سید حمیدرضا برقعی، نفر اول شعر جوان کشور در حاشیه اختتامیه جشنواره ملی ابن حسام خوسفی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با بیان اینکه دلیل ماندگاری عاشورا مرثیه است و نباید از آن غافل شد، اظهار داشت: پیش از انقلاب اسلامی ایران، شعر عاشورایی فقط جنبه مرثیه ای داشت اما پس از انقلاب اسلامی شعر عاشورایی در تمامی ابعاد مرثیه و حماسه و عرفان پیش می رود.
پس از انقلاب موضوعات شعر متنوع شده است
علی فردوسی، رتبه نخست شعر جوان انقلاب و شاعر سبک غزل کلاسیک با اشاره به اینکه شعر تحت تاثیر اتفاقات سیاسی، اجتماعی و... قرار دارد، افزود: پس از انقلاب اسلامی ایران و در دوران دفاع مقدس، شعر تحت تاثیر آن دوران قرار گرفت و به سمت شعرهای موضوعی پیش رفت.
وی ادامه داد: به تدریج قالب های شعری جدیدی مانند شعر نو و سپید بوجود آمد و بر تنوع موضوعات شعری اضافه کرد.
رتبه نخست جشنواره شعر قرآنی منظومه آیات، عامل اصلی تنوع در موضوعات شعر را رسانه جمعی و فضای اینترنت عنوان کرد و گفت: رسانه جمعی فضا را برای افزایش مطالعه شاعران فراهم آورد و باعث شد واژگان جدیدی وارد شعر شود.
متاسفانه زبان شعر شاعران بسیار شبیه یکدیگر است
فردوسی رو نوشت کردن شعر را یکی از مشکلات بزرگ شعر در حال حاضر عنوان کرد و گفت: متاسفانه برخی از شاعران اقدام به رونوشت از دیگر شاعران به ویژه سبک غزل می کنند.
خراسان جنوبی درحوزه شعر پیش رفت زیادی داشته است
فردوسی افزود: استان خراسان جنوبی استانی محروم بوده است اما درچند سال اخیر و بویژه پس از استان شدن با توجه به برگزاری جشنواره های مختلف شعر در این استان در یکی دو سال آینده شاهد خبرهای خوشی در زمینه پیشرفت شعر خواهیم بود.
جشنواره ابن حسام باعث الگوشدن این شخصیت برجسته خراسان جنوبی برای شاعران کشور می شود
جانفداه، برگزیده کنگره ملی شعر حضرت زهرا (س) نیز تصریح کرد: البته باید از ظرفیت استادان معاصر نیز بهره گرفت چرا که پرداختن به شخصیت شاعران معاصر همانند شاعران گذشته چراغ راه علاقه مندان به شعر باشد.
وی بر لزوم امکانات فکری، جلسات شعر و معیشتی شاعران تاکید کرد و یادآور شد: اگر این امکانات در شهرستان های کشور بوجود آید، بسیاری از شاعران با استعداد شهرستانی شناخته می شوند.
پایان پیام/
نظر شما