گرایش شدید بودجه ۱۴۰۱ به سمت محرومیت‌زدایی و اشتغال؛ کار سنگین دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

کوچکی‌نژاد با بیان اینکه دولت برای حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی و بازپرداخت آن به مردم از روش‌های مختلف کاری سنگین در پیش دارد گفت: در بودجه ۱۴۰۱ گرایش به سمت محرومیت‌زدایی و اشتغال بسیار چشمگیر بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «جبار کوچکی‌نژاد» امروز (شنبه، 6 فروردین) در نخستین نشست خبری با اصحاب رسانه در سال 1401 روند مذاکرات هسته‌ای را قابل قبول و خوب توصیف کرد و اظهار داشت: دولت و مسئولان ذیربط در تلاشند از عزت و اقتدار مردم ایران اسلامی دفاع کنند و در عین ارتقاء نظام به دنبال پیگیری توافقات هستند.

 

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس با بیان اینکه در صورت عدم توافق و ادامه دشمنی‌های جبهه غرب، فصل جدیدی از زندگی مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران رقم خواهد خورد افزود: همه قوا اعم از قوه مقننه، مجریه و قضائیه معتقدند در نشست‌های هسته‌ای باید تاکیدات مقام معظم رهبری به شکل کامل لحاظ شود.

 

کوچکی‌نژاد ادامه داد: دولت گذشته در مذاکرات هسته‌ای دقت کافی را نداشت و رهنمودها و خط مشی‌های مشخص شده مقام معظم رهبری را به خوبی پیگیری نکرد و انتظار داریم دولت سیزدهم بهتر از اینها عمل نماید از طرفی ما در برخی نقاط نگرانی‌هایی را در مورد توافقات داریم زیرا آمریکایی‌ها همچنان بر خواسته‌های ناحق خود پافشاری کرده و به دنبال تحریم سپاه، تحریم اقتصاد و روابط بانکی هستند.

 

وی ضمن تاکید بر پایبندی تیم مذاکره کننده به قانون اقدام راهبردی لغو همه تحریم‌های مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مجلس با این قانون و اقدام راهبردی مسیری روشن را برای مذاکرات هسته‌ای با غرب باز کرده است و اگر این قانون توسط تیم مذاکره کننده لحاظ نشود و از آن عدول کند قطعا مجلس شورای اسلامی ورود و از حقوق مردم و قانون دفاع خواهد کرد.

 

عضو کمیسیون برنامه‌، بودجه و محاسبات مجلس حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی را تحول دیگری در سال 1401 خواند و گفت: مجلس به دولت اجازه داد ارز چهار هزار و 200 تومانی را حذف نماید ولی به سرعت روند بازپرداخت آن به مردم را در دستور کار قرار دهد که البته تا به امروز دولت بازپرداختی نداشته در نتیجه نمی‌تواند این ارز را حذف کند.

 

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس ادامه داد: در حال حاضر حدود 14 میلیارد دلار در بخش کشاورزی و چهار و نیم میلیارد دلار هم در بخش تجهیزات پزشکی و دارو و یک بخش محدودی هم در حوزه صنایع ارز چهار هزار و 200 تومانی پرداخت می‌شود و جمع ارز پرداختی ما بین 18 تا 20 میلیارد دلار است.

 

کوچکی‌نژاد ضمن اشاره به واردات بخشی از نهاده‌های دامی کشورمان از کشور اوکراین اظهار داشت: با توجه به حادثه اوکراین و سایر اتفاقات پیش آمده در حوزه نهاده‌های کشاورزی قطعا با یک جهش قیمتی مواجه خواهیم شد از طرفی اگر دولت درصدد آزار کردن 20 میلیارد دلار ارز و فروش آن به قیمت 23 تا 25 هزار تومان است به بالای 400 هزار میلیارد تومان منابع دست پیدا می‌کند در نتیجه باید نسب به بازپرداخت آن اقدام نماید.

 

وی با بیان اینکه طبق قانون مصوب مجلس، دولت باید کارت الکترونیکی را به مردم اعطا و سرانه را برای آنان به شکل ماهانه واریز کند اضافه کرد: در بخش دارویی هم مجلس، دولت را موظف کرده در صورت حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی از طریق بیمه سلامت هزینه‌ها را تحت پوشش قرار دهد که در این صورت ضمن رفع دغدغه‌های مردم امکان بروز فساد هم به حداقل می‌رسد.

 

عضو کمیسیون برنامه‌، بودجه و محاسبات مجلس حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی و اجرای سریع روش‌های قانونی جایگزین را کاری بسیار سنگین برای دولت ذکر کرد و گفت: در بودجه 1401 گرایش به سمت محرومیت‌زدایی و اشتغال بسیار چشمگیر است و در این بودجه صندوق توسعه عدالت در همه استان‌ها پیش‌بینی شده تا منابع 100 هزار میلیارد تومانی و مازاد درآمد استان‌ها و فروش اموال به آن تزریق شود.

 

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس ابراز داشت: معتقدم استان‌هایی که از نظر اقتصادی دارای تیم اقتصادی قوی‌تری هستند می‌توانند از منابع صندوق توسعه عدالت به عنوان پشتیبان حوزه تولید استفاده کنند همچنین با اصلاح روند صدور مجوزات انتظار داریم در سال 1401 در بخش اشتغال و تولید اقدامات اساسی انجام گیرد.

 

کوچکی‌نژاد شاخص‌های تولید و رشد اقتصادی را در کشورمان حدود صفر و بسیار نگران کننده ذکر کرد و بیان داشت: ضریب جینی در کشورمان بسیار بالا و اشتغال در آن بسیار پائین است همچنین دچار فاصله طبقاتی شدیدی هستیم و میزان درآمد خالص ملی هم آنچنان خوشایند نیست و اعتقاد دارم سال سالی بسیار مهمی است و اگر استان‌ها نگاه اقتصادی نداشته باشند از گردونه خارج خواهند شد.

 

وی با تاکید بر اینکه فرمانداران باید نگاه اقتصادی داشته باشند و تیم اقتصادی در گیلان باید منسجم عمل کند یادآور شد: مقام معظم رهبری چندین سال است که محور شعارهایشان را اقتصاد قرار داده‌اند و استان گیلان از حیث دارا بودن شرکت‌های دانش‌بنیان جزو عقب مانده‌ترین استان‌هاست و به همین علت بنده چندین بار به وزیر علوم و تحقیقات و رؤسای دانشگاه‌ها معترض شدم.

 

عضو کمیسیون برنامه‌، بودجه و محاسبات مجلس ضمن اشاره به تزریق سه هزار میلیارد تومان به صندوق نوآوری و شکوفایی در طی سال‌های اخیر افزود: گیلان کمترین استفاده را از منابع این صندوق برده است و تنها یک کارخانه نوآوری دارد و به علت بروکراسی زائد اداری و عدم فعالیت دستگاه‌های مسئول برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان استان ما جایگاه خوبی در این حوزه ندارد.

 

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس در ادامه از اجرای طرح ویژه مبارزه با آفات کشاورزی و کرم ساقه خوار برنج با استفاده از علوم هسته‌ای در استان گیلان خبر داد و گفت: بودجه خوبی برای این کار در سال جدید اختصاص پیدا کرده و انتظار داریم تحول مثبتی در بخش کشاورزی استان گیلان رخ بدهد.

 

کوچکی‌نژاد با بیان اینکه علاوه بر اعتبارات سفر ریاست جمهوری هزار میلیارد تومان در تبصره 14 برای ساماندهی فاضلاب و پسماند اختصاص پیدا کرده است مجموع این اعتبارات را دو هزار میلیارد تومان اعلام و عنوان کرد: رئیس جمهور وعده داده تا مدیریت واحد پسماند در استان‌های شمالی کشور تشکیل شود که البته این امر تاکنون در استان گیلان تحقق پیدا نکرده است.

 

وی با بیان اینکه ساماندهی فاضلاب کل شهر رشت با چهار هزار میلیارد تومان قابل انجام است افزود: روش‌های مختلفی در منابع وجود دارد که می‌توانیم با استفاده از آن‌ها در راستای اشتغالزایی و حل معضل پسماند و فاضلاب استان گیلان و شهر رشت اقدام کنیم اما همه این موارد بستگی به سطح تعاملات استان و توان رایزنی آن دارد.

 

عضو کمیسیون برنامه‌، بودجه و محاسبات مجلس حمل و نقل را در تمام شهرهای بزرگ جهان ترکیبی دانست و تصریح کرد: در سال‌های اخیر اعتبارات بسیار خوبی برای حمل و نقل ترکیبی و تراموا در استان گیلان و اتصال ریلی شهرها به مرکز استان اختصاص دادیم اما دیدیم که هیچ اتفاقی در شهری مانند رشت نیفتاد.

 

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس از اختصاص 100 میلیارد تومان اعتبار به مرکز جامع و بیمارستان‌های دولتی رشت در سفر ریاست جمهوری خبر داد و افزود: بیمارستان لاکان با تولی گری مسکن و شهرسازی حدود 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اتمام کار آن با تجهیزات کامل به 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و امیدواریم با سرعت گرفتن پروژه بتوانیم تا پایان سال 1401 شاهد بهره‌برداری از آن باشیم.

 

کوچکی‌نژاد از موفقیت دانشگاه علوم پزشکی برای پرداخت بدهی 700 میلیارد تومانی‌اش سخن گفت و اظهار داشت: به علت وجود تعارض منافع در سیستم، استان گیلان در ایجاد خانه‌های بهداشت ضعیف‌ترین استان در بین سایر استان‌های کشور است و تاکنون در این مورد تذکرات فراوانی به وزارتخانه و دانشگاه علوم پزشکی دادیم. 

 

وی با بیان اینکه علاوه بر مجلس یازدهم مجلس دهم هم با طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی موافق بود عنوان کرد: بنده مخالف اصل 85 کردن این قانون در مجلس بودم و امروز هم جزو 200 نفر نماینده‌ای هستم که اعتقاد داریم طرح صیانت باید به صحن مجلس وارد شود تا هم مردم و هم خبرنگاران ببینند و بشنوند که چه چیزی در حال تصویب است.

 

عضو کمیسیون برنامه‌، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: صیانت از فضای مجازی نشانه محدود کردن آن، فیلتر کردن، پائین آوردن سرعت اینترنت و نمونه این‌ها نیست زیرا ما درصددیم قوانینی را تصویب کنیم که تضمین کننده مسائل داخل کشورمان باشد به این معنا که اگر واتس اپ و تلگرام داخل کشورمان هستند و چندین هزار منابع به دست می‌آوردند باید مالیات خود را پرداخت کند و در صورت ورود به مسائل امنیتی پاسخگو باشند.

کد خبر 1160536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha