کلیات طرح وزارت نفت به تصویب مجلس رسید

نمایندگان مجلس کلیات طرح وزارت نفت را با 124 رأی موافق به تصویب رساندند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 17 اسفند کلیات طرح وزارت نفت را با 124 رأی موافق، 17 رأی مخالف و 16 رأی ممتنع از مجموع 197 رأی به تصویب رساندند. این طرح شامل 17 ماده است.

پیش از تصویب کلیات این طرح، نورالله حیدری دستنایی، نماینده اردل و فارسان در مخالفت با کلیات آن گفت: بارها عنوان شده است که از اهداف مهم تأسیس وزارت نفت قطع وابستگی کشور به نفت بوده است که این هدف همواره در سخنان امام راحل و مقام معظم رهبری آمده است ولی متأسفانه در این طرح چندان به این مهم اهتمام نشده است.

وی با اشاره به دیگر اشکالات این طرح اظهار کرد: بسترسازی برای کشف نفت و گاز در میادین مشترک با دیگر کشورهای همسایه از جمله مشکلاتی است که ما با آن روبرو هستیم و همان‌طور که می‌دانید هم‌اکنون میزان برداشت کشورهای همسایه از میادین مشترک با ما بیش از 10 برابر است که این رقم بسیار نگران‌کننده است. در این طرح هیچ سازوکاری برای جبران این عقب‌ماندگی اندیشیده نشده است.

حیدری تصریح کرد: در حال حاضر در 14 نقطه دنیا بورس نفت و انرژی فعال است و کشورهایی که حتی از ظرفیت محدودی در مورد ذخایر اثبات‌شده نفت برخوردارند نقش‌شان از ما پررنگ‌تر است و در این طرح هیچ جایگاهی برای کشور ما در بورس جهانی دیده نشده است.

حجت‌الاسلام حسن نوروزی، نماینده رباط‌کریم در موافقت با این طرح با اشاره به ویژگی‌های آن گفت: تکلیف‌های مشخصی برای امور اجرایی، نظارتی و سرمایه‌گذاری در این طرح صورت گرفته است.

وی بیان کرد: در موارد سرمایه‌گذاری و امور منابع انسانی، علمی و فناوری و سازوکار مناسب برای مدیریت در صنعت نفت، صندوق بازنشستگی و تعیین اموال منقول و غیرمنقول نفت در این طرح ذکر شده است.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، نماینده ساری نیز در مخالفت با این طرح یادآور شد: دیپلماسی‌ انرژی کشور که جنبه سیاسی و برون‌مرزی دارد آیا در سایر دستگاه‌ها و خود دولت در مورد اجرای آن توافق دارند یا نه.

وی با ذکر این سؤال که آیا نباید زوایای کارشناسی در حوزه نفت به صورت لایحه از سوی دولت مطرح می‌شد نه به صورت طرح از سوی مجلس، گفت: تصویب اساسنامه شرکت نفت، گاز و پتروشیمی و پالایش از مهم‌ترین مباحثی است که باید به آن پرداخته شود که متأسفانه در این طرح به صورت گذرا از کنار آن گذشته‌اند.

یوسف‌نژاد تصریح کرد: جنبه نظارت مجلس کجا رفته است، اگر دولت به این طرح نیز تمکین نکند قطعا ما به جایی نمی‌رسیم.

حسن کامران، نماینده اصفهان نیز در موافقت با این طرح با اشاره به سخنان یوسف‌نژاد گفت: از آقای یوسف‌نژاد بعید بود که می‌گویند چرا این طرح هنگامی که اساسنامه شرکت‌ نفت آماده نیست، ارایه شده است.

وی بیان کرد: ما از مجلس چهارم روضه اساسنامه شرکت نفت را بارها برای دولت‌ها خوانده‌ایم و همیشه نفتی‌ها حریف شده‌اند، حالا پشت پرده چه بوده است خدا می‌داند.

کامران با بیان اینکه قطعا نظارت بر شرکت نفت و وزارت نفت ضعیف است، گفت: ما باید آسیب‌شناسی کنیم که چرا نظارت ضعیف می‌شود، بله وقتی ما روغن‌مالی می‌شویم نظارت ما نیز ضعیف می‌شود.

نماینده دولت نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: موضوع نفت جنبه‌های مختلف نفتی، اقتصادی، تجارت خارجی و تولید دارد و به نظر می‌رسد با توجه به پیچیدگی‌های قانون نفت نه اینکه دولت نمی‌خواهد به این موضوع وارد شود بلکه به دلیل همین پیچیدگی‌ها نمی‌تواند لایحه ارایه کند.

نماینده دولت یادآور شد: نظام تصمیم‌گیری در صنعت نفت کلان و فرابخشی است که متأسفانه در این طرح تداخل جدی در بین وظایف دستگاه‌های اجرایی شاهد هستیم و همین موضوع ایجاد مشکل می‌کند.

وی از نمایندگان خواست در کلیات این طرح بازنگری کنند تا این موضوع یعنی بحث قانون وزارت نفت به صورت لایحه از سوی دولت مطرح شود.

مجلس هم‌اکنون وارد بررسی جزییات این طرح شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 115388

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha