مناظر زیبای روستای گردشگری گلیان، نامی ناآشنا برای مسافران

روستای گردشگری گلیان از توابع بخش مرکزی در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب شیروان واقع شده است که به حق و بدون اغراق با توجه به مناظر زیبای خانه های مسکونی، می توان آن را ماسوله خراسان شمالی نامید ولی بسیاری حتی اسم این مکان گردشگری را هم نشنیده‌اند.

خبرگزاری شبستان-خراسان شمالی- شیروان؛ روستای گردشگری گلیان یکی از روستاهای بسیار قدیمی شیروان است که دره ژرف و پردرخت با دو رودخانه پرآب و خروشان، مقبره بابا توکل، مسجد جامع قدیم، تاسیسات پرورش ماهی قزل آلا، مقبره شمس الدین، برج و باروهای موسی خان و خداوردی سردار یکی از مناطق دیدنی شیروان محسوب می شود.

 

 

جلیان( گلیان) از اماکن مقبره مشهوره بوده که هم اکنون 500 خانوار مشتمل بر دو هزار و 300 نفر جمعیت در آن سکونت دارند. گلیان را به حق و بدون اغراق با توجه به مناظر زیبای خانه های مسکونی مطبق و دو رودخانه پرآب و خروشان، آن را می توان ماسوله خراسان شمالی نامید و از نظر هنری هم گلیان شیروان پایتخت موسیقی دوتار محسوب می شود.

 


در سمت جنوب این دره پرآب و جنگل گونه، چهار برج قدیمی وجود دارد که معروف به قله موسی خان است. در حال حاضر گلیان با توجه به مناظر زیبای طبیعی و چشمه سارهای فراوان و باغات پر درخت و النگ زارهایش یکی از مناطق ییلاقی و هدف گردشگری است.



از دیگر مناطق دیدنی گلیان می توان به مقبره بابا توکل گلیانی، غار کافر قلعه و گبرخانه که هر دو در سابق مسکونی و اشیای زیادی از آن ها کشف شده اشاره نمود. بابا توکل گلیانی از فضلا و مشایخ و علما و ریاضیدانان قرن چهارم هجری قمری بود که از استادان مدرسه نظامیه بغداد تلمذ نموده و سال فوت این عالم بزرگوار را 12 ربیع الثانی 368 هجری قمری ذکر کرده اند.

 


هم اکنون مقبره این عالم و عارف بزرگوار و ریاضیدان در روستای گلیان شیروان مکانی برای راز و نیاز به درگاه خداوند منان و محل نذر و نیاز و نذورات مردم این منطقه است.

 

 

موسیقی دانان معروف استان خراسان شمالی خانواده های همراه بخشی، ولی نژادها به ویژه استاد مسلم کشور شادروان سلطان رضا بخشی و حسین بخشی ولی نژاد و ... از اهالی روستای گلیان بوده اند.



اقتصاد گلیان شیروان در مرحله اول بر کشاورزی و باغداری و در مرحله دوم بر دامداری متکی است که محصولات عمده آن گندم، جو، کشمش، پیاز و سیب زمینی و گردو است و اولین آبادی شهرستان می باشد که دارای چندین موسسه پرورش ماهی قزل آلا است که حتی صادرات خارج از شهرستان را هم دارد.

 

از دیگر صادرات این آبادی زیبا و سحر آمیز صنایع دستی، قالیبافی و گلیم است.

با وجود اینکه گلیان به عنوان روستای هدف گردشگری است و سالانه مسافران زیادی از این روستا دیدن می کنند و در فصول مختلف سال اوقات فراغت خود را در آنجا سپری می کنند ولی از سوی مسئولان مربوطه هیچ گونه امکانات گردشگری در آن نیست.

 

 

این در صورتی است زمانیکه مسافران برای پرکردن اوقات فراغت خود به این روستا سفر می روند در باغ های کشاورزان زحمت کشیده اتراق می کنند برخی اقدام به کارهای ناپسندانه( شکستن شاخه های درخت، روشن کردن آتش، ریختن زباله و ...) می کنند که این امر باعث خسارت و ناراحتی کشاورز می شود.

 

 

یکی از اهالی روستا می گوید: روستای گردشگری گلیان با وجود منظره زیبا و کوهستانی و چشمه سارهای آب سرد دایمی در جاده جدید الاحداث شیروان به اسفراین قرار گرفته است.

 

 

سید محمد مرتضوی با بیان اینکه این روستا از لحاظ جاذبه های گردشگری و زیبایی از روستاهای به ندرت در شیروان است، اظهار کرد: قدمت این روستا بیش از هزار سال است که غارهای مختلف، مقبره بابا توکل گلیانی که از کلیدداران خانه کعبه بوده نشان از قدمت روستا است.

 

 

وی عنوان کرد: از سویی 25 سال گذشته این روستا توسط افراد ناآگاه با عنوان روستای بافت فرسوده اعلام شد و از سویی به عنوان روستای هدف گردشگری که اصلا سازگاری ندارد.

 

 

یکی دیگر از ساکنان روستا با بیان اینکه مردم شیروان مکان های تفریحی مناسبی ندارند، اضافه کرد: این روستا در خراسان شمالی انگشت شمار است و با وجود مسافرین فراوان به این روستا متاسفانه از سوی مسئولان میراث فرهنگی به عنوان روستای هدف گردشگری هیچ اقدام کوچکی صورت نگرفته است.

 

 

حسن ولی پور خاطرنشان کرد: اگر مسئولان مربوطه همت کنند و راهکار ارائه دهند علاوه بر تبدیل این روستا به عنوان یکی از قطب های گردشگری، رونق اقتصادی را برای شهرستان و روستا به همراه دارد.

 

 

وی اظهار کرد: چنانچه این روستا به عنوان روستای گردشگری معرفی شده اگر توجه ویژه به آن صورت گیرد 50 سال عقب ماندگی آن جبران شده است.

 

 

یکی دیگر از اهالی روستا با انتقاد از عدم نصب آلاچیق، سرویس های بهداشتی، سایه بان  و ... توسط مسئولان مربوطه افزود: با توجه به قرار گرفتن این روستا در جوار جاده و عبور و مرور مسافران باید این روستا هدفمند شود و با این اقدام علاوه بر رونق اقتصادی، حضور مسافران در باغ های کشاورزان مزاحمتی ایجاد نمی کند.

 

 

هاشم دربانی اضافه کرد: برای اقدامات مزبور گردشگری نامه ای به میراث فرهنگی نوشته شده که تاکنون جوابی دریافت نکرده ایم که تاکنون مسولان استانی و شهرستانی برای این روستا قول مساعدت دادند ولی تاکنون عملا هیچ کاری صوت نگرفته است.

 

 

وی با اشاره به عدم مکان مناسب برای استراحت مسافران و گردشگران گفت: برخی از مسافران با روشن کردن آتش و چیدن میوه خام موجب رنجش کشاورز و فراهم کردن مشکلاتی در این زمینه می شوند که با هدفمند کردن روستا علاوه بر رونق اقتصادی این مشکلات هم به وجود نمی آید.

 

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شیروان هم گفت: هم اکنونه چندین سال گذشته است که این روستا به عنوان روستای هدف گردشگری مشخص شد که یک مجموعه سرویس بهداشتی و نمازخانه برای مسافران در آنجا است.

 

 

فرنوش راهدار اظهار کرد: چون تاکنون به کسی واگذار نشده سرویس های بهداشتی آن بلا استفاده مانده است.

 

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شیروان با بیان اینکه هم اکنون طرح هادی و جاده آسفالته در این روستا انجام شده است اضافه کرد: چند مورد سرمایه گذار علاقه مند به احداث آلاچیق و مابقی کارها در این مکان هستند که باید جهاد کشاورزی در خصوص تغییر کاربری اراضی موافقت کند تا مجوز تغییر کاربری داده شود.

 

 

راهدار خاطرنشان کرد: با توجه به قدمت روستا و جاذبه های گردشگری و شرایط آب و هوایی قطعا با سرمایه گذاری در آنجا و ساخت امکانات لازم برای مسافران علاوه بر جذب گردشگر رونق اقتصادی شهرستان را به دنبال دارد.

 

 

شهرستان شیروان با 157 هزار نفر جمعیت دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی است که در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.  
 

 

 

کد خبر 1160464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha