خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: باوجود اینکه مسلمانان ایتالیا با حلول ماه مبارک رمضان شادی وصف ناپذیری را احساس می کند، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا در این کشور لحظات دردناکی را تجربه کردند.
مسلمانان ایتالیا به دلیل اینکه نمی تواند گردهم جمع شوند و شعایر این ماه مبارک را برپا کنند، نمی توانند شادی خود را کامل کنند.
عزالدین الزیر، امام جماعت شهر فلورانس ایتالیا می گوید: مسلمانان باوجود شرایط سخت و بحرانی که این کشور در آن به سرمی برد، با شادی و نشاط از ماه رمضان استقبال کردند.
الزیر می گوید:مسلمانان ایتالیا به طور معمول در طول سال منتظر ماه مبارک رمضان هستند تا با یکدیگر دیدار کنند و عبادت خود را انجام دهند.
او تاکید می کند که ماه رمضان علاوه بر ماه روزه داری بیانگر ارزش های همبستگی و یکپارچگی اجتماعی با نشستن بر سر یک سفره و افطار و عبادات دسته جمعی است. اما درحال حاضر به دلیل کروناف ما درخانه می مانیم و نمازمان را در آنجا برپا می کنیم.
الزیر می گوید: ما تلاش می کنیم که از طریف وسایل تکنولوژی ارتباط برقرار کنیم. این روش خوبی است، اما در وافعیت فاقد بعد انسانی است.
او درباره میزان ابتلای مسلمانان فلورانس به ویروس کرونا، می گوید: می توانم بگویم که وضعیت مسلمانان فلورانسو توسکان خوب است. اما متاسفانه بیش از 100 نفر از مسلمانان در لمباردی فوت کردند.
این امام جماعت می گوید: باید از شهرداران و فرمانداران ایالت هایی که به ما در یافتن مکان هایی برای دفن افراد مبتلا به کرونا کمک کردند، تشکر کنیم.
یحیی پالاویچنی، رئیس سازمان جامعه مسلمانان ایتالیا(کوریس) می گوید: ماه مبارک رمضان فرصتی برای بازگشت بنده به سوی پروردگارش و نماز و عبادت است.
پالاویچنی ابراز امیدواری کرد که خانواده های فقیر و بیمار در برکات ماه مبارک رمضان غرق می شوند. مسلمانان به دلیل گسترش کرونا که باعث بسته شدن مکان های عمومی از جمله مساجد شده است، نمی توانند در مساجد تجمع کنند و با یکدیگر عبادت کنند.
او می گوید: مسلمانان در این مدت تلاش کردند تا تدابیر اتخاذ شده توسط مقامات رسمی را به منظور جلوگیری از شیوع کرونا رعایت کنند و از سلامت عمومی خود و نزدیکان و دوستان خود مراقبت کنند.
رئیس سازمان جامعه مسلمانان ایتالیا می گوید: اقلیت مسلمان با همکاری کامل مسئولان به خانواده های افرادی که جان خود را به دلیل کرونا از دست دارند، کمک می کنند. بیشتر این موارد در شهرهای شمالی ایتالیا هستند.
پالاویچنی ابراز امیدواری کرد که اقلیت مسلمان بتواند در پایان ماه مبارک رمضان سفره های افطاری را با هم برگزار کنند. انتظار می رود که این تدابیر در آغاز ماه می کاهش یابد.
یوسف اوزیل، مسئول امور دینی در اتحادیه ترکی اسلامی( (DİTİB در میلان می گوید: خیمه های افطار در میلان در سال های گذشته مملو از روزه داران می شود. متاسفانه امسال با توجه به تدابیر اتخاذ شده برای مهار بیماری کرونا، نتوانستیم خیمه های رمضان و سفره های افطاری را برپا کنیم. ایتالیا یکی از کشورهای است که بیشترین آسیب را از شیوع کرونا دیده است.
اوزیل افزود: اداره امور دینی امسال فعالیت مساجد را از طریق شبکه های اجتماعی ادامه می شود و تلاش می کند تا به مسلمانان به دلیل آسیب دیدن از کرونا کمک کند.
او می گوید: این اداره توانسته است که بیش از 100 خانوار آسیب دیده از کرونا را کمک کند و کمک های لازم به مسلمانان سراسر ایتالیا را ارایه کند.
ایتالیا رتبه سوم را از نظر تعداد مبتلایان در جهان پس از آمریکا و اسپانیا به خود اختصاص داده است و دومین رتبه درگذشتگان مبتلا به کرونا را پس از آمریکا با 28 هزار و 236 نفر دارد.
نظر شما