به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی 21، خبرگزاری «یونهاپ» کره جنوبی اعلام کرد: پدیده اسلام هراسی به طور قابل توجهی در این کشور آغاز شده است، به طوری که درگیری ها بین ساکنان محلی و مسلمانان در سراسر این کشور درباره ساخت مراکز اسلامی ادامه دارد.
این خبرگزاری گزارش داد: در 17 مارس گذشته، گروه های مدنی یک همایش مطبوعاتی در شمال پایتخت برگزار کردند و در آن اعلام کردند که با ساخت مسجد برای مسلمانان در مکان نزدیک به خط مرزی نظامی مخالف هستند و لغو مجوز ساخت این مسجد را برای حفاظت از آنچه «کیفیت زندگی ساکنان محلی و حفظ هویت محلی» توصیف کردند، خواستار شدند.
مخالفان ساخت مسجد اعلام کردند: پس از شنیدن خبر ساخت مسجد در شهر یونچئون ، ساکنان محلی ابراز نگرانی کردند. آنها احساس کردند که وضعیت در این منطقه ممکن است بدتر شود.
به گزارش این خبرگزاری، این اولین بار نیست که بین ساکنان محلی و مسلمانان درباره ساخت مراکز اسلامی اختلاف رخ می دهد. به طوری که پیش از این، ساکنان جنوب سئول نسبت به خبر ساخت یک مسجد دو طبقه در منطقه مسکونی نزدیک دانشگاه ملی کیونگ پوک اعتراض کردند. برخی از آنها با این استدلال که این مسجد برای منطقه «مزاحمت» ایجاد می کند، تظاهرات مخالفت آمیز برگزار کردند.
این خبرگزاری به نقل از لی هی سو، استاد مردم شناسی فرهنگی در دانشگاه هانیانگ، اعلام کرد:با افزایش تعداد بازرگانان و دانشجویان خاورمیانه و خانواده های چند فرهنگی، تعداد مکان های مخصوص عبادت که از آنها استفاده می کنند، افزایش می یابد.
لی هی سو می گوید: این نتیجه طبیعی برای مبادلات بین کره جنوبی و کشورهای اسلامی است.
انجمن مطالعات خاورمیانه کره در گزارشی درباره وضعیت کنونی پراکندگی جغرافیایی مساجد و استفاده از آنها در کره جنوبی نوشت: از سال 1979 میلادی که مسجد مرکزی سئول در منطقه ایتائون ساخته شد، تاکنون دست کم 150 باب مسجد از جمله نمازخانه های کوچک در سراسر این کشور ساخته شده است.
این انجمن گزارش داد: نزدیک به 200 هزار مسلمان در حال حاضر در کره جنوبی زندگی می کنند.
کارشناسان معتقدند که پدیده اسلام هراسی ناشی از ناآگاهی است. باید برای رفع سوء تفاهمها تدابیری اتخاذ شود.
لی می گوید: این تعصب وجود دارد که مسلمان خطرناک هستند. با این حال، پناهندگان یمنی مقیم در جزیره ججودو که چهارسال پیش جنجال مشابهی را تجربه کردند، اکنون بدون هیچ مشکلی به خوبی زندگی می کنند.
نتایج نظرسنجی که انجمن مطالعات خاورمیانه کره از 55 مسجد اصلی در این کشور انجام داد، حاکی از آن است که 65.6 درصد یا 36 مسجد از این تعداد در مناطق تجاری فقیر یا مناطق بازسازی شده یا مناطق حومه شهر قرار دارند.
براساس این نظرسنجی، تقریبا هیچ منطقه مسکونی در نزدیک منطقه ای که نمازخانه مسلمانان ساخته می شود، وجود ندارد که باعث درگیری اخیر در شهریونچئون شده است.
در اوایل ماه جاری، مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه ای را به تصویب رسانه که در آن پاکستان 15 مارس هرسال را روز مبارزه با اسلام هراسی اعلام کرد.
این پیشنهاد توسط پاکستان به نمایندگی از سازمان همکاری اسلامی (OIC) ارایه شد. این روز مصادف با حمله مسلحانه به دو مسجد در کریستچرچ نیوزلند است که به کشته شدن 51 نفر و زخمی شدن 40 نفر دیگر شد.
نظر شما