به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد با سنت های متعدد و متنوعی به استقبال از ماه مبارک رمضان می روند و در تلاشند تا با این سنت ها، فرصت چشیدن حلاوت و شیرینی بیشتری را در ماه مهمانی خدا برای روزه داران و مومنان فراهم کنند.
ازجمله این سنت ها که با استقبال چشمگیری نیز همراه است، جزءخوانی قرآن کریم به صورت روزانه و با حضور مسجدی ها است که فرصت انس با قرآن در بهار قرآن را فراهم می کند؛ این سنت تقریبا در همه مساجد جا افتاده و توانسته خیل عظیمی از مخاطبان را جذب کند تا جایی که مراسم جزءخوانی قرآن در برخی از این مساجد از رسانه ملی روی آنتن می رود.
علاوه بر افرادی که به صورت حضوری و در مساجد در جلسات جزءخوانی شرکت می کنند، مخاطبان پرشمار نیز از طریق رسانه ملی و شبکه های اجتماعی با جزءخوانی مساجد همراهی می کنند تا در هر روز هزاران نفر موفق به قرائت آیات نورانی وحی در ماه رمضان شوند به ویژه آنکه از مستحبات موکد این ماه انس با قرآن و تلاوت آن است. جلسات جزءخوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان از سنت هایی است که به رونق حضور اقشار مختلف در مساجد و نیز انس با آیات نورانی وحی در ضیافت الهی کمک کرده است.
از دیگر سنت های مسجدی ماه رمضان، برگزاری جلسات مناجات خوانی و شرح دعاهای رمضانی است که این سنت نیز در رونق حضور اهالی محلات در مساجد تاثیر بسیار دارد برگزاری جلسات قرائت دعای افتتاح و شرح آن، دعای ابوحمزه ثمالی، دعای سحر و ... از سنت های خوب مسجدی است که فرصت بهرهمندی بیشتر از فیوضات رمضانی را برای مردم فراهم می کند.
سنت افطاری های ساده در کنار اقامه اول وقت نماز هم به همت مساجد اجرا شده و در همنشینی مومنانه روزه داران موثر است؛ این سنت فرهنگ افطاری های به دور از تجمل و اسراف و ریخت و پاش و امکان اطعام روزه داران با هر میزان از وسع مالی را ترویج می دهد چنان که بسیاری از علاقمندان به افطاری دادن که توان مالی آنچنانی ندارند با این سنت و رسم مسجدی، موفق به ادای نذر و نیت شان شده اند.
سنت افطاری ساده مساجد آثار معنوی بسیار نیز دارد، ازجمله آنها شکلگیری جمع های مومنانه و تبادل نظر و اطلاعات درباره موضوعات روز است؛ علاوه بر این، فرصت گره گشایی های مومنانه از مشکلات احتمالی اهالی محله و همسایگان را نیز فراهم می کند چون در چنین جمع هایی امکان طرح از مشکلات و چاره اندیشی جمعی برای رفع آن فراهمتر است.
آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن، برگزاری جلسات اخلاق، سخنرانی وعاظ، برگزاری باشکوه مناسبت های دینی، کمک های مومنانه، برگزاری مسابقات قرآنی و کتابخوانی، برگزاری حلقه های معرفت، برگزاری جلسات تفسیر قرآن و ... از دیگر سنت هایی است که در ماه مبارک رمضان به میزبانی مساجد انجام می شود و در جذب مخاطب و افزایش معنویت و نورانیت خانه های خدا در ضیافت الهی موثر است.
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر «یکی از کارهای خوبی که میشود انجام داد، این است که مساجد پایگاه قرآنی باشند و به مهمانی یکدیگر بروند و با هم مسابقه برگزار کنند.» در دیداری که 14 فروردین در نخستین روز از ماه مبارک رمضان با جامعه قرآنی داشتند، به نظر می رسد بعد از دو سالی که کرونا بسیاری از فعالیت های مسجدی را محدود یا متوقف کرد مساجد با سنت هایی که به آنها اشاره شد می توانند پایگاه قرآنی در سطح محلات باشند. به ویژه آنکه ارکانی همچون کانون های فرهنگی هنری و بسیج نیز در اجرای برنامه های متنوع در مساجد فعال هستند و اتفاقات مبارکی را رقم می زنند.
نظر شما