نماز، صراطی مستقیم در راه بندگی و دوری از گناه

نماز فریضه ای است که می تواند می تواند مسیر زندگی افراد را در مسیر بندگی و قرب الهی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، سید ضیا میررحیمی؛« ان الصلوة تنهي عن الفحشأ و المنكر؛ كه نماز (انسان را) از زشتيها و گناه باز مي‏دارد».

 

نماز به عنوان فریضه ای است که خداوند متعال در جهت ارتباط بندگانش با وی در مسیر زندگی آنها قرار داده است و به زیباترین روش ممکن هر فردی می تواند بدون آلایش و در عین سادگی با معبود خود ارتباط بر قرار کند.

 

هر فردی که می خواهد با یکی از نزدیکانش ارتباط بر قرار کند سعی می کند روش ها و مسیرهایی را انتخاب کند که بهترین لحظاتش را با او سپری کند و ارتباطی زیبا داشته باشد.

 

اما در مسیر زندگی خداوند متعال این روش و سیره و همچنین شیوه ارتباط را خودش برای ما ارائه کرده است تا ما بتوانیم با کمترین سختی و حتی بهترین و زیباترین حالات ممکن با معبود خود ارتباط برقرار کنیم.

 

این که خداوند خودش مسیر را برای ما هموار کرده است نشان از این زیبایی ارتباط است و نماز می تواند بهترین راه ارتباطی بین خداوند متعال و بندگانش باشد.

 

اگر ما حس کنیم که به خداوند متعال نیازمند هستیم بارها و بارها سعی می کنیم از ارتباط سه وعده با خداوند نیز فراتر رفته و نمازهای مستحبی را نیز دنبال کنیم و به این شیرینی و حلاوت دست پیدا کنیم.

 

اگرچه متاسفانه امروزه شاهد کم توجهی به این فریضه شیرین الهی هستیم اما هر کدام از انسان ها ذاتا می داند که به خداوند محتاج است و سعی می کنند در فرصت های مناسب این ارتباط را با خدا برقرار کنند و در دلشان از این بی توجهی احساس نارضایتی می کنند.

 

جوانان و نوجوانان امروز به دلیل بی توجهی و کج سلیقگی هایی که صورت گرفته شاید کمتر به فریضه نماز توجه دارند اما هنوز هم دیر نیست و با برنامه ریزی می توانیم این شرینی را به نسل امروز بچشانیم.

 

اگر این نسل شرینی های ارتباط با خدا از طریق نماز را درک کند به مراتب بیشتر و بهتر از نسل گذشته می تواند در جامعه نقش آفرینی کند.

 

ارتباط مستقیم نماز، ارتباط با خدا و دینداری با کاهش آسیب های اجتماعی یکی از نتایجی است که در پژوهش های متعدد به آن اشاره شده است ولی تاکنون شاهد برنامه ریزی مناسبی در این جهت نبوده ایم.

 

دغدغه نماز و دینداری و ارتباط با خدا هنوز در بین برخی از مسئولان ما وجود ندارد و اگر چنین اتفاقی بیافتد به مراتب شاهد کاهش بسیاری از مشکلات در جامعه خواهیم بود.

 

نهادهای متولی نماز شامل ستاد اقامه نماز، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، حوزه های علمیه، ستاد هماهنگی کانون های مساجد هستند که هر کدام از آنها می توانند با توجه به مخاطبین خود برنامه های ویژه ای در زمینه نماز داشته باشند.

 

راهکاری که می تواند به تمرکز در فعالیت های مربوط به نماز کمک کند توجه بیشتر و هماهنگ کردن این نهادها توسط ستاد اقامه نماز است.

 

ستاد اقامه نماز می تواند به عنوان مطالبه گر اصلی در بحث نماز باشد و امام جمعه و نماینده ولی فقیه نیز می تواند به عنوان بازوی اصلی این نهاد این ضمانت اجرایی را بوجود بیاورد.

 

متاسفانه امروز شاهد برنامه ویژه ای در بحث نماز نیستیم و روز به روز نیز بی توجهی به امر نماز در جامعه و به خصوص در بین نسل جوان در حال افزایش هست.

 

ایجاد مباحث ویژه و تاثیرگذار در امر نماز، توجه به شیرینی های نماز و ارتباط با خدا از طریق نماز، توجه به این فریضه الهی از کودکی و در مدارس از جمله راهکارهایی است که می تواند بسیار ما را در این مسیر کمک کند.

 

تا فردی شیرینی نماز و ارتباط با خدا را به صورت اختصاصی نفهمد به هیچ عنوان تن به انجام آن نخواهد داد و تنها راه ایجاد این دغدغه نیز تبیین ابعاد مختلف نماز برای هر فرد در جامعه بسته به اقتضای سنی آنها است.

 

استفاده از مشاوران مذهبی خوش ذوق و توانا، تهیه برنامه های صدا و سیما و توجه بیشتر به این فریضه در سینمای خانواده و فیلم های سینمایی، تهیه انیمیشن های کودکانه جذاب برای کودکان، اجرای مسابقات در اماکن فرهنگی ویژه نماز و اهدای جایزه به کودکان و نوجوانان از جمله راهکارهایی است که می تواند از این طریق جامعه را به سمت نماز سوق داد.

 

اما در این میان نیز نمی تواند نقش خانواده را نیز مورد بی توجهی قرار داد  زیرا رشد و اعتلای شخصیتی و اعتقادی افراد به نوع تربیت خانوادگی وابسته است و هرچقدر که این موضوع بیشتر مورد توجه باشد آنگاه اثرات آن را در جامعه نیز خواهیم دید.

 

تربیت دینی و آموزش مفاهیم اعتقادی و اسلامی از جمله این مباحث است که خانواده نقش کلیدی در تحقق آن دارد و همیشه هم این نقش مستقیم نیست و وابسته به نوع رفتارهای فردی و انجام عمل در کانون گرم خانواده می باشد.

 

اما امید است که مسئولان و متولیان فرهنگی از آموزش و پرورش و حتی پیش از آن شروع کنند تا بتوانند برای آینده کودکان و نوجوانان برنامه ریزی کنند و تا زمانی که این دغدغه در بین مسئولان ما وجود نداشته باشد شاهد بی توجهی به این فریضه الهی خواهیم بود.

کد خبر 1162149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha