خبرگزاری شبستان - جنوب کرمان: روستای دهکهان یکی از نقاط زیبا و دیدنی جنوب کرمان است که در شهرستان کهنوج قرار داد، وجود کوچک ترین کتابخانه ایران در دل این روستا، موجب شهرت کشوری آن شده است.
داستان شهرت کشوری این روستا از این قرار است که حدود ۱۲ سال قبل، فرزاد میرشکاری یکی از جوانان تحصیل کرده روستا که مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها است و دغدغه فرهنگ دارد آستین همت را بالا می زند و با کمک ۳ دختر خردسال به نام فاطمه، اتاقک خشت و گلی خانه پدری خود را با ابتدایی ترین وسایل و چهل جلد کتاب به یک کتابخانه تبدیل می کند و نام کتابخانه فاطمه ها بر ورق فلزی منقش و بالای درب کتابخانه نصب می شود.
از فردای آن روز کتابخانه با مسئولیت فاطمه ها اداره می شود و بچه های روستا یکی پس از دیگری در این کتابخانه کوچک عضو می شوند و کتاب امانت می گیرند، اما کتاب ها اندک است و جوابگوی نیاز مراجعین نیست.
تعدادی کتاب از سوی ستاد هماهنگی کانون های مساجد جنوب کرمان به کتابخانه اهدا می شود و پس از اطلاع رسانی دقیق از فعالیت های فرهنگی کانون و کتابخانه فاطمه ها خیرین از گوشه و کنار برای فاطمه ها کتاب ارسال کرده و در تجهیز کتابخانه کانون فرهنگی هنری به فاطمه ها کمک می کنند.
کم کم کانون و کتابخانه فاطمه ها در سطح کشور شناخته می شود و در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب نیز دهکهان به واسطه کتابخانه فاطمه ها به عنوان روستای دوستدار کتاب انتخاب می شود.
فعالیت های مبتکرانه این کتابخانه که اغلب با ایده پردازی کودکان و نوجوانان عضو کتابخانه صورت می گرفت و به مرحله اجرا در می اومد حتی توجه کارشناسان فرهنگی بین المللی در امر ترویج کتابخوانی را به خود جلب کرد و در اکبتر ۲۰۲۰ نشریه library quarterly گزارشی از برنامه های کتابخانه در توسعه آموزش غیررسمی منتشر کرد و همین مسئله باعث حضور تعدادی گردشگر خارجی در سالهای اخیر به این روستا شده است.
کانون فرهنگی هنری فاطمه ها در کنار فعالیت های ترویج کتابخوانی سعی کرده تا با اجرای برنامه های آموزشی و کارآفرینی، هم به افزایش سطح آگاهی و هم به اقتصاد و معیشت خانواده های روستا کمک کند.
اکنون بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد جنوب کرمان در حال بهره مندی از خدمات آموزشی آنلاین کانون فرهنگی هنری فاطمه ها هستند.
در این گزارش گفت و گوی خبرگزاری شبستان با فرزاد میرشکاری مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها را می خوانید؛
«فرزاد میرشکاری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: در کانون فرهنگی هنری فاطمه ها، برای نوزاد یک ساله تا افراد مسن برنامه داریم به طور مثال تاکنون برای مادران نوزادان ۳۰ جلسه دوره آموزشی فرزند پروری را برگزار کرده ایم و در این دوره ها مادران جوان به صورت حضوری و یا مجازی مشاوره دریافت می کنند.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان افزود: طرح نگهداری و پرورش مرغ تخمگذار یکی از ایده های خلاقانه این کانون تحت عنوان پروژه ارزش های زندگی است که ویژه گروه های سنی ۵ تا ۱۰ سال عضو که کانون است.
وی ابراز کرد: در این پروژه که با همکاری موسسه پژوهشی کودکان دنیا در تهران در حال اجراست، تعدادی مرغ تخمگذار به آنها داده می شود تا در خانه به کمک والدین، آنها را پرورش داده و با فروش تخم مرغ ها بتوانند صبحانه مناسب سن خود را تهیه کنند و هیچ کودکی بدون خوردن صبحانه پا به مدرسه نگذارد،
میرشکاری خاطرنشان کرد: در واقع پروژه ارزش های زندگی به بچه ها مراقبت از حیوانات، مسئولیت پذیری و آشنایی با کسب و کار را آموزش می دهد.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها ادامه داد: برای کمک به تحصیل دانش آموزانی که به هر دلیل از تحصیل جا مانده اند، نیز فعالیت هایی انجام داده می شود از جمله یکسری کد اشتراک فیلمو مدرسه با کمک خیرین حامی کانون و کتابخانه فاطمه ها تهیه و در اختیار آنها قرار داده شده است.
وی عنوان کرد: تاکنون ۱۷ کد اشتراک فیلیمو مدرسه در اختیار ۱۷ دانش آموز عضو کانون قرار داده شده تا آنها به آسانی تمام دروس خود را با بهترین معلمان به صورت بازی، نمایش و تئاتر فرا بگیرند.
میرشکاری اظهار کرد: برگزاری دوره های آموزش ریاضی و زبان انگلیسی یکی دیگر از برنامه های این کانون است که با حمایت حامیان و حضور بهترین اساتید به طور رایگان برای اعضا برگزار میشود.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها اضافه کرد: یکی دیگر از خدمات کانون فاطمه ها به دانش آموزان، اجرای مسابقات و طرح های کتابخوانی است.
وی عنوان کرد: برای دانشجویان نیز دوره های مشاوره قبل و بعد از ازدواج و نشست های مجازی کتابخوانی برگزار میشود.
میرشکاری بیان کرد: برای کنکوری های کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز کتاب های کمک آموزشی تهیه و در اختیار آنها قرار داده می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها اضافه کرد: برای تشویق، ترغیب و جذب آنها، سعی کردیم روز تولد آنها را جشن بگیریم تا خاطره ای خوش را در ذهن آنها ماندگار کنیم.
وی یادآور شد: برای دختران جوان نیز کارگاه های آموزش میناکاری و صنایع دستی بومی منطقه برگزار میشود و محصولات تولیدی آنها نیز با تبلیغات و بازاریابی به فروش می رسد.
میرشکاری ابراز کرد: برای زنان متاهل ۳۰ سال به بالا نیز برنامه هایی همچون طرح پخت نان اجرا می شود که در این راستا ۲۰ نفر از زنان روستا به این کار مشغول هستند.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها افزود: پنج شنبه های مهربانی یکی از برنامه های کانون فاطمه ها است که به نوعی هم از کسب و کار بانوان نانوا حمایت می شود و هم خانواده های نیازمند از نان رایگان با کیفیت بهره مند می شوند.
وی بیان کرد: طرح پنج شنبه های مهربانی با مشارکت تعدادی از خیرین تهرانی در بنیاد نیکوکاری رایحه اجرا می شود و در این راستا هر هفته تعداد ۳۰۰ قرص نان توسط ۲۰ نانوای محلی پخت شده و در بین ۶۰ خانواده نیازمند توزیع می شوند.
میرشکاری اظهار کرد: ارزش هر قرص نان ۵ هزار تومان است که توسط خیرین تهرانی پرداخت می شود و با اجرای این طرح، تقریبا نان یک هفته خانواده های نیازمند تامین می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ایده های خلاقانه این کانون فرهنگی هنری، طرح نخل های ماندگار است که از اسفند سال گذشته همزمان با هفته درختکاری با کاشت ۶۵۰ اصله نخل آغاز شده که خدمتی ماندگار برای کشاورزان است.
وی ادامه داد: در همین راستا با کمک حامیان بنیاد نیکوکاری رایحه، تاکنون یکهزار و ۵۰۰ اصله نخل به صورت رایگان در اختیار کشاورزان ۳ روستای دیگر قرار داده شده تا در باغات خود غرس کنند، این اقدام علاوه بر کمک به آبادانی و سرسبزی روستا در آینده به اقتصاد و معیشت کشاورزان نیز کمک می کند.
میرشکاری عنوان کرد: در بحث کارآفرینی با هدف کمک به معیشت زنان مسن روستا که اغلب بین ۷۰ تا ۸۰ سن دارند، محصولات تولیدی آنها که شامل صنایع دستی بومی روستا است به صورت آنلاین فروخته می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ابراز کرد: علاوه بر این نیز در سال جاری طرح توزیع گوشت قرمز اجرا شده که در این راستا قریب ۲۵۰ کیلو گوشت نذری در بین نیازمندان توزیع شد.
وی اضافه کرد: از این میزان ۱۰۰ کیلو با حمایت ستاد هماهنگی کانون های مساجد جنوب کرمان از طریق موسسه حضرت خدیجه (س) قم تامین شده و ۱۵۰ کیلو گوشت نیز با ذبح گوسفند نذری در اعیاد مذهبی تامین شد.
کانون فرهنگی هنری فاطمه ها نشان داد که یک کانون فرهنگی هنری می تواند با خلاقیت و ابتکار برای اهالی روستا طرح و برنامه های سودمندی را اجرا کرده و زمینه جذب آنها را به کانون و مسجد فراهم کند.
به گفته فرزاد میرشکاری مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها اعتماد سازی یک اصل مهم در انجام فعالیت های مسجد محور کانون است و توانسته موفق عمل کند چرا که کلیه فعالیت ها و برنامه های کانون فاطمه ها با حمایت خیرین مخصوصا مرکز نیکوکاری رایحه و چند پزشک و مهندس تهرانی اجرا می شوند.
کانون فاطمه ها قصد دارد با جذب حامیان بیشتر فعالیت ها و برنامه های خود را در سطح وسیع تری در تمام روستاهای جنوب کرمان توسعه دهد.
نظر شما