به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست رونمایی از گزارش «کاستیهای کنونی و بایستگیهای دولت سیزدهم، در پرتو بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» به همت اندیشگاه بیانیه گام دوم با حضور حجت الاسلام علی ذوعلم رییس اندیشگاه گام دوم، حبیب رحیم پور ازغدی مشاور رییس مرکز بررسی های ریاست جمهوری و عطاءالله رفیعی آتانی رییس مرکز پژوهش های مجلس و مجیدی رییس پژوهشکده مطالعات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام چهارشنبه 25 اسفند برگزار شد.
حجت الاسلام ذوعلم در این نشست گفت: از صدور بیانیه گام دوم بیش از ۳ سال می گذرد و بحث های زیادی در مورد آن شده است. تلقی من این است که باید بحث های بیشتری در این باره صورت بگیرد و ما نیازمند خوانش فکورانه از بیانیه هستیم.
وی با بیان اینکه هنوز درک و دریافت و نگرش عمیق در برخی کنشگران ما در زمینه گام دوم شکل نگرفته است، ادامه داد: درک عمیق بیانیه نه به عنوان یک فرمان و قانون بلکه به عنوان یک اندیشه و یک متن متقن و جامع که روند آینده کشور و تمدن اسلامی را ترسیم کرده است، باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: تاکید ما در اندیشگاه بیانیه گام دوم خوانش دقیق و مکرر و منتج به راهبردهای عملیاتی است.
ذوعلم با بیان اینکه باید صورتبندی مسایل جامعه و راهبردنگاری را بر صورت بندی بیانیه گام دوم تطبیق دهیم، گفت: یکی از آورده های بیانیه همین صورتبندی است که امید و اعتماد و تعهد را در راس قرار می دهد و همه جامعه را مسئول و موظف به کنش گری و تأثیرگذاری می کند.
وی ادامه داد: ترکیب اندیشکده های اندیشگاه شامل ۸ اندیشکده و متشکل از شورای علمی و جوانان با انگیزه است که ما هم در این گزارش مسایل را در ۸ عرصه بیان کردیم.
وی افزود: برنامه ما در قبل از انتخابات این بود که فهرستی جامع از کاستی های جامعه را بر اساس صورتبندی بیانیه گام دوم و یک سری راهبردی های کلان تبیین کنیم و به کاندیداهای انتخابات بدهیم که به آنها کمک فکری داده شود.
وی ادامه داد: این کار سختی هم بود که در ۸ عرصه مسایل را احصا کردیم و با یک اندیشه ورزی عمیق این متن آماده شد و چند بار مورد اصلاح و بررسی و تکمیل قرار گرفت که در این نشست می خواهیم این گزارش را معرفی کنیم. این گزارش را امروز به ۳ مرکز اساسی پژوهشی نظام تقدیم می کنیم.
ذوعلم گفت: این نقطه آغاز یک فرایندی است که تحقق بیانیه در سطح جامعه باید دنبال شود.
وی ادامه داد: گستردگی مخاطبین بیانیه و موضوعات بیانیه ایجاب می کند که همه ظرفیت های جامعه در جهت تمدن ساری و جامعه سازی به کار گرفته شود.
وی افزود: ما کار کوچکی را آغاز کردیم و ادعایی در این زمینه نداریم و صرفا جرقه ای در این زمینه زده ایم تا پتانسیل جامعه در این زمینه فعال شود.
ذوعلم تاکید کرد: اولین عنصری که ما در هر حرکت اجتماعی نیاز داریم -همان طور که در گام اول این عنصر شکل گرفت- عنصر عزم و اراده و امید به ثمربخشی و یک نگاه عمیق معرفتی است. رسالتی که رهبر انقلاب برای ترسیم این خطوط داشته به نحو احسن انجام شده و الان باید اقدام و عمل صورت گیرد.
وی ادامه داد: پس از صورتبندی باید بررسی کنیم که کاستی ها و خلأ های ما چیست و بعد به بایسته های آن بپردازیم که این کار را تا حدی انجام دادیم.
وی افزود: ایفای نقش مجموعه های کلان و خرد در این زمینه مهم است که هر کدام جایگاه خود را در کاستی ها و بایستگی ها پیدا کنند و کار را امتداد دهند. چراکه ما ادعا نداریم که همه مسیر را رفته ایم.
ذوعلم اظهار داشت: هر کدام از این مقولات هشتگانه به دستگاه های مختلفی باز میگردد. بخشی مربوط به قانون گذاری است، بخشی مربوط به سیاست گذاری و عمده بار بر عهده دولت است.
وی ادامه داد: اگر مسئولین مبانی انقلاب و دین را در خود تقویت نکنند و تلاش نکنند که وجدان انقلابی مجموعه ها برانگیخته شود، اتفاق خاصی نمی افتد.
وی در پایان گفت: درخواست ما از همه مراکز پژوهشی در عرصه های مختلف این است که در مرحله شناخت کاستی ها و ترسیم بایستگی ها در مسیر بیانیه گام دوم نقش آفرینی بیشتری داشته باشند.
حجت الاسلام ذوعلم در پایان سخنان خود یک نسخه از گزارش «کاستیهای کنونی و بایستگیهای دولت سیزدهم، در پرتو بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» را به مجیدی و رحیم پور و رفیعی آتانی تقدیم کرد.
نظر شما