ادامه تصریح کرد: فیلمسازانی هستند در صدا و سیما و مراکز استان ها یا  نمایشنامه نویسانی هستند که در تولید کتاب خوب نقش آفرین هستند. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان، امور تربیتی، حوزه های علمیه، دانشگاه ها و مراکز پزوهشی که در استان ها وجود دارد همه اساتید، کارشناسانی را دارند که می توانند در تولید محتوا به ما کمک کنند. در این خصوص ما نیستیم که تنها سرمایه گذاری می کنیم ممکن است شما با یک دستگاهی مانند سپاه وارد مذاکره شوید و سپاه با توجه به داشتن بودجه فرهنگی بگوید که به کمک شما این محتوا را تولید می کنیم. با تمام دستگاه ها که کار تخصصی می کنند می شود طبق داشتن بوجه فرهنگی، هدایت گری و هم فکری با یکدیگر کارهایی را در این جهت انجام دهیم.

 

در ادامه سید احمد زرهانی بیان کرد: جشنواره فجر تا فجر که با هم فکری دوستان و مشارکت بعضی از اعضای هیات امنا این مجموعه مدون و چندبار بحث و تبادل نظر شد؛ نهایتا به صورت یک دستور العمل در اختیار شان قرار گرفت. بعد از جلسه ای که حجت الاسلام قرائتی با هیات دولت داشتند مکاتباتی را با وزارت کشور و با معاون اول رئیس جمهور داشتیم که مدعی شد به صدور بخشنامه و تاکید شد که همه دستگاه مکلف هستند به وظایف قانونیشان عمل کنند.

 

او با اشاره به هدف جشنواره فجر تا فجر گفت: جشنواره فجر تا فجر یک هدف آنی دارد و هدف این است که ما اهل قلم، متفکران، هنرمندان، شاعران، نویسندگان، داستان سرایان و همه کسانی که در هنر های تجسمی، هنرهای صوتی و تصویری، ادبیات و فرهنگ دستی در کار دارند وارد میدان عمل برای تولید معارف نماز شوند. از کودک دبستانی تا کسی که دکترا دارد را باید در میدان قرار دهیم تا بتوانیم از تمامی شرایط آن ها استفاده کنیم.

 

قائم مقام ستاد اقامه نماز با توجه به جشنواره اذان منتظران بیان کرد: در همدان با استاندار توافق کردیم و جشنواره ای به نام «اذان منتظران» برگزار کردیم که بالغ بر بیش از دو هزار و چند صد اثر به دست ما رسید. این نشان می دهد استان هایی که پای کار آمدند توانمندی های خودشان را نشان دادند و علاوه بر تاثیرگذاری این اتفاق ، صدا و سیما را به میدان آوردند و ظرفیت های استانی را فعال کردند؛ کودکان، نوجوانان، جوانان و…. همه فعالیت خودشان را با توجه به این تاثیر گذاری شروع کردند.

 

وی ادامه داد: جامعه ما میتواند طی ۴-۵ ماه بیش از دو هزار اثر تولید کند و ما باید از ظرفیت های علمی، پژوهشی و فرهنگی استانمان استفاده کنیم. همچنین یکی از کارهای بزرگ مقام معظم رهبری در چند دهه اخیر احیای حرکت های علمی و انسجام بخشی تولید علم در کشور بود. شرکت های دانش بنیان هم هرروز یک دستاورد جدیدی داشته و دارند.

 

زرهانی با توجه به ارزشیابی مدیران و ستاد اقامه نماز گفت: ارزشیابی مدیران از اهمیت زیادی برخوردار بوده و حتی خود ستاد اقامه نماز هم این مرحله را اجرایی کرده است تا با نتیجه گیری از روند فعالیت هر فرد ضعف و قوت ها مشخص شود و بدانیم چه راهی را در پیش گرفته ایم. ارزشیابی عینی و میدانی را نباید دست کم بگیریم.

 

در پایان مدیران ستاد اقامه نماز استان ها در رابطه با تبیین ساز و کار اجرایی جشنواره سراسری علمی، پژوهشی، فرهنگی هنری و ادبی نماز با عنوان فجر تا فجر و تبیین طرح تولید محتوا و تربیت مربی نماز ویژه کودکان پیش دبستانی، دبستان و اقدامات پیش رو به بحث و تبادل نظر پرداختند.

 

کد خبر 1152588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha