خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: یک گزارش جدید نشان می دهد که نفرت ضد مسلمانان دولت فرانسه به آستانه آزار و اذیت تحت قوانین بین المللی رسیده است.
این گزارش که توسط CAGE، یک سازمان مدافع مستقل منتشر شده و در آن سرکوب بیسابقه مسلمانان در فرانسه تحت قدرت گسترده «انسداد سیستماتیک»، دقیقاً چهار سال از زمان اعمال آن، نشان میدهد.
این گزارش که توسط حقوقدان فرانسوی «رایان فرشی» نوشته شده است، با عنوان «ما شروع به گسترش ترس می کنیم: آزار و اذیت مسلمانان در فرانسه تحت حمایت دولت»، روش های آزار و اذیت مسلمانان فرانسوی توسط دولت امانوئل مکرون، از جمله تحریم و اجبار را تشریح می کند.
انحلال تشکل ها و جرم انگاری علیه مسلمانان در عرصه های اجتماعی، مذهبی و سیاسی نیز از دیگر آزارهای انجام شده علیه پیروان اسلام در این کشور است.
فرشی افزود: این گزارش مستند می کند که چگونه دولت فرانسه به سرعت پایه های خودمختاری جامعه مسلمانان را از طریق یک آزار و اذیت حساب شده از بین برده و وحشت را در میان کل جامعه مذهبی منتشر کرده است.
فرشی هشدار داد که اگر به آزار و اذیت مسلمانان در فرانسه رسیدگی نشود، احتمالا این آزار به بقیه اروپا نیز صادر خواهد شد.
تحت ریاستجمهوری مکرون، دولت فرانسه به نام مبارزه با «تجزیهطلبی اسلامی» و حفظ سکولاریسم فرانسوی حمله چند جانبهای را به جامعه مدنی مسلمانان آغاز کرده است.
این گزارش به تشریح قدرتهای اجرایی گستردهای میپردازد که آزار و شکنجه را امکانپذیر کرده و معادل یک سیاست فشار حداکثری است که در آن انحصارا موسسه های اسلامی به طور سیستماتیک مورد جاسوسی قرار می گیرند.
به این ترتیب صدها مؤسسه، از جمله مساجد و مدارس مسلمانان بسته شده و میلیون ها یورو تصرف شده است.
طبق آخرین آمار منتشر شده توسط دولت فرانسه در ژانویه سال جاری میلادی 718 سازمان اسلامی بسته یا منحل شده است. و 46 میلیون یورو از اموال مسلمانان ضبط شده است.
در این گزارش آمده است که الگوی رفتاری دولت فرانسه «برای آزار و اذیت و تحقیر مسلمانان محاسبه شده است که منجر به سلب عمدی و شدید آزادی مذهب، عقیده، اجتماع و حق مالکیت اقلیت میشود.
بر اساس این گرارش دامنه سیاست انسداد سیستماتیک از زمان قتل معلم مدرسه «ساموئل پتی» در اکتبر 2020 به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و دستورالعمل های اخیر مانند قانون ضد جدایی طلبی 2021 ساختار این سیاست را بیشتر تثبیت کرده است.
مروان محمد، مدیر سابق سازمان غیردولتی فرانسوی CCIF که بسته شده بود، گفت: این حملات به آزادی های اساسی عقیده و انجمن به درستی توسط گروه های حقوق بشر، نهادهای برابری و نهادهای اروپایی شناسایی شده است، اما دولت اهمیتی به آن نداده است.
مسئله مسلمانان به یکی از موضوعات تعیین کننده در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری فرانسه در سال 2022 تبدیل شده است، به طوری که هر یک از رقبای پیشتاز کنونی قصد دارند برای اثبات تنفر خود از مسلمانان فرانسوی، از دیگری پیشی بگیرند.
فرید حافظ، محقق دانشگاهی و متخصص سیاستهای ضد تروریسم اروپا، بر این باور است که هدف از چنین سیاستهای سختگیرانهای ایجاد یک اسلام فرانسوی است که در برابر ظلم ساکت باشد و تسلیم اراده فرانسویها باشد.
