به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام حمید محمدی صبح امروز (21دی) در جمع شرکت کنندگان سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن تصریح کرد: حیات حقیقی از منظر قرآن حیات معنوی و روحی است.
وی کانونیترین سطح زندگی را حیات عنوان کرد و افزود: گاهی حیات در مقابل عدم و گاهی در مقابل موت ذکر شده که در تعبیر اول به معنای خلق و ایجاد و در تعبیر دوم به معنای مرحلهای از حیات آورده شده است.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه حیات حقیقی از منظر قرآن حیات روحی است، بیان کرد: تداوم حیات روح یک تداوم معنوی است لذا موت به معنای خاص در آن راه ندارد و موت تحولات جسمانی و تغییراتی که در جسم اتفاق میافتد، است و مرحلهای از نیستی جسمانی را خداوند موت نامیده است.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حیات را دو نوع دانست و گفت: حیات دنیا نازلترین مرتبه حیات است و لذا بهره کافران در دنیا از همین حیات است اما حیات طیبه با عمل صالح و رفتار بیرونی گره خورده است.
وی تصریح کرد: برای ورود به بهشت و رسیدن به بالاترین درجه کمال نیازمند ادغام شدن حسن فاعلی و فعلی هستیم و اگر حسن فعلی و فاعلی به هم گره بخورد خروجی و حاصل آن بهشت میشود.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه درجات بهشت براساس آیات قرآن درجهبندی شده است، تصریح کرد: قرآن چه از نظر فعلی و چه از نظر شأنی توانسته و میتواند نقش اساسی در تعالی حیات معنوی جهان معاصر به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه حیات حقیقی دعوت به فعال بودن جسم نیست، ادامه داد: عدم حرکت جسمی و زنده بودن از نظر پزشکی موت محض اطلاق میشود و حیات حقیقی از نظر قرآن حرکت در مسیر هدایت یافتگی است که قرآن از آن به نور تعبیر میکند.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه به انسان فاقد نور، میت گفته میشود، افزود: مرده ظاهری و طبیعی مورد بحث جدی در قرآن قرار گرفته و آمده است؛ کسی که میت بوده ما زندهاش کردیم، از این رو حیات، بدون نور، ظلمت خوانده میشود.
وی با اشاره به روایتی از امامباقر(ع) اظهار کرد: اگر کسی را از سوختن و یا غرق شدن در آب نجات دهید مثل این است که همه مردم را زنده کردهاید و اما اگر فردی را از ظلمت هدایت کردید این بزرگترین تأویل آیات قرآن و عالیترین مرتبه بخشیدن حیات معنوی است.
وی با اشاره به نقش معنوی قرآن در تحولات دنیوی گفت: دو مؤلفه اصلی تحکیم اعتقادات و تقویت اخلاقیات را در فهم قرآن میتوانیم قائل باشیم که در تثبیت آموزههای معنوی و متافیزیکی مؤثر است.
حجتالاسلام محمدی نقشی که قرآن در آموزههای معنوی دارد را تثبیت متافیزیک و تقویت ادیان آسمانی دیگر دانست و یادآور شد: از شاخصههای دوران مدرنیته انکار متافیزیک است که قرآن در برابر آن میایستد و به همراه شیوههای مختلف جهان ماورا ماده را اثبات میکند و بر وجودش اصرار میورزد.
وی افزود: قرآن بر آموزههای صحیح دین یهود و مسیحیت تاکید میکند، تکمیلکننده و تعالیبخش آموزههای آنها است، با آموزههای نادرست آن برخورد میکند و برگزیده بودن یهود را انکار میکند چون آن را تحریف میشمارد.
وی تأکید کرد: باید با حفظ رابطه چهارگانه خود یعنی ارتباط با خدا، ارتباط با خود، ارتباط با همنوع و طبیعت در ذیل قرآن قرار بگیریم و کسی میتواند رابطه خودش با خدا را اصلاح کند که رابطه خودش با خودش را اصلاح کرده باشد.
وی افزود: قرآن کریم به کلیه ابعاد زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و تربیتی نیز توجه کرده است و این چهار بعد می تواند به بشر امروز در رسیدن به قرب الهی و رسیدن به فلسفه الهی که رسیدن به عبودیت است کمک کند.
وی به تاثیر قرآن بر زندگی مادی اشاره کرد و اذعان داشت: قرآن تمام ابعاد زندگی انسان را پوشش می دهد، تنها برای افرادی خاص نازل نشده و جهان شمول است، محدودیت زمانی و مکانی ندارد و قرآن حکیم هماهنگ، متواضع و متعادل است که این از مهم ترین ویژگی های قرآن است.
وی یادآور شد: براساس بینش امامخمینی(ره) همه کارشکنیهای جهانی از قدرت و ثروت عمومی قبل از انقلاب در ایران حاکم بود که ایران امروز را غیر قابل مقایسه با جامعه پیش از انقلاب میکند لذا میتوان گفت ایران قبل از انقلاب به جامعه صدر اسلام و پیش از نزول قرآن شبیه است.
پایان پیام/
نظر شما