کرامت انسانی و عزت نفس در «عیدی برای همه»

گاهی خدا می‌خواهد با دست تو دست دیگر بندگانش را بگیرد، وقتی دستی را به یاری می‌گیری، بدان که دست دیگرت در دست خداست…

خبرگزاری شبستان گیلان، نوشین کریمی، از مطب دکتر که بیرون آمدند بنا را گذاشت روی لج و لجبازی. خودش را از دست های گره کرده مادر رها کرد و پشت سر مادر با ناراحتی راه افتادمیانه اسفند بود و پیاده رو از عابرانی که در هم می لولیدند پرمادر فرزند کوچکترش را در بغل داشت و گوشه چادرش را محکم لای دندانش گرفته بود که از سر نیفتد. مدام به عقب برمی‌گشت و می‌گفت سریعتر بیا. هر وقت داشتم برات می‌خرم اما «کیوان» با همان سن و سال کم و قد و قواره ریزش قبول نمی‌کرد.

 

مادر به داروخانه رسید و نسخه را تحویل داد و داروهایش را پس از یک رب معطلی گرفت و راه افتاد،  هنوز چند قدمی از داروخانه دور نشده بود که صدای گریه و شیون کیوان بلند شد و وقتی به پشت برگشت با منظره ای برخورد کرد که نمی دانست باید عصبانی باشد یا اینکه بخندد....

 

کیوان روی زمین روبروی کفش فروشی نشسته بود و داشت جلب توجه می‌کرد. مادر از خجالت نمی‌دانست چکار کند، بچه کوچکش را روی زمین گذاشت و کیوان را به آغوش گرفت و آهسته در گوشش گفت: «مگه نمی دونی پول ندارم، دم عیده و الان همه چیز گرون تره، کلی خرج خونه هم هست که توش موندم...»

اما کیوان این حرف ها سرش نمی‌شد و لنگه‌های کفشش را که دهان باز کرده بودند از پا در آورد و گفت: «با این کفش ها آبرویم جلوی همه رفت، دکتر طوری نگام کرد که از خجالت نمی تونستم بگم کجام درد میکنه»

مردم هم در این بین در حال آمد و شد بودند و عده ای هم می ایستادند و به حرف های مادر و کودک نگاه می کردند و پچ پچی می‌کردند و رد می شدند...

 

 

 

حالا خیلی سال از آن اتفاق گذشته و هر سال نزدیک عید که می شود کیوان در همان خیابان و همان مغازه می رود و چند جفت کفش نو می‌خرد و می برد به پایگاه های احسان و نیکوکاری اهدا می کندچند جفت کفش که هیچ، حامی چند تا فرزند بی‌سرپرست هم شده و ماهانه برای معیشت بهتر آنها کمک خرجی می‌دهد....

 

از این کیوان ها در اطراف ما زیاد هستند، کسانی که طعم تلخ نداری و فقر را چشیده‌اند و حالا تا جایی که دستشان می‌رسد سعی دارند به دیگرانی که نیازمند هستند، کمک کنند.

 

انجمن‌های خیریه و کمک رسانی که تحت عناوین مختلف فعالیت‌های انسان دوستانه برای تسکین آلام بشری دارند و یکی از مهمترین آنها کمیته امداد امام خمینی(ره) است که در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف یاریگر مددجویانی است که تحت پوشش این نهاد انقلابی در آمده‌اند.

 

 

کمیته امداد امام(ره) از جمله اولین نهادهایی است که پس از گذشت مدت کوتاهی از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ توسط رهبر فقید انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) با هدف ساماندهی و رسیدگی به وضعیت معیشت امور محرومان و نیازمندان کشور تأسیس شد.

 

آغاز و استمرار فعالیت کمیته امداد امام(ره) با تمرکز بر امدادرسانی و حمایت از افراد و خانواده‌های نیازمند با رعایت کرامت انسانی و عزت نفس آنان، حمایت هدفمند از ایشان و ترویج فرهنگ کار میان افراد و خانواده‌های تحت پوشش، تلاش برای پیشگیری از تولید نظام یافته فقر در کشور، کمک به بهبود فضای کسب و کار و اشتغال پایدار اقشار نیازمند، ارایه خدمات اجتماعی و حمایتی در جهت توانمندسازی نیازمندان شامل توسعه پوشش بیمه اجتماعی، فراگیر نمودن بیمه درمان و ارتقای کم و کیفی خدمات حمایتی پایه اعم از مسکن، آموزش و معیشت نیازمندان، ترویج فرهنگ انفاق و ایثار و نیکوکاری و نشر سنت‌های حسنه اسلامی و در نهایت تلاش مستمر برای مردمی شدن فعالیت‌های مربوط به انجام حمایت‌های مادی و معنوی از محرومان صورت گرفته است.

 

و اما "جشن نیکوکاری"  رویدادی است که هر ساله در نیمه دوم اسفندماه و در آستانه سال نو، با هدف نهادینه کردن سنت حسنه احسان و نیکوکاری، بسیج منابع عمومی کشور در تأمین مایحتاج خانواده‌های نیازمند و کمک به تحکیم بنیان خانواده‌های محرومان با جمع‌آوری هدایا و کمک‌های مردمی و سپس توزیع آنها در میان محرومان کشورمان اجرا می‌شود.

 

با توجه به آثار احسان و نیکوکاری که آرامش روحی را به همراه دارد، باید اذعان داشت که؛ «احسان و نیکوکاری باعث تعدیل ثروت در جامعه شده و نظام طبقاتی را از بین می‌برد، دوستی و صمیمیت را بین افراد جامعه، ایجاد کرده و آمرزش گناهان انسان را موجب می‌شود

 

و آنچه از آیات قرآن نیز به دست می‌آید، احسان، نوعی گذشت از حق شخصی و ایثار است و به همین دلیل مولای متقیان، علی علیه‌السلام می‌فرماید: «مهم‌ترین جزء ایمان، احسان به مردم است». چه بسا بسیاری از برکات و خیراتی که در زندگی خود به دست می آوریم از همین احسان و انفاق و کمک به همنوعان باشد که خداوند روزیمان کرده است.

 



«عباس اهرابی» با بیان اینکه مردم خیّر و نیکوکار استان گیلان سال گذشته بالغ بر ۱۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در جشن نیکوکاری کمک کردند، اظهار کرد: امید است امسال با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مختلف استانی از جمله مؤسسات خیریه، مراکز نیکوکاری و همچنین تعامل و هم‌افزایی با مراکز دولتی، علمی و دانشگاهی، اقتصادی، تجاری، اصناف، بازاریان و بانک ها در آستانه سال نو شاهد شور همدلی در کمک به خانواده‌های نیازمند باشیم.
 

مدیر کل کمیته امداد گیلان شعار جشن نیکوکاری امسال را «عیدی برای همه» عنوان کرد و افزود: این جشن از ۱۲ لغایت ۲۰ اسفندماه برگزار می شود و هدایای نقدی و غیر نقدی مردم نیکوکار و نوعدوست، در کمترین زمان ممکن در اختیار نیازمندان قرار خواهد گرفت تا این عزیزان نیز سال جدید را با دغدغه کمتری آغاز کنند.


وی با اشاره به روش‌های مشارکت غیر حضوری مردم نوعدوست گفت: نیکوکاران استان می‌توانند از طریق شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۹۵۷۶۷۸ و شماره حساب  ۰۱۰۹۳۵۲۱۷۶۰۰۴ و یا با شماره گیری کد دستوری #۰۱۳*۸۸۷۷* از طریق تلفن همراه به صورت آسان و ایمن یاریگر نیازمندان در آستانه عید نوروز باشند.

کد خبر 1154079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha