به گزارش خبرگزاری شبستان از سرخس، «میعاد صالحی» امروز پنجشنبه (۱۱ فروردین) در جمع خبرنگاران بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ با فعالیت خوب دولت سیزدهم در بخش ترانزیت، رکورد جدیدی برای ترانزیت ۱۰۰ ساله راه آهن ثبت کردیم و در مجموع سال گذشته یک میلیون و ۹۱۳ هزار تن کالا از طریق شبکه راه آهن با شرکای تجاری ما مبادله شد که بالاترین رقم در قرن ۱۴ خورشیدی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: یک میلیون و ۶۹۰ هزار تن از این مقدار کالای ترانزیتی مربوط به مرز ریلی سرخس و کالاهای ترانزیتی که از این مرز با کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان و در ادامه این مسیر ترانزیتی با چین صورت می گیرد، بوده است.
وی ادامه داد: امروز شاهد حضور رییس جمهور در مرز ریلی سرخس بودیم، باتوجه به جهش روی داده در ترانزیت ریلی در کشور، طی سال قبل و با هدف گذاری برای جهش ترانزیت، هزار میلیارد ریال در این مرز سرمایه گذاری خواهد شد.
صالحی افزود: این هزار میلیارد ریال برای افزایش سایت تعویض بوژی و افزایش سایت عملیات کانتینری در مرز ریلی سرخس سرمایه گذاری میشود، مرزی که عملیات تردد کالاهای ترانزیتی کانتینری آن معمولا به مقصد چین انجام میشود. همچنین با سرمایه گذاری صورت گرفته و با توجه به مبدا و مقصد بارهای ترانزیتی در آسیای مرکزی و چین، رشد ترانزیت ریلی و ثبت رکورد خوبی در این بخش را در سال ۱۴۰۱ ثبت شود.
وی گفت: با توجه به جمعیت ۲.۵ میلیارد نفری کشورهای پرجمعیت در شرق ایران، موقعیت استثنایی کشورمان بین دریای خزر و اقیانوس هند کشور و اتصال آسیا به اروپا از غرب، کشورها برای نپرداختن هزینه های فزون تر ترانزیتی مسیر ایران را انتخاب میکنند.
مدیر عامل شرکت راه آهن صنعت ریلی را یک صنعت مادر و دانش بنیان عنوان کرد و گفت: سالها به صنعت مهم ریلی کم توجه شده اما در دولت سیزدهم توجه خوبی به این بخش شده، استفاده از فناوری های دانش بنیان در صنعت حمل و نقل ریلی جهش خوبی به بخش های مختلف آن از جمله ترانزیت می دهد.
وی ادامه داد: صنعت ریلی با بخش های مختلفی درگیر است و جمعیت قابل توجهی در این بخش مشغولند، در حوزه لوکموتیو با شرکتهای دانش بنیان گفتکو شده و تفاهم نامه هایی منعقد شده و به زودی در عرصه داخلی سازی قطعات لوکموتیو موفقیتها گزارش میشود.
نظر شما