به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، مهدی عظیمی، یکی از داوران بخش فیلم کوتاه این جشنواره با بیان اینکه زمینه برای خلق اثر و کشف استعدادها از طریق جشنواره ها فراهم می شود، گفت: هنرمندان حرفه ای از طریق این بسترها، هنرمندان مستعد در مناطق مختلف را شناسایی می کنند و می توانند از آن ها در حوزه فیلم سازی بهره بگیرند.
وی فراهم کردن زمینه برای هنرنمایی هنرمندان از طریق جشنواره و از سوی انجمن سینمای جوانان ایران را ازدیگر دستاوردهای این جشنواره ذکرکرد و بیان داشت: پرهیز از ساده انگاری در پرداختن به داستان های مستند، انیمیشن و تجربی، تجربه کردن راه های نرفته و بیان حرف های تازه در آثار تولیدی و خلق اثر خوب، ضروری است و فیلمسازان باید به این مقوله توجه داشته باشند.
عظیمی در ادامه مطلب فوق توصیه کرد: هنرمندان جوان برای رسیدن به رشد و تعالی راهی جز نگاه نو به مسائل با حفظ توانایی های قبلی و نیز کسب تجربه جدید ندارند و این جشنواره زمینه را برای کسب تجربه و گرفتن ایده های نو بسیار اثرگذار است.
وی با اظهار تاسف از اینکه بسیاری از هنرمندان شرکت کننده در جشنواره به تجربیات هنرمندان برگزیده و اثر برجسته توجه نکرده و ازآن استفاده نمی کنند، اظهارداشت: در حالی که جشنواره بستر مناسبی برای رشد و تعالی هنرمندان است و هنرمندان باید به بهترین شکل از آن بهره ببرند.
*حمید دهقانپور، دیگر داور بخش فیلم کوتاه این جشنواره در ادامه با بیان اینکه حوزه رقابت با برگزاری جشنواره شکل فرهنگی به خود می گیرد، گفت: ایجاد رقابت سالم نزدیک و به دور از مسائل حاشیه ای از دیگر مواردی است که می توان در این جشنواره شاهد بود.
وی برگزاری جشنواره منطقه ای سینمای جوان را حرکتی فرهنگی و هنری دانست و افزود: این امردر صورت برگزاری جلسه های نقد و بررسی آثار فیلمسازان جوان در حاشیه جشنواره امکان پذیر می شود تا نقاط ضعف و قوت مورد ارزیابی قرار بگیرد و ازاین رهگذر فیلمسازان به مرحله ای جلوتر هدایت شوند.
استاد دانشگاه در رشته هنر سینما با اشاره به اینکه مدیریت انجمن سینمای جوان ایران باید برای ارتقاء سطح مطالعه جوانان تلاش کنند، توصیه کرد: پرداخت بیشتر هنرمندان به ادبیات کهن سبب می شود تا آثاری خوب و فاخر تولید شود.
دهقانپور معطوف کردن توجه فیلمسازان جوان به مسائل فرهنگی و فراهم کردن زمینه برای گرایش هنرمندان به تحقیق پژوهش و شیوه های درست روایت کردن یک ماجرا را از راهکارهای موثردر ارتقاء روند برگزاری هر دوره جشنواره عنوان کرد و بیان داشت: سطح آثار این دوره از جشنواره به نسبت دوره های قبل بسیار بهتر شده است و به نظر می رسد در برخی زمینه ها به این مقوله توجه می کنند.
وی ادامه داد: آثارخوب و ارزشمندی در حد یک جشنواره منطقه ای دیدم و امیدوارم آثار راه یافته مورد بررسی قرار گیرد تا دیگر فیلمسازان جوان با تأسی از آثار برتر به این سمت و سو هدایت شوند.
*حسین ملت خواه، دیگر عضو هیئت داوران انتخاب، بهترین فیلم کوتاه در این جشنواره نیز، عرصه رقابتی سینمای جوان را حکم آزمون آخر سال یک دوره تربیتی و آموزشی برای هنرجویانی که از طریق سینمای جوان ارتزاق فکری می کنند دانست و گفت: باید دستاورد یکساله هنرجویان توسط دست اندرکاران بررسی و ارزیابی شود تا به کمیت وکیفیت روندی که سینمای جوان در پیش گرفته است، توجه شود.
وی اضافه کرد: این جشنواره می تواند درستی مسیری را که سینمای جوان با توجه به اهدافی که در پیش گرفته است برای ما مشخص کند.
وی دسترسی به مضامین بومی و محلی که دستمایه هنرمندان سینمای جوان قرارگرفته و نیز مشخص شدن نیازها در خصوص پرداختن به نوع مضامین و تولیدات را از دستاوردهای جشنواره هایی از این دست ذکر کرد.
وی با اشاره به اینکه نمی توان در این جشنواره ها توقع تولیدات حرفه ای داشت، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های موجود شاهد حضور هنرمندانی هستیم که از مراحل حرفه ای نیز پا فراتر گذاشتند و این مسئولان را موظف می کند تا توجه بیشتری را نسبت به این مقوله داشته باشند.
ملت خواه در ادامه بر برنامه ریزی و بهره مندی از این استعدادها تأکید کرد.
وی با بیان اینکه با داوری بخشی از آثار توانستم اشراف کلی نسبت به تولیدات پیدا کنم، اظهارداشت: این دوره در مقایسه با دوره های قبل، پیشرفت های چشمگیر و امیدوارکننده ای در این حوزه شاهد بودیم.
وی افزود: در برخی موارد از وجود استعدادهایی دور از مرکز و درشهرستان های دورافتاده و بسیار محروم شگفت زده شدم که بستر آفرینی برای رشد این قابلیت ها ضروری است.
وی توجه به آموزش هنرمندان و زمینه سازی و ایجاد انگیزه برای تولید آثار دراین حوزه و نیز سرمایه گذاری دراین راستا را مورد تأکید قرار داد.
ملت خواه شناسایی استعدادهای خوب را از اتفاق های ارزشمند در جشنواره عنوان و خاطر نشان کرد: توجه به آن ها می تواند نیاز این حوزه را برای تولیدات بهتر و رسیدن به سطح حرفه ای در این بخش برطرف کند.
یادآوری می شود، یازدهمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان فصل 4 - اترک با حضور هنرمندانی از استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گلستان، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیز خراسان شمالی 21 تا 23 اسفند ماه جاری در بجنورد برگزار می شود.
پایان /
نظر شما