تعیین حداقل حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۱/ حذف یارانه نقدی و طرح معیشتی خانوارهای پردرآمد

محمدیاری با بیان اینکه حداقل حقوق و دستمزد پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده است گفت: طبق اعلام نظر مجلس، وزارت تعاون‌، کار و رفاه اجتماعی مکلف به دهک‌بندی خانوارهای یارانه بگیر و حذف یارانه نقدی و طرح معیشتی خانوارهای پردرآمد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «حسن محمدیاری» شامگاه پنج شنبه( ۱۲ اسفند) در گفت‌وگوی خبری آخرین روند بررسی لایحه بودجه 1401 را برشمرد و اظهار داشت: مباحث هزینه‌ای بودجه از روزهای آینده در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

نماینده مردم شهرستان‌های تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس تعیین میزان حقوق و دستمزد کارمندان و کارگران در سال آینده را مورد اشاره قرار داد و افزود: در سال‌های گذشته کف حقوق بسیار پایین بود، در سال 99 با رشد 15 درصدی کف حقوق به 2 میلیون و 800 هزار تومان رسید و در سال 1400 با رشد 25 درصدی این رقم سه میلیون و 500 هزار تومان تعیین شد.

 

محمدیاری با بیان اینکه پیشنهاد دولت برای تعیین کف حقوق در سال 1401 معادل چهار میلیون و 500 هزار تومان بود عنوان کرد: در کمیسیون تلفیق و با توجه به رسیدگی‌های کمیسیون اجتماعی مقرر شد تا حداقل حقوق و دستمزد پنج میلیون و 600 هزار تومان تعیین گردد.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از افزایش دستمزدها در لایحه بودجه 1401 به شکل پلکانی از پنج تا 29 درصد خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود برای بازنشستگان هم حقوق و دستمزد کمتر از چهار میلیون و 500 هزار تومان نداشته باشیم ضمن اینکه مجلس معافیت مالیاتی را نیز تا سقف شش میلیون تومان افزایش داد تا اقشار آسیب‌پذیر جامعه کمتر متضرر شوند.

 

وی با تاکید بر اینکه مجلس موضوع ساماندهی نیروها و کارکنان دولت را به شکل ویژه در دستور کار خود قرار داد تصریح کرد: طبق آئین نامه داخلی مجلس، با توجه به اینکه در فصل بودجه و رسیدگی به بندها و تبصره‌های آن هستیم طرح و لایحه دیگری قابل رسیدگی نیست اما 170 نفر از نمایندگان از جمله بنده امضاء کردیم تا طرح ساماندهی نیروها در اسرع وقت در اولویت بررسی قرار گیرد.

 

نماینده مردم شهرستان‌های تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس یادآور شد: دیروز نمایندگان مجلس در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه 1401 وزارت تعاون‌، کار و رفاه اجتماعی را مکلف به دهک‌بندی خانوارهای یارانه بگیر و حذف یارانه نقدی و طرح معیشتی خانوارهای پردرآمد کرد و این امر تکلیفی است که در بندهای ب و ج تبصره 14 پیش‌بینی شده است. 

 

محمدیاری در ادامه وضعیت زیرساخت‌های بهداشت و درمان حوزه انتخابیه خود در پیک ششم کرونا را تشریح کرد و افزود: در سه شهرستان تالش، رضوانشهر و ماسال سه بیمارستان وجود دارد، تلاش داریم بخش قلب بیمارستان تالش را فعال کنیم از طرفی برای تهیه دستگاه MRI که کلا غرب گیلان از آن محروم است پیگیری‌هایی را انجام دادیم و دانشگاه علوم پزشکی در اینباره به ما قول مساعد داده است.

 

وی از تخصیص بسیار کم پزشکان متخصص به سه شهرستان تالش، رضوانشهر و ماسال انتقاد کرد و گفت: اخیرا اتفاقاتی را در غرب گیلان شاهد بودیم که اگر بستر فراهم بود و پزشک متخصص به وقت حضور داشت شاید بسیاری از حوادثی که منجر به فوت شهروندان شد رخ نمی‌داد و همه اینها جزو مطالبات مردم است و باید نگاه ویژه‌ای به غرب گیلان اعمال شود.

 

نماینده مردم شهرستان‌های تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس با بیان اینکه قرار است در جداول بودجه اعتبار خوبی برای تسریع در پروژه کنارگذر تالش در نظر گرفته شود تصریح کرد: در مورد پروژه پل اسالم هم که جزو مطالبات اصلی و به حق مردم است اخیرا با حضور رئیس جمهور، 30 میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه تخصیص داده شد.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن اشاره به آخرین وضعیت پروژه پل غیرهمسطح خرجگیل عنوان کرد: در صورت هماهنگی‌های لازم بین ادارات راه و شهرسازی، راهور و سایر دستگاه‌ها پل غیرهمسطح خرجگیل هم‌اینک آماده بهره‌برداری است و پیگیرم تا هر چه زودتر این امر نهایی شود.

 

محمدیاری اظهار در مورد سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رضوانشهر که بعد از 19 سال افتتاح شده اما سامانه گرمایشی و سرمایشی و امکانات صوتی و تصویری ندارد و عملا قابل استفاده نیست هم افزود: تکمیل این پروژه جزو اولویت‌ها و دغدغه‌های ماست، اخیرا 2 میلیارد تومان در سفر رئیس جمهور به تکمیل این پروژه تخصیص داده شد و پیگیرم که نواقص آن تدریجا حل و فصل شود.

 

وی در پاسخ به این پرسش که روند ساخت سد لاستیکی ماسال چگونه پیش رفته است هم ابراز داشت: این سد جزو هفت سد لاستیکی استان گیلان به شمار می‌رود که 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و هم‌اینک برای تامین لاستیکی که باید از کشور چین خریداری شود که به دنبال نهایی کردن اعتبارات و ردیف‌های لازم برای این امر هستیم.

 

نماینده مردم شهرستان‌های تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس این سه شهرستان را جزو قطب‌های مهم دامپروری و دامداری گیلان خواند و یادآور شد: متاسفانه در بحث دامپروری و حمایت از دامداران امسال در بحث تامین علوفه و نهاده‌های دامی با مشکل مواجه شدیم اما آنچه که به شکل ویژه مدنظر ماست حمایت از استقرار صنایع تبدیلی و پیگیری برای تامین نهاده‌ها است.

 

محمدیاری اظهار داشت: در بحث تامین نهاده‌های دامی هماهنگی‌هایی را با جهاد کشاورزی گیلان و سازمان امور عشایری داشتیم و در بخش صنایع تبدیلی با توجه به آنکه بخش دامپروری در بسیاری از حوزه‌ها غیرفعال و یا نیمه فعال است قصد داریم با تزریق سرمایه و سرمایه در گردش به دامپروران کمک کنیم تا بتوانند کار خود را به روز رسانی کنند و فعالیت دامپروری از سنتی به مدرن تبدیل شود. 

 

وی به حل مشکل آنت‌دهی برخی روستاها به ویژه مناطق ییلاقی نیز اشاره داشت و خاطرنشان کرد: منطقه ما منطقه‌ای کوهستانی و صعب‌العبور است، با رایزنی‌هایی که با حوزه زیرساخت داشتم قرار است اینترنت برخی از این مناطق و ییلاقات از طریق ایرانسل تقویت شود و در مسیر اسالم به خلخال هم تا به امروز یک آنتن در آنجا نصب شده اما به دلیل نبود برق مشکلاتی به وجود آمده که قرار است راهکار حل آن به زودی عملیاتی شود.

کد خبر 1153644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha