دولت و مجلس در زمان تصویب بودجه جبران خسارت را مد نظر داشته باشند

حجت الاسلام مشیری خراسانی گفت: اکنون که قانون بودجه سال آینده در مجلس در حال تصویب است و تصمیماتی گرفته می شود، خوب است مسئولان محترم به این قاعده (که هر کس موجب تلف مال دیگران یا خسارت شود باید آن را جبران کند) توجه و پیشگیری کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام «محمدهادی مشیری خراسانی» در درس خارج قواعد الاقتصاد به تناسب بیان قاعده ضمان جبران خسارت یا تلف مال دیگران گفت: اکنون که قانون بودجه سال آینده در مجلس در حال تصویب است و تصمیماتی گرفته می شود خوب است مسئولان محترم به این قاعده (که هر کس موجب تلف مال دیگران یا خسارت شود باید آن را جبران کند) توجه و پیشگیری کنند.

 

دبیر سابق هیئت اندیشه ورز اقتصاد و اتاق تبلیغ خراسان افزود: گاهی قوانینی تصویب می شود که موجب ضرر به مردم می شود بنابراین مسئولین و نمایندگان محترم باید مد نظر داشته باشند که اگر قوانین مصوب آنها ضرری به مردم بزند باید آن ضررها را تدارک و جبران کنند.

 

استاد درس خارج قواعد الاقتصاد بیان داشت: این ضررها یا اشتباه مسئولین است یا حاصل تصویب قانونی که اجتناب ناپذیر است، به عنوان مثال ما قانونی تصویب کردیم که برای ۷۰ میلیون ایرانی منفعت دارد اما یک ۱۰ میلیونی این وسط متضرر می شوند، این ۱۰ میلیونی که به ناحق متضرر شدند و یا آنهایی که بر اثر اشتباه مسولان صدمه دیدند محق به جبران ضرر و زیان هستند.

 

وی افزود: بنابراین خسارت آنها را باید مسئولین امر بپردازند هر چند طبق آنچه که در فقه داریم و قبلا بیان شد از بیت المال تامین شود، اعتراضاتی در بین برخی از نخبگان اقتصاددان و فعالان اجتماعی از زمزمه گرانی آب برق و گاز ایجاد شده که قرار است قیمت آنها به تناسب سطح مصرف افراد افزایش پیدا کند و پیش بینی ها حکایت از افزایش چندبرابری دارد.

 

حجت الاسلام مشیری خراسانی افزود: اینجا یک تاملی باید کرد خانوارهایی داریم که اولا جمعیتشان زیاد است و یک خانوار پرجمعیت با یک خانوار کم جمعیت، مصرف آنها یقینا یکسان نیست از سوی دیگر مقام معظم رهبری هم روی افزایش جمعیت تاکید دارند چرا که کشور به سمت پیری در حرکت است، بنابراین اگر بخواهیم در مسئله جمعیت ورود و تشویق کنیم، یک راه آن این است که به خانوارهای پر جمعیت امتیازی بدهیم نه اینکه پول آب، برق و گاز آنها را چند برابر کنیم.

 

دبیر سابق هیئت اندیشه ورز اقتصاد و اتاق تبلیغ خراسان بیان داشت: در مناطقی از شهرها، مخصوصا مناطق محروم و ضعیف در شهرها یا روستاها که چند خانواده در یک ساختمان یا منزل سکونت دارند از ابتدا برایشان تفکیک کنتور بابت هزینه بالا مقدور نبوده اکنون بابت این قانون مصرف آنها تصاعدی محسوب شده و مشمول هزینه بیشتر می شوند در حالی که واقعیت چیز دیگری است.

 

وی افزود: باید جلوی این لطمه ناحق گرفته شود چون واقعا پر مصرف نیستند بلکه اتفاقا بسیار هم کم مصرف می کنند اما عدد مصرف کم روی تک کنتور باید به تعداد خانوارهای ساکن افزوده و بعد محاسبه بیش از آن را نتیجه گیری کنند، لطمه به این خانوارهای محروم را دولت و مجلس محترم در زمان تصویب قانون لحاظ کرده و از ان پیشگیری یا جبران نمایند چرا که این تدارک خسارت های وارد یکی از ضروریات است.

 

حجت الاسلام مشیری خراسانی گفت: خوب است دوستان ما در دولت به خصوص آیت‌الله رئیسی که خود ایشان حقوق دان هستند و بنا دارند بحمدلله انقلابی عمل کنند این مورد را در نظر بگیرند و همین موضوع یک انقلابی برای جبران خسارت های مردم شود و این سنت حسنه در جامعه جاری و ساری شده تا خدای ناکرده شاهد ظلم و اذیت در حق اقشار محروم جامعه نباشیم.

کد خبر 1154208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha