«گواب» جاذبه ای بی نظیر برای گردشگران در دل کویر

دریاچه طبیعی «گواب» خوسف بعد از خشکسالی های ۲۰ ساله با آبگیری مجدد جان دوباره گرفته و توانسته موجی از گردشگران را به سمت کویر و بافت تاریخی خوسف بکشاند.

خبرگزاری شبستان_خراسان جنوبی: سمیه محمدی: گواب خوسف یکی از جاذبه دیدنی شهرستان خوسف و در فاصله 25 کیلومتری مرکز استان خراسان جنوبی قرار دارد. این دریاچه بی نظیر و خدادادی بعد از 20 سال خشکسالی و با باران رحمت الهی جان دوباره گرفت و هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به منطقه کویری خوسف کشاند، و حالا «گواب» هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به خود می‌بیند.

 

این منطقه که در اصطلاح به آن دریاچه گواب گفته می‌شود، در اثر بارندگی‌های اخیر آبگیری شده و پرندگان مهاجر نیز مهمان این منطقه شده اند. از شرایط منحصر به فرد گواب، واقع شدن آن در مجاورت مزارع و بافت تاریخی خوسف و نزدیکی آن به آرامگاه ابن حسام است.

 

جان دوباره دریاچه گواب/ تفریح و قایق سواری در دل کویر

«علی صالحی»، رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه بافت تاریخی خوسف 25 هکتار است، گفت: بافت تاریخی خوسف با بناهایی از دوران تیموری تا کنون با خشت و گل و مصالح بومی در ضلع شمالی گواب قرار دارد.

 

 

وی بیان کرد: آبگیری دریاچه گواب پس از حدود 20 سال در سال 97 جان دوباره گرفت و به دلیل بارندگی‌های بهاری منجر به مهاجرت پرندگان مهاجر به این دریاچه شد.

 

وی وجود پرندگان مهاجر همانند پرستو، چوب پا و لک لک و امکان قایق سواری برای گردشگران و وجود بازارچه صنایع دستی را از جاذبه های گردشگری اطراف گواب عنوان کرد و افزود: این دریاچه به عنوان یک اثر طبیعی ثبت ملی شده که باید در حفظ و نگهداری آن تلاش شود تا تخریب نشود.

 

صالحی در ادامه با بیان اینکه برای گواب یک طرح توسعه آماده شده است، گفت: در حال حاضر گواب تحویل شهرداری خوسف شده و مقرر شده اقدامات بهسازی و توسعه اطراف گواب انجام شود.

 

وی یادآور شد: در دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروری منحوس کرونا گردشگری خوسف متضرر شد، اما این دریاچه در سال 97 بعد از بارندگی آبگیری و برای اولین بار بیش از 100 هزار بازدید کننده داشت که سبب رونق منطقه شد.

 

ثبت جهانی گواب در دست پیگیری

وی پیش بینی کرد امسال نیز بیش از 100 هزار نفر از دریاچه طبیعی گواب خوسف بازدید کنند.

 

رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف تصریح کرد: مطالعات بافت تاریخی، تصویربرداری هوایی سه بعدی و مباحث اندازه‌گیری گواب با هدف ساماندهی بافت تاریخی انجام شده تا پرونده ثبت جهانی آن در مرحله بعد تهیه شود.

 

صالحی افزود: بخشی از بافت تاریخی خوسف در اثر بالا آمدن آب دریاچه تخریب شده است، در حال حاضر کف دریاچه و اطراف آن دارای بستر سنگی و لاخ است و این حالت مانع از نفوذ سریع آب به زمین می شود.

 

فعالیت بازارچه صنایع دستی در حاشیه گواب/ طرح توسعه گواب امسال انجام می شود

«سید مرتضی صبور» شهردار  خوسف هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خوسف اظهار کرد: برای رونق دریاچه گواب، بازارچه صنایع دستی با همکاری میراث فرهنگی با هفت غرفه فعال است.

 

شهردار خوسف از اجرای پروزه روشنایی گواب و نصب برج نوری خبر داد و افزود: امکانات رفاهی از جمله استقرار صندلی، سطل زباله و نمازخانه انجام شده اما بر اساس طرح مشترک شهرداری با میراث فرهنگی طرح توسعه گواب شامل سنگ فرش اطراف گواب، ساخت نمازخانه، سرویس بهداشتی، فضای بازی کودکان و پارکینگ با توجه به اعتبارات تزریقی از تیرماه امسال در دستور کار است.

 

وی با بیان اینکه قبل از شیوع بیماری کرونا در سال 97 بیش از 100 هزار بازدید کننده از گواب خوسف دیدن کردند، گفت: پیش بینی ما امسال نیز همین آمار است، ورود گردشگران به جاذبه گردشگری و بافت تاریخ خوسف موجب معرفی آثار ارزشمند خوسف همانند ابن حسام خوسفی، رونق گردشگری و توسعه کسب و کارهای صنایع دستی شده است.

 

وی از فعال بودن بخش قایق سواری در دریاچه گواب و استقبال بی نظیر مردم از این بخش خبر داد و گفت: در محل گواب بازارچه صنایع دستی فعال است و اقدامات فرهنگی با همراهی دستگاه های متولی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه بسیج و سپاه و اکران فیلم انجام می شود.

 

 

 

کد خبر 1159781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha