به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حسین اکبری، کارشناس مسائل بین الملل شب گذشته (سه شنبه 24 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بيان اینکه متأسفانه برخی از مقامات در منطقه کردستان از سالهای گذشته و از زمانی که منطقه شون تقریباً از بغداد مستقل شد از اقدامات رژیم صهیونیستی اطلاع داشتند، گفت: آنها حتی در مقطعی در روزنامه و علنا حضور اینها را مطرح میکردند.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه اسناد متقنی هم وجود داشت که رژیم صهیونیستی در حال جاسوسی است و قطعاً هدف حضور این رژیم در کردستان عراق، جمهوری اسلامی ایران است و هدف دیگری در منطقه ندارد بنابراین این موضوع را نمیشود کتمان کرد، اضافه کرد: اینکه امروز برخی از مقامات در منطقه کردستان اعتراض میکنند و با لحن تند این حرفها را میزنند باید برگردند، زیرا اگر میخواهند امنیت داشته باشند پیش از آن باید برای امنیت منطقه و همسایههایشان فکر اساسی کنند و به رژیم صهیونیستی اجازه ندهند.
اکبری با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از آنها اجازه نمیگیرد و از موضع قدرت و با استفاده از حمایتها و پشتیبانیهای آمریکا در منطقه حضور دارد، گفت: این رژیم تلاش میکند خواست خود را تحمیل کند بنابراین خوب است که این دوستان با ما همکاری کنند تا هم امنیت خودشان و امنیت ما تأمین شود.
کارشناس مسائل بینالملل در پاسخ به این پرسش که آیا مقامات عراقی از اقدامات رژیم صهیونیستی در منطقه و در «اربیل» مطلع بودند؟ گفت: اینها در منطقه اقلیم و در برخی از کشورهای همسایه ما متأسفانه حضور دارند و حضور خودشان را توسعه میدهند تا بتوانند پایگاههای اطلاعاتی و جاسوسی علیه کشورمان داشته باشند و طبیعتاً در اقلیم کردستان هم از گذشته حضور داشتند و در حال فعالیت هستند حتی بسیاری از غربیها هم اذعان میکنند که آنجا مقر اسرائیلیها بوده و مورد هدف قرار گرفتند و آنها هم کتمان نمیکنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران نسبت به این اقدامات تذکر داده بود؟ گفت: به طور طبیعی از گذشتههای دور این اطلاعات موجود بود که رژیم صهیونیستی در آنجا در حال فعالیت است و مصداقی و موردی مقری را در مسیر «نینوا» و مکانی را در مسیر «صلاح الدین» دارند و مقرهای آنها مشخص است و مردم کردستان هم میدانند. متأسفانه آنها تلاش میکنند مقرها و مکانهایشان را در نقاط امنی در کنار مقر آمریکاییها یا دیگران قرار دهند تا بتوانند برای خود امنیت ایجاد کنند.
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه فعالیتهایی که در این مقرها انجام میدهند از کارهای جاسوسی تا آموزش نیروهای مخالف و اقدامات دیگر، خیلی مشخص و محرز است و برای آنها قابل کتمان نیست و دولت مرکزی عراق هم به علت نفوذ آمریکاییها متأسفانه از قدرت کافی برخوردار نیست تا آنها را وادار کند به خواست دولت مرکزی عراق عمل کنند، اضافه کرد: همانگونه که آنها متأسفانه در بحث قاچاق نفت و کنترل گمرکات کردستان، خارج از اراده دولت مرکزی عمل میکنند و دو ماه پیش دادگاه فدرال یک حکمی را صادر کرد و جریان کردی را محکوم کرد که نفت عراق را قاچاق میکنند و از طریق کشورهای همسایه به اسرائیل میرسانند.
اکبری با اشاره به اینکه این مسائل از جهات مختلف مورد تأیید است و همه به آن اذعان میکنند بنابراین چیز جدید یا پنهانی نیست، افزود: این دوستان با توجه به اینکه خود را فراتر از دولت مرکزی عراق میدانند این حق را برای خود قائل هستند که مستقیماً با کشورهای دیگر رابطه برقرار کنند.
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه حدود سه ماه پیش آنها نشستی را در کردستان تشکیل دادند تا بحث عادی سازی روابط را با رژیم صهیونیستی مطرح کنند که به شدت مورد انتقاد دولت مرکزی عراق قرار گرفت، اضافه کرد: اینها خارج از اراده دولت مرکزی عراق اقداماتی را انجام میدهند و بارها جمهوری اسلامی به آنها تذکر و هشدار داده و توجیه و نصیحت کرده است، اما متأسفانه آنها عمل نکردند. طبیعتاً اقداماتی که چندی پیش رژیم صهیونیستی از این پایگاه علیه کشورمان انجام داد به طور طبیعی باید منتظر این پاسخ میبودند و پاسخ را هم به موقع گرفتند و طبیعتاً برای آنها هم قابل دفاع نیست.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا مناطق کردنشین عراق این فضا را به رژیم صهیونیستی دادند که اینگونه علیه امنیت منطقه سوءاستفاده شود؟ گفت: بسیاری از رهبران، گروهها و جریانات کرد از این تصمیم، مستثنی هستند و تنها یک جریان است که تلاش میکند این رابطه را برقرار کند و توسعه دهد.
اکبری گفت: علتش این است که آنها تصور میکنند با توجه به اینکه به زعم آنها رژیم صهیونیستی از قدرت بالایی برخوردار است و حتی بر لابی آمریکا هم تسلط دارد و میتواند آمریکاییها را به کار گیرد، به قدرت اینها اعتماد و تلاش میکنند با همکاری آنها اهداف خودشان را پیگیری کنند و خود را در داخل کردستان، منطقه و در دنیا مطرح کنند و به اعتبار اینکه آنها قدرتمندند و میتوانند از آنها حمایت کنند متأسفانه رابطه خود را با آنها برقرار کردند و توسعه میدهد.
وی با بیان اینکه آنها حتی علنی و رسمی، نشست و جلسه میگذارند و معتقدند با کمک رژیم صهیونیستی میتوانند اهداف ناسیونالیستی خود را دنبال کنند، اما اگر ببینند طرف مقابل محکم در صحنه حضور دارد قطعاً عقب نشینی میکنند، گفت: همینطور هم تصورشان بر این است که رژیم صهیونیستی میتواند حتی آمریکاییها را به حمایت از آنها وادار کنند و از این نظر است که آنها به این رژیم متمسک و متوصل میشوند، اما در عمل تا به حال نتوانستند به اهداف خود برسند. آنها در برخورد با جمهوری اسلامی ايران این را دیدند و تجربه کردند و آزمودند که جمهوری اسلامی با قوت و قدرت در مقابل این تهدیدها میایستد.
وی با اشاره به انهدام پایگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی اضافه کرد: بر اساس قوانین بینالملل، زمانی که دولت مرکزی کشور همسایه تسلط به یک منطقه ندارد و از آنجا کشور تهدید میشود این حق برای ما محفوظ است که بتوانیم تهدیدات علیه خودمان را خنثی کنیم. اقدامات رژیم صهیونیستی، واکنشی است یعنی به نظر میرسد رژیم صهیونیستی هم از نظر سیاسی در داخل خود و هم از نظر قدرت نظامی، توان دفاعی خود را از دست داده است و در مقابل مقاومت و حماس آسیبپذیر است و حزبالله به تنهایی میتواند این رژیم را به زانو درآورد.
اکبری با بیان اینکه با توجه به وسعت و گستردگی محور مقاومت، رژیم صهیونیستی میداند دیگر توان گذشته را ندارد و حتی حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی در حال کم شدن است بنابراین همه مؤلفههای قدرت این رژیم به نوعی ضعیف شده و رو به نزول است، گفت: آنها همپیمانی مانند روسیه را از دست دادند و هر روز در حال از دست دادن همپیمانان خود هستند و ملتهای مسلمان با این رژیم نیستند اگر چه برخی از رهبران کشورها با آنها ارتباط دارند و چند کشور ضعیف، بحث عادی سازی روابط با آنها را مطرح کردند. رژیم صهیونیستی در تلاش است و دست و پا میزند تا بتواند به نوعی در محیط داخل و منطقه بگوید از موضع قدرت برخوردارم در حالی که به شدت آسیب پذیر است.
نظر شما