هر اندیشه ای که بخواهد ماندگار شود باید از مسجد آغاز شود

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد با بیان اینکه هر اندیشه ای که بخواهد ماندگار شود باید از مسجد آغاز شود، تصریح کرد: توجه به اصل مساجد می تواند به چشم انداز مساجد تراز اسلامی کمک کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد در مراسم بزرگداشت نوزدهمین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد که شب گذشته(18اسفند) در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار شد، اولین وظیفه متولیان مساجد را آشنایی با مطالبات مقام معظم رهبری و احیاء آن در حوزه مساجد و فراهم نمودن زمینه اجرایی آن در مساجد دانست و گفت: از اصلی ترین وظیفه ائمه جماعات و مسئولان کانون های مساجد، ابتدا شناسایی و بعد عمیاتی کردن فرموده های رهبری است.

 

وی اولین گام در تحقق این رسالت را توجه به عمران معنوی مساجد عنوان کرد و افزود: عمران معنوی مساجد بر عمران فیزیکی مساجد رجحان دارد. زیرا زمینه ای است برای رسیدن به مساجد طراز اسلامی. در این راستا باید آرایه های معنوی را شناخت که از جمله آن ها انتخاب امام جماعت شایسته و عالم و جوان باور و جوان یاور است، و نیز انتخاب هیات امنای با بینش که عمران فیزیکی مساجد برایشان مهم نباشد و نگاهی مقطعی و محدود به مساجد نداشته و اثر گذار باشند.

 

جعفری انتخاب مدیران فرهنگی جوان باور واقعی را از دیگر راهکارهای موثر در عمران معنوی مساجد دانست و یادآور شد: امام جماعت نمی تواند ارتباط دائم با همه جوانان مسجد داشته باشد. او باید بتواند برای جوانان وقت بیشتر گذاشته و ارتباط عمودی را به ارتباطی دوسویه و هم سطح تبدیل کند و زمینه گفتمان با جوانان مسجدی را فراهم نماید. تحقق این امر از طریق مدیران فرهنگی صورت می گیرد.

 

وی تصریح کرد: در عمران معنوی ، مساجد پایگاه اصلی برای رفع نیازهای فکری ، فرهنگی و سیاسی مردم است و کارکرد عبادی سیاسی، فرهنگی، آموزشی و اجتماعی مساجد به معنای واقعی باید احیا شود.


جعفری شناخت و معرفی و تبیین کارکردهای مختلف مساجد را وظیفه متولیان فرهنگی و ائمه جماعات و هیات امنا دانست.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد ادامه داد: متاسفانه بخش های زیادی از مساجد ما مهجورند و خیلی از افراد به مساجد بی توجه اند. ارزش های مساجد فرای این بحث هاست و وعده ای که برای برکت مسجد داده شده از قرآن است. لذا با هیچ مکان دیگری قابل قیاس نیست.

 

جعفری گفت: هر اندیشه ای که بخواهد ماندگار شود باید از مسجد آغاز شود. اندیشه تفکر شیعی از مسجد قبا در مدینه آغاز و به زودی فراگیر شد. احیاء آن نیز توسط امام خمینی از مسجد امام حسن عسگری در قم و سایر مساجد در قم بود. اگر اندیشه ای بناست ماندگار باشد باید از مساجد آغاز شود. توجه به اصل مساجد می تواند به رسیدن به مساجد طراز اسلامی کمک کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 115968

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha