به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، استاندار زنجان ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: لازم است خبرنگاران برای مطالبهگری عالمانه همراه با تقوا و همراهی در ریلگذاری جدید انجام شده برای توسعه استان در حوزههای اقتصادی و اجتماعی حضور جدی تر داشته باشند.
محسن افشارچی با اشاره به اینکه امیدوارم رسانهها با درک اوضاع سوالات و مطالبات خود را در مسیر جدید مطرح کنند، ادامه داد: تلاش میکنیم بهترین برنامهها را با توجه به ظرفیتها برنامه ریزی و بر اساس پارامترهای لازم برای تصمیمگیری حرکت کنیم.
افشارچی ادامه داد: برای داشتن ارزیابی از اوضاع باید امکانات و شاخصها را بررسی کرد تا ضمن شناسایی جایگاه برای ارتقای وضعیت برنامهریزی کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: بر اساس آمار مرکز ملی ایران طی ۹ سال گذشته رتبه استان زنجان در همه شاخصها بین ۲۲ تا ۲۷ در نوسان بوده است.
استاندار زنجان رتبه زنجان را در سرانه تولید بین ۱۵ تا ۱۶ در بین دیگر استانها اعلام کرد و گفت: این رتبه با توجه به ضریب جینی بالا خیلی نباید مورد اتکا باشد چرا که مقایسه وضعیت استان با پنج استان دیگر نشان میدهد ما در ضریب جینی بعد از همدان در رتبه دوم قرار داریم.
وی با بیان اینکه در تولید و توزیع ثروت باید موقعیت استان نسبت به کشور و همچنین کشور به استان در بعد منفعت رسانی مورد ارزیابی قرار گیرد، افزود: سهم استان زنجان در درآمدهای مالیاتی برای بودجه سال آینده ۵ هزار۹۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است در حالی که بودجه مصوب شده برای استان ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است، یعنی اینکه در نسبت منابع و مصارف باید برای کاهش سهم مالیات استان زنجان اقداماتی انجام شود.
استاندار زنجان نرخ تورم منتهی به بهمنماه بیش از ۴۶ درصد اعلام کرد و گفت: ارزیابیها نشان میدهد میزان تورم نسبت به ماههای آغاز گرفتن مسؤولیت در دولت جدید که بیش از 50 درصد بود روبه پایین است.
وی با تشریح روشهای اندازهگیری تورم در سطح جامعه گفت: راهکارهای متفاوتی برای کنترل تورم در در بازار وجود دارد که نظارت، ایجاد بازارهای موازی و مجازی از جمله این راهکارها است که اقداماتی برای همه این راهکارها انجام شده است، منتهی باید متوجه بود که این مشکلات در طول زمان به وجود آمده است و راهکار حل آن هم زمانبر خواهد بود.
افشارچی به برنامهریزی انجام شده برای رشد اقتصادی ۸.۷ درصدی استان بر اساس لایحه بودجه اشاره و تصریح کرد: برنامهریزی توسعه برای استان در سالهای آینده صنایع پاک و اقتصاد دیجیتال خواهد بود و در این راستا تفاهمنامههایی با فناوری اطلاعات و معاونت فناوری وزارت ارتباطات منعقد شده است و برای پیگیری اقدامات انجام شده در این حوزه جلسات هفتگی برگزار میشود.
استاندار زنجان از نهایی شدن حل مشکل یک نیروگاه در استان خبر داد و گفت: مشکل گازی نیروگاه با پذیرش مسؤولیت توسط استاندار حل شد که با عملیاتی شدن آن ۳۲۰ مگاوات به تولید برق استان اضافه میشود.
وی حوزه آب را یکی از مخاطرات و نگرانیهای استان دانست و گفت: در این راستا بعد از تلاشهای فراوان با استفاده از ماده «۵۶» که بانک با هزینه منابع بعدا آن را از سازمان برنامه و بودجه پس میگیرد، دو سد مراش و بلورین با حجم سرمایهگذاری ۴۲۰ میلیارد تومان طی سه سال آینده به بهرهبرداری میرسند اگر این برنامه محقق شود یکی از راهکارهای کاهش مشکلات موجود در حوزه آب خواهد بود.
افشارچی با بیان اینکه آب بند عیارلو از دیگر پروژههای مربوط به آب استان است که اعتبار آن از محل سفر ریاست جمهوری به استان زنجان تامین شده است، ادامه داد: تبدیل کردن سدمشمپا به عنوان دغدغه وزارت نیرو برای تکمیل و رایزنی برای گرفتن آب از سد شهریار و آغداشلو را از دیگر برنامه های استان برای کاهش مشکلات حوزه آب است.
استاندار زنجان به امضای قرارداد با یکی از شرکتها برای استفاده از فاضلاب در واحدهای صنعتی در راستای تحقق توسعه پایدار اشاره و تصریح کرد: در این راستا سرمایهگذاری در صنایع آببر نیازمند استفاده از صنعت پساب است.
وی میزان مالیات پیشبینی شده برای استان را در لایحه بودجه سال آینده ۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: باید به این مبغ سهم سه شرکت که مالیات آنها در مرکز محاسبه میشود را اضافه کنیم که اگر چنین شود بخشی از مشکلات ما برای تامین مالیات مصوب حل خواهد شد.
افشارچی از اشتیاق سرمایه گذاران برای حضور در منطقه ویژه اقتصادی با توجه به سودآور بودن آن خبر داد و گفت: 900 هکتار از زمین پیشبینی شده برای منطقه ویژه اقتصادی آماده تحویل به سرمایه گذار است.
نظر شما