به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالفتاح نواب» نماینده ولی فقیه در امورحج و زیارت در پی ارتحال آیت الله محمدی ری شهری پیام تسلیتی صادر کرد که متن آن را در ادامه می خوانید:
إنَّا للّه ِ وَ إنَّا إلَيهِ راجِعُونَ
عن الإمامُ الصّادقُ عليه السلام :" إذا ماتَ المؤمنُ الفَقيهُ ثُلِمَ في الإسلامِ ثُلمَةٌ لا يَسُدُّها شيءٌ"
اطلاع یافتم عالم فرزانه و ربانی، خادم سرفراز و بلند مرتبه انقلاب اسلامی و محدث برتر حضرت آیت الله حاج شیخ محمد محمدی ری شهری( طاب ثراه) به دیار باقی شتافت.
ایشان که عمر پر برکت خویش را وقف تحصیل، خودسازی، حمایت بی دریغ از راه امامان انقلاب اسلامی و احیای معارف اسلامی بویژه حج ابراهیمی و حدیث و جهاد معرفتی در راه خدا نمود مصداق بارز این سخن پیامبر اکرم (صلى الله عليه و آله) است که فرمود : "العُلَماءُ مَصابيحُ الأرضِ ، و خُلَفاءُ الأنبياءِ ، و وَرَثَتي و وَرَثَةُ الأنبياءِ" .
آثار پر شماره و گرانسنگ حدیثی و اقدامات لبریز از شناخت و تدبیر در برنامه های بازمهندسی حج و زیارت، آستان سیدالکریم و دارالحدیثـ گوشه ای از نقش کم نظیر این فقیه روشن بین، خستگی ناپذیر و عبد صالح خداست.
اینجانب این ضایعه اندوهبار را به پیشگاه امام عصر( عج)، رهبر معظم انقلاب اسلامی، حوزهای علمیه و مراجع عظام تقلید( دامت برکاتهم )و فرزندان داغدارشان تسلیت عرض می کنم و علو مرتبت این حامل کتاب وحی را از خدای بزرگ مسألت دارم.
سید عبدالفتاح نواب
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت
۱۴۰۱/۱/۲
آیت الله ری شهری سال ۱۳۲۵ در تهران متولد شد و از سال ۱۳۴۰ برای تحصیل به قم رفت.
وی سطوح عالی حوزه را نزد اساتید بزرگی همچون آیات عظام: حاج میرزا علی مشکینی، حاج شیخ محمد فاضل لنکرانی و حاج سید محمدباقر طباطبایی سلطانی تلمّذ نمود. همچنین درس خارج اصول را از محضر آیات عظام: مرحوم حاج شیخ محمدعلی اراکی و حاج شیخ حسین وحید خراسانی استفاده کرد و درس خارج فقه را از محضر آیات عظام: حاج میرزا علی مشکینی، حاج شیخ جواد تبریزی، مرحوم حاج سید محمدرضا گلپایگانی و مرحوم حاج شیخ مرتضی حائری بهره برد.
وی پس از سالها حضور در دروس خارجِ فقه و اصول، به درجه اجتهاد نائل آمد و اجتهاد وی از سوی برخی اساتید برجسته حوزه علمیه قم گواهی گردید که پس از نصب ایشان در دوران حیات امام راحل و مقام معظّم رهبری به مَناصبی که شرط احراز آنها «اجتهاد» است، بارها تأیید گردید. وی همچنین به دریافت اجازه روایت حدیث از برخی علما و محدّثان بزرگ جهان اسلام، از جمله آیتاللّه حاج آقا رضا بها الدینی، توفیق یافت. از دیگر موفقیتهای ایشان، میتوان به توفیق حفظ کلّ قرآن کریم اشاره کرد.
آیت الله ری شهری داماد مرحوم آیت الله مشکینی رئیس اسبق مجلس خبرگان رهبری بود.
ایت الله محمد محمدی ریشهری، اولین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بود. او از نخستین سالهای پس از انقلاب به عنوان حاکم شرع دادگاههای انقلاب منصوب شد و در سالهای بعد رئیس دادگاه انقلاب ارتش، وزیر اطلاعات در سالهای ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸، دادستان کل کشور و دادستان دادگاه ویژه روحانیت نیز بود.
تأسیس دانشکده علوم حدیث در جوار بارگاه حرم سید الکریم علیه السلام و نیز تاسیسی مؤسسه دار الحدیث در قم که صدها دانش طلب در زمینه علوم حدیث تربیت نمود از جمله خدمات و فعالیتهای مرحوم آیت الله ری شهری است.
از آیت الله ری شهری دهها تألیف مختلف از جمله در علوم حدیث و روایت، مسائل خانوادگی سیاسی، فرهنگی، امام شناسی و.... به جای مانده است.
همچنین تألیف کتاب سنجه انصاف که در مورد وقایع مرتبط با باند مهدی هاشمی معدوم (برادر داماد مرحوم آیت الله منتظری) و نحوه شناسایی و دستگیری وی است از جمله آثار گرانبهای باقی مانده از آیت الله ری شهری است.
از سایر مسئولیتهای وی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حاکم شرع دادگاههای انقلاب اسلامی، ۱۳۵۸؛
رئیس دادگاه انقلاب ارتش، ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۲؛
وزیر اطلاعات، ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸؛
دادستان کل کشور، ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۰؛
دادستان دادگاه ویژۀ روحانیت، ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۷؛
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی ۷، ۱۳۶۹ تا کنون؛
نمایندگی مردم تهران در دورههای دوم، سوم و پنجم مجلس خبرگان رهبری؛
نمایندۀ ولیّ فقیه و سرپرست حجّاج، ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۸؛
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵؛
تأسیس مؤسّسۀ علمی فرهنگی دارالحدیث و ریاست آن، ۱۳۷۴ تا کنون
نظر شما