به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جاسک، دکتر « حسن طائی » در گفتگویی خبری اظهار کرد: در آستانه عید نوروز و بهار طبیعت، طرح زمین و محیط پاک را در روستاها و محلات با حضور مروجان کتاب و کتابخوانی، دهیاران، بهورزان، کودکان و نوجوانان و اهالی روستاها با رویکرد مسئولیت اجتماعی جامعه محلی اجرا می شود.
وی افزود: این طرح به همت موسسه دانش، آموزش و توانمندسازی(دات) و با همکاری کتابخانه های روستایی و جوامع محلی 20 اسفند اجرا خواهد شد.
نماینده موسسه دانش، آموزش و توانمندسازی، یکی از مهمترین اهداف این طرح را یادگیری کار جمعی در روستاها ذکر کرد و گفت: روستاییان برای حفظ محیط زیست روستای خود در این طرح مشارکت می کنند و این امر باعث می شود مردم نسبت به حفظ محیط زیست حساس شده و از آلودگی روستا های خود جلوگیری کنند.
وی عنوان کرد: بر اساس اطلاع ما تاکنون چندین نفر از دهیاران و مروجان کتابخوانی از طریق مدارس و کتابخانه ها این کار را با اهدافی نظیر قدردانی از کار پاکبانان و درک سختی کار آنها، تربیت شهروندان مفید، تفکیک زباله ها و همچنین اهمیت و ارزش طلای کثیف اقدام به جمع آوری زباله ها کرده اند.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی همچنین خواستار رعایت نکات ایمنی و مراقبتی مشارکت کنند گان در طرح شد و براي به حداقل رساندن آسيب هاي احتمالي از طريق رعايت كامل پروتكل هاي بهداشتي مانند پوشيدن كفش، دستكش مناسب و زدن ماسك به مجریان تذکر داد و افزود: شرکت کنندگان در طرح به محیط هایی که شدت آلودگی زیاد است وارد نشوند و به به زباله های مراکز بهداشتی و درمانی به هیچ عنوان دست نزنند.
طائی اضافه کرد: همچنین زباله ها را به صورت تفكيك شده در كيسه ها و گوني هاي بزرگ و ضخيم جمع آوری کنند تا بتوان از آنها را جهت فروش و کسب درآمد استفاده کرد، البته برای برخی زباله ها نیز حفر چاله و دفن آنها پیشنهاد می شود.
وی در پایان اظهار امیدواری کردند که این طرح گامی در راستای توانمندسازی، تاب آوری و خوش زیستی و خردمندی مردمان سرزمین عشق و آفتاب و استعداد باشد.
نظر شما