در میان توصیه های خود، این گزارش خواستار لغو سیاست های ضد مسلمانان مانند سیاست انسداد سیستماتیک، قانون ضد تجزیه طلبی، ، قانون 2004 درباره نشانه های مذهبی در مدارس و ممنوعیت نقاب در سال 2010 است.
همچنین از ایجاد یک نهاد مستقل برای بررسی اقدامات انسداد سیستماتیک و همچنین جبران خسارات وارده به مؤسسات و افراد به دلیل چنین اقداماتی حمایت می کند.
این گزارش از کشورهای عضو اتحادیه اروپا میخواهد که آزار و اذیت مسلمانان توسط دولت فرانسه را محکوم کنند، در حالی که از سازمانهای جامعه مدنی اروپایی نیز می خواهد تا با افراد و سازمانهایی که تحت تاثیر «اسلام هراسی ساختاری» در فرانسه قرار گرفتهاند، همبستگی خود را گسترش دهند.
دلایل متعددی پشت تصمیمات مکرر دولت مکرون علیه مسلمانان در سال های اخیر وجود دارد. مهمترین آنها تمایل رئیس جمهور برای احیای محبوبیت خود است که کاهش یافته است.این یک واقعیت شناخته شده است که ماکرون که در جریان انتخابات در سال 2017 روی کار آمد در شرایط فعلی حمایت خود را در جامعه از دست داده است.
این واقعیت که حزب جمهوری (LREM) متحمل شکست بزرگی در انتخابات منطقه ای که در ژوئن سال گذشته برگزار شد، موید این امر است.
در این انتخابات که به نوعی تمرین انتخابات ریاست جمهوری سال جاری تلقی می شود، حزب جمهوری در دور دوم تنها 7 درصد آرا را به دست آورد و زیر آستانه 10 درصد باقی ماند.
این واقعیت که LREM شهرهای بزرگی مانند لیون، مارسی و پاریس را به احزاب رقیب در انتخابات محلی سال گذشته باخت نشان می دهد که پایان آقای رئیس جمهور از قبل آغاز شده است.
مکرون که می بیند از نظر آینده سیاسی خودش خوب پیش نمیرود، «اسلامستیزی» را که اکنون به «روح عصر» در سیاست اروپا تبدیل شده است در دستور کار خود قرار داد تا این وضعیت را معکوس کند.
همچنین لازم به ذکر است که شخصیت های راست افراطی و مطبوعات ملی نقش تسهیل کننده در تصمیمات اتخاذ شده علیه مسلمانان در فرانسه و همچنین نقش رهبری دولت مکرون دارند.
لفاظیهای اسلامهراسی که دائما توسط افراطگرایان راست مانند مارین لوپن یا اریک زمور بیان میشود و اخبار مطبوعات فرانسوی که اسلامهراسی را دامن میزنند، نقشی کاربردی در معرفی وجود مسلمانان در کشور بهعنوان یک تهدید دارند.
در واقع اسلام هراسی در فرانسه به دلیل نگرش بازیگران اسلام هراس که حضور مسلمانان در این کشور را به عنوان یک تهدید معرفی می کنند به اوج خود رسیده است.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط کمیسیون ملی مشاوره حقوق بشر، اقدامات ضد یهود در فرانسه در سال گذشته 51 درصد کاهش یافته است در حالی که اقدامات ضد اسلامی 52 درصد افزایش یافته است.
به عبارت دیگر اسلام هراسی در فرانسه جایگزین یهودی ستیزی شده است. این رقم قابل توجه که از سوی مقامات رسمی فاش شد، نشان می دهد که موجودیت اسلام و امنیت مسلمانان در فرانسه به وضوح در معرض تهدید است.
با توجه به حقایقی که تاکنون مطرح شد، بدیهی است که ماکرون که در انتخابات منطقهای در ژوئن در برابر احزاب مرکزی شکست خورد، برای حفظ محبوبیت خود در جامعه و کسب رای از مخالفان اسلامهراسی بیشتری خواهد داشت.
در راستای این هدف ماکرون همچنان وجود مسلمانان را در کشور به عنوان تهدیدی برای امنیت کشور و جامعه معرفی خواهد کرد.
در نتیجه این روند، به نظر می رسد ممکن است تصمیمات جدیدی اتخاذ شود که آزادی مسلمانان را در دوره آتی محدود کند.
نظر شما