خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی _ فاروج؛ یک دهه از کش و قوس های اداری و عملیاتی آبرسانی به روستای ریزه می گذرد و مردم همچنان در بیم و امید برای رسیدن به روزی بدون مشکل آب هستند. یکی از اهالی روستای ریزه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: وضعیت امروز ما، داشتن نیم ساعت تا 40 دقیقه آب در طول 24 ساعت است.
«محمد حیدرزاده» افزود: ساکنان بالادست روستا با توجه به بافت کوهستانی و سنگی روستا همان نیم ساعت و 40 دقیقه را هم کج دار مریز برخوردار می شوند و اهالی پایین دست بیشتر امکان استفاده از همین زمان کوتاه را دارند.
یکی از بانوان روستا هم گفت: یک روز در میان شاهد درگیری اهالی برای استفاده از همین زمان کوتاه هستیم و اگر تانکر، روزانه آبرسانی نکند که دیگر باید زندگی را تعطیل کنیم.
«مریم یوسفی» افزود: سال گذشته که بارندگی و برف زیاد بود در زمان نبود آب، مردم برف را آب می کردند اما امسال برفی هم روی زمین نننشست.
وی گفت: نزدیک به 10 سال است که اهالی با این مشکل دست به گریبان هستند و چند فرماندار و مدیر در این مدت عوض شد اما وعده هیچکدام برای حل مشکل به مرحله عمل نرسید.
یکی دیگر از اهالی گفت: سال گذشته در بازدید مسئولان مقرر شد با مشارکت یک خیّر، چاه در زمین یکی از اهالی حفر شود اما نمی دانیم چرا حفر یک چاه بیش از یک سال است که از مرحله کاغذ به مرحله زمین نرسیده است.
«علی سلیمی» افزود: لوله گذاری ها انجام شده و فقط با حفر چاه مشکل 10 ساله مردم روستا قابل حل می شود.
این شرایط در حالیست که تیرماه امسال سرپرست آب و فاضلاب شهرستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از آغاز عملیات طرحی برای حل مشکل 10 ساله آب این روستا خبرداده بود.
سرپرست اداره آب و فاضلاب فاروج در این مصاحبه گفته بود: با پای کار آمدن مردم و اهدای زمین از سوی یک خیّر، عملیات اجرایی طرح حل مشکل ۱۰ ساله آب شُرب روستای ریزه آغاز شده است.
«عباس دارابی» واگذار نشدن زمین برای حفاری از یک سو، وجود معارضان، اختلاف اهالی روستاهای همجوار برای برداشت آب، کاهش سطح آب چاه ها را از موانع آبرسانی به این روستا عنوان کرده و افزوده بود: طرح آبرسانی به این روستا از سال 91-90 آغاز شد اما اختلاف ها مانع از اجرایی شدن طرح بود که با برگزاری نشست با مردم و مشارکت یک خیر برای اهدای زمین، طرح را که 10 میلیارد ریال اعتبار مصوب دارد وارد مرحله عملیاتی کردیم.
اما با گذشت 9 ماه از این مصاحبه این طرح هنوز به سرانجام نرسیده است.
پیمانکار جدید کار خود را آغاز کرده است
مدیرآب و فاضلاب فاروج گفت: برای این طرح پیمانکار جدیدی تعیین شده که تجهیزات لازم را به روستا انتقال داده تا حفر چاه عملیاتی شود.
«عباس دارابی» در گفت و گو با خبرگزاری شبستان اظهارکرد: تیرماه، پیمانکار طرح تعیین و عملیات اجرایی لوله گذاری به طول 800 متر از چشمه تا مخزن با لوله فولادی انجام شد.
مدیر آب و فاضلاب فاروج افزود: با توجه به بافت زمین روستای ریزه حفر چاه با بیل زنجیری ممکن است اما بنا به مشکلاتی، انجام این کار به تعویق افتاد به طوریکه زمان قرارداد پیمانکار تمام شد.
وی با اشاره به اینکه اقدام به حفر دستی چاه هم شد، بیان کرد: به دلیل ریزش چاه ادامه روند اجرای دستی ممکن نبود و از سویی با تعیین پیمانکار جدید به فصل زمستان رسیدیم و با توجه به کوهستانی بودن روستا امکان اجرای طرح نبود.
دارابی گفت: با پیگیری فرماندار سابق مشکل زمین حفر چاه برطرف شد و با توجه به حضور پیمانکار جدید امیدواریم روند حفر پیش از پر شدن رودخانه با توجه به پیش بینی بارندگی ها سرعت یابد.
کم کاری شده است
فرماندار فاروج هم در خصوص این مشکل گفت: در حوزه مشکل آب روستای ریزه کم کاری شده و مردم به حق خود نرسیده اند.
«عبدالرضا فرزانه» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارکرد: در سال گذشته مشکل آب روستا به مرحله بحران رسیده بود و با این اوصاف امسال هم کار چندانی برای اجرای طرح انجام نشده بود.
فرماندار فاروج افزود: در بازدید میدانی از طرح در روستا و بررسی شرایط مشخص شد در خصوص حفر چاه فعالیتی انجام نگرفته است.
فرزانه گفت: پیمانکار پای کار آمده و به محض بهتر شدن شرایط جوی و زمین، کار حفر را آغاز می کند و با توجه به انجام لوله گذاری، خط انتقال به چاه متصل می شود.
روستای ریزه از توابع بخش مرکزی شهرستان فاروج با 69 خانوار، 203 نفر جمعیت دارد.
نظر شما