پیوند قرآن و مسجد مایه برکت و هدایت انسان‌ها است

مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران با اشاره به اینکه تا مادامی که قرآن و مسجد در کنار هم باشند دارای برکات است، پیوند قرآن و مسجد را مایه برکت و هدایت انسان‌ها دانست.

محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، به خبرنگار شبستان گفت: تا مادامی که قرآن و مسجد در کنار هم باشند دارای ثمرات و برکات فراوانی است زیرا پیوند قرآن و مسجد، مایه برکت و هدایت انسان‌ها در تمامی ادوار تاریخ بوده است.


وی اظهار کرد: مسجد و قرآن هر دو وسیله یاد خدا و مایه هدایت و نورانیت هستند و واقعیت این است که در تاریخ تمدن اسلامی همواره بین مسجد و قرآن همدلی وجود داشته است و ما وقتی دچار خسارت می شویم که مسجد و قرآن را در کارکرد محدودی خلاصه کنیم.


فوقی افزود: حضور چهره‌های قرآنی و مسجدی در کنار هم ثمرهای بسیاری دارد و کسانی که با مسجد ارتباط داشته‌اند، حال و هوای آنها با کسانی که در خارج از مسجد قرآن آموخته‌اند، متفاوت است زیرا قرآن مظروف و مسجد ظرف است یعنی باید درکنار هم باشند و چنین انسان‌هایی که قرآن را در مسجد فرا می گیرند، تزکیه و تهذیب نفس را در خود احساس می‌کنند.

 

این مسئول بیان کرد: پیامبر گرامی اسلام اولین گام خود را در ساخت مسجد برداشت تا مسجد محور تمام حرکت‌ها و نهضت‌ها باشد و می‌بینیم که در انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) مساجد را مورد خطاب قرار دادند و از این پایگاه فرمان و سخنان خود را به گوش پیروان خود می‌رساندند که این اقدام امام و توجه به مسجد بی‌جهت نبوده بلکه بسیار حکیمانه و از روی حساب بوده است.


وی از قرآن این کتاب الهی به عنوان بزرگ ترین سرمایه کار فرهنگی یاد کرد و گفت: تحقق آرمان قرآنی با تطبیق فکر و بینش و عمل میسر می شود.


فوقی با اشاره به اینکه قرآن، به عنوان معجزه ای آسمانی از طرف خداوند به حضرت محمد (ص) نازل شد، ابراز کرد: قرآن، حبل متصل بین خالق و مخلوق است.


مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران با تاکید بر شناخت اهداف قرآن، افزود: قرآن برای نزول خود اهدافی ذکر کرده که می توان آن اهداف را در سه مجموعه بینش و فکر، گرایش و رفتار انسان قرار داد.


وی، رهایی از غفلت و تبیین حق از باطل و تدبر در آیات قرآن را از جمله اهداف قرآن در بعد بینش، پند دادن و هدایت و تقوا را از اهداف قرآن در بعد گرایش، شکرگزاری و برپایی جامعه عادلانه و ورود به رحمت ویژه الهی را از اهداف قرآن در بعد عمل برشمرد.

 

فوقی ادامه داد: با توجه به روایات شریفه، قرائت قرآن با صوت و لحن زیبا و هنر قرائت، ممدوح و مورد رضایت حضرت حق، رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) است.

 

وی با اشاره به روایتی از امام محمد باقر(ع) که قرآن را با گرداندن صدا در حلق بخوانید زیرا خداوند صدای خوب را دوست دارد، افزود: نظر بسیاری از فقها در مورد قرائت قرآن، طبق دستگاه های موسیقایی، این است که در اخبار وارده نسبت به قرائت قرآن، با صدای نیکو تأکید شده است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 115724

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha