برگزاری اجلاسیه عمران معنوی مساجد در سال 91

برگزاری اجلاسیه عمران معنوی مساجد با هدف تبیین نقش عمران معنوی در رسیدن به مساجد طراز اسلامی از سوی معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد مهمترین برنامه سال آینده این معاونت به شمار می رود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اجلاسیه عمران معنوی مساجد با هدف توجه عمومی به اهمیت توسعه فعالیت‌های دینی و قرآنی در مساجد، تبیین نقش عمران معنوی در رسیدن به مساجد طراز اسلامی، توسعه همه‌جانبه و توجه به عمران معنوی در مساجد در طول ایام سال، اصلاح نگرش ساختاری بین متولیان مردمی مساجد و هیئت امنا با توجه به پیام رهبری به اجلاس نوزدهمین نماز و تقدیر از معماران معنوی مساجد سال 91 برگزار می شود.

 

هم اندیشی دینی با برگزاری اجلاسیه با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، فرهیختگان و مسئولین و ائمه جماعات، ارایه شیوه های نوین ترویج معنویت در مساجد، استفاده از ظرفیت های موجود در توسعه فرهنگ دینی پایدار و تولید محتوای علمی متناسب با نیاز مساجد از دیگر اهداف برگزاری این اجلاسیه است.

 

از دیگر برنامه های ستاد عالی کانون های مساجد کشور که در سال آینده برگزار می شود، دومین همایش مساجد قرآنی است. در این همایش از برترین قاریان، مفسران و اساتید مساجد قرآنی کشور تقدیر می شود. ارتقای سطح آموزش جلسات قرآن در مساجد و تدوین استراتژی و نقشه راه فعالیت‌های قرآنی به عنوان بزرگ‌ترین طرح قرآنی کشور از اهداف این همایش است.

 

از ابتدای سال 90 نیز برنامه های گسترده ای از سوی معاونت آموزش و پزوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد برگزار شده که اجرای طرح قرآنی 1445، برگزاری سلسله همایش های قرآن و خانواده، برگزاری تربیت مربی کودکان، تولید محصولات فاخر قرآنی، برگزاری کارگاه های مهارت های زندگی قرآنی، برگزاری دوره های تربیت مفسر و مترجم قرآن کریم بخش از فعالیت های این معاونت بود.

 

یکی از برنامه‌هایی که امسال در بخش آموزش از سوی این معاونت برگزار شد، برگزاری دوره آموزشی تربیت مربی نمایشگاهی عفاف و حجاب بود. این دوره آموزشی با هدف آماده‌سازی اعتقادی و فکری جوانان مسجدی و ایجاد دغدغه در آنها برای فعالیت در زمینه عفاف و حجاب در جامعه، استفاده از نیروهای آموزش‌دیده در جهت انجام فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی و اجرای نمایشگاه با موضوع عفاف و حجاب در مساجد همراه با تبیین چالش‌های عفاف و حجاب در جامعه و رسیدن به راهکارهای رفع این چالش‌ها برگزار شد.

 

بر اساس این دوره آموزشی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور به دنبال تربیت و پرورش نیروهای متعهد و باتجربه جهت ترویج و برپایی نمایشگاه‌ها در حوزه حجاب بود که این دوره به صورت متمرکز در استان‌ها برگزار شد و فعالان کلیه استان‌ها نیز شرکت داشتند.

 

یکی دیگر از دوره‌های آموزشی که از سوی این معاونت امسال برگزار شد دوره آموزشی سواد رسانه‌ای بود که این دوره آموزشی نیز به منظور بالا بردن سطح آگاهی اعضای کانون‌ها در جهت ایجاد ارتباطات اجتماعی سالم‌تر با رسانه‌ها و تقویت ساختارهای دموکراتیک جامعه برگزار شد به طوری که مخاطبان بتوانند از این طریق به مشروع‌سازی گزینه‌های سالم‌تر در رسانه‌ها کمک کنند و در ایجاد تغییر فرهنگی و اجتماعی فعالیت کنند و تنها بیننده صرف نباشند. پرورش عناصری خلاق که بتوانند از افراد سوژه‌های فعال مشارکت‌جو، منتقد، دیرباور، پرسشگر و مقاوم بسازد از دیگر اهداف این دوره آموزشی بود که این دوره با همت کانون‌های تخصصی it در استان‌ها و به صورت دوره آموزش عمومی و تخصصی برگزار شد.


با توجه به اینکه همه ساله از سوی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور هفت جشنواره در رشته‌های مختلف برگزار می‌شود، از این رو این معاونت به منظور آماده‌سازی جوانان فعال مسجدی منتخب جشنواره‌های استانی جهت شرکت در جشنواره‌ها در سطح کشوری و استفاده از این افراد آموزش تخصصی دیده، در جهت پیشبرد اهداف ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور و پرورش و بکارگیری نیروهای فعال، متعهد و انقلابی و کارآمد در بین کانون‌ها این دوره را برگزار می کند. این جشنواره‌ها به دو بخش آموزش قبل و بعد از جشنواره‌ها تقسیم و برگزار می شود.


یکی دیگر از دوره‌های آموزشی که از سوی این معاونت امسال برگزار شد دوره آموزشی مسئولان دبیرخانه های کانون های مساجد بود که به منظور آموزش مسئولان دبیرخانه‌ها به صورت حضوری و مکاتبه‌ای برگزار شد تا آنها آشنایی بیشتری با ابزارهای نوین مدیریت فرهنگی و برنامه‌ریزی آموزشی و فرهنگی داشته باشند و هم موجب به‌روزرسانی اطلاعات مسئولان دبیرخانه‌ها در حوزه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و در سرفصل‌های آموزشی همچون آشنایی با اصول مدیریت، آشنایی با اصول سیاست‌گذاری، تدوین شاخصه‌ها و آشنایی با اصول برنامه‌ریزی، شیوه‌های جنگ نرم رسانه‌های مخالف نظام در ترویج فرهنگ غرب، نقش رسانه‌ها در تقویت فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و اخلاق اسلامی شود.

 

دوره‌های اندیشه‌های آسمانی که تابستان با شرکت بیش از 4 هزار نفر از مدیران کانون های مساجد کشور برگزار شد یکی از برنامه های موفق این معاونت بوده است که براساس آن شرکت کنندگان از آموزش های لازم در بخش های مختلف با حضور اساتید برجسته حوزوی و دانشگاهی بهره مند شدند.

 

دوره آموزشی تربیت مربی آشنایی با فرقه‌های ضاله، کرسی نظریه‌پردازی، منتظر آسمانی، کارآفرین فرهنگی، منشور نور و تهیه و انتشار فصلنامه تخصصی از دیگر دوره‌های آموزشی بود که امسال از سوی این معاونت در بخش آموزشی مورد توجه و اهتمام قرار گرفت.


در بخش پژوهش هم ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور امسال برنامه‌های گسترده‌ای را در دستور کار داشت که دومین طرح فراخوان طرح‌های پژوهشی، اجرای طرح‌های پژوهشی کاربردی، پنجمین فراخوان پژوهش، حمایت‌ها از پژوهش‌های بومی هسته‌های پژوهش، اردوی آموزشی پژوهشی تربیتی پژوهشگران مساجد، سومین کارگاه روش تحقیق از فعالیت‌هایی بود که در حوزه پژوهش از سوی این معاونت اجرا شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 115326

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha