به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تالش، حجت الاسلام « مجتبی نورزاد» در خطبه های آیین عبادی سیاسی نماز جمعه این شهرستان از جمله سنت های پسندیده ایام پایانی سال را حضور بر سر مزار در گذشتگان دانست و گفت: این اقدام بسیار هم کار پسندیده ای است؛ اما مدتی است که متاسفانه شاهدیم که حتی «تَفاخُر و تَبرُّج و تَبَختُر» به قبرستان های ما و مناسک و شعائر دینی و معنوی ما هم راه پیدا کرده است که لازم هست در این رابطه دقت لازم را داشته باشیم تا مبادا نقض غرض اتفاق بیافتد.
امام جمعه تالش افزود: میلیون ها تومان خرج می کنیم برای سنگ قبرها و تاج گل ها و احساناتی که اسراف در آنها موج می زند؛ در حالی که می شد با انجام کاری ماندگار، بیشتر هوای رفتگان و ماندگان را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه دیده می شود که حتی گاهی عکس بانوان هم، روی سنگ قبرها نقش بسته است؛ عکسهای آنچنانی؛ ارتفاع قبرها و سازه های ناهمگون و... که اصلاً زیبنده جامعه اسلامی نیست.
حجتالاسلام نورزاد گفت: از این جهت اداره اوقاف و امور خیریه، شهرداری ها و فعالان فرهنگی به قضیه ساماندهی قبرستان ها ورود کنند.
خطیب نماز جمعه تالش به ۱۵ اسفند روز درختکاری اشاره و بر لزوم صیانت و احترام به طبیعت و محیط زیست تأکید کرد.
وی با بیان اینکه ۱۴ اسفند روز احسان و نیکوکاری نامگذاری شده است، ادامه داد: یقیناً شاد کردن دل یک شخص در ایامی که معمولاً انسان ها شادند، اجر فراوانی دارد؛ همینجا نیت کنید تا به قدر وسعتان دست یک نفر از آشنایان و همسایگان خودتان رو بگیرید و خوشحالشان کنید، در بحث خرید شب عید و اقلام عید و لباس و ... خیلی از پدران در این اوضاع نا بسامان اقتصادی شرمنده فرزندشان هستند؛ یک دست لباس خانه برای فرزندشان می خواهند تهیه کنند نمی توانند؛ چه زوج های جوانی که مرد از تازه عروس خود شرمنده می شود؛ به والله ثواب همین است؛ اینکه نگذاریم دل یک پدر، همسر و وردی بشکند، دل یک مادر سرپرست خانواده ای از اینکه نتوانست یک قلم لباس و کفش نو برای فرزندش تهیه کند بشکند.
حجت الاسلام نورزاد ادامه داد: مسئولین نظارتی در بحث بازار و ملزومات شب عید و ادارات و نهادهای مرتبط هم توجه کافی رو داشته باشند، قیمت ها کنترل شود تا قدری از این بار از دوش مردم سبک تر شود.
امام جمعه تالش به مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان اشاره و ضمن تقدیر از همه تلاش ها و مساعدت ها، همچون آغاز و پیگیری عملیات ساخت «مرکز تحصّصی قلب غرب گیلان» در تالش که درحال پیشرفت کار نیز می باشد، چند نکته را متذکر شد.
وی خاطرنشان کرد: اهتمام و جدّیت مناسبی در برنامه ریزی، توسط مسئولین حوزه بهداشت و درمان شهرستان انجام پذیرد تا بتوانیم بهره برداری بیشتر و بهتری از امکانات و دستگاههای تشخیصی موجود و همچنین ظرفیت متخصصان اختصاص یافته به بیمارستان تالش را شاهد باشیم.
حجت الاسلام نورزاد خاطر نشان کرد: انتظار داریم تا دانشگاه علوم پزشکی گیلان نسبت به تحویل دستگاه mri به بیمارستان تالش که جزو مصوبات سفر ریاست جمهوری هم قرار گرفته است، تسریع کنند که حقیقتاً مردم شریف ما از این جهتدر مضیقه هستند.
امام جمعه تالش خاطرنشان کرد: به خاطر وجود تنها یک بیمارستان در شهرستان بزرگ تالش و هم بُعد مسافت از مرکز استان و همچنین در راستای راه اندازی «مرکز غربالگری سرطان غرب گیلان» که توسط مسئولین شهرستانی درحال آماده سازی است، انتظار داریم تا ضمن اختصاص متخصصان بیشتری به شهرستان، مثل متخصص قلب و طب اورژانس و... در جهت اختصاص دستگاه های ضروری تشخیصی دیگری همچون «آندوسکوپی، کلونوسکوپی و ماموگرافی و...» اقدامات عاجلی انجام پذیرد تا حجم بالایی از مشکلات درمانی دومین شهرستان گیلان تالش و شهرستان های آستارا ، ماسال و رضوانشهر برطرف شود.
نظر شما