پرهیز از تقابل ایده ال ها با واقعیات در تدوین اهداف آموزش عمومی قرآن

عضو کارگروه برنامه ریزی آموزشی قرآن ایده آل ها و واقعیات را دو محور کاری این کارگروه در تدوین اهداف آموزش عمومی قرآن برشمرد و گفت: پیمودن مسیر با شیب ملایم و بدون سرخوردگی اولویت نخست این اهداف است.

 

سیدعلی سرابی، عضو کارگروه برنامه ریزی آموزشی کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور درباره روند تصویب اهداف آموزش عمومی قرآن مصوب این کارگروه به خبرنگار شبستان گفت: طی یکسال گذشته این کارگروه معیارها و شاخص های سواد عمومی قرآن را در سطح کشور مورد بررسی قرار داد و نتیجه تحقیقات خود را در قالب مجموعه اهدافی که شامل مقدمه و هفت هدف کلی می شود، به اعضای کمیسیون ارائه کرد.

وی ادامه داد: بنابر اهداف مدون در کارگروه برنامه ریزی آموزشی هر فرد ایرانی به عنوان یک مسلمان شیعه در کشوری که احیاگر قرآن در عصر حاضر بوده و داعیه بازگشت به کتاب وحی را دارد باید این شاخص ها را برخوردار باشد. البته بنابر برنامه ریزی های انجام شده پس از تصویب این اهداف در کمیسیون آموزش عمومی، وزارت آموزش و پرورش باید به گونه ای عمل کند که تمامی دانش آموزان در پایان دوره متوسطه این آموزش ها را کسب کرده باشند.

 

سرابی با اشاره به بررسی این اهداف هفتگانه در دو جلسه اخیر کمیسیون آموزش عمومی قرآن اظهار کرد: طی این دو جلسه و با رای و نظر اعضاء علاوه بر اصلاح و تصویب مقدمه، هدف نخست با عنوان توانایی خواندن قرآن کریم به معنای صحیح خوانی و فصیح خوانی همراه با درک معنای آیات شریفه به تایید اعضاء رسید. به نظر می رسد نهایتا طی دو جلسه آتی این کمیسیون هفت هدف مدون در کارگروه برنامه ریزی آموزشی با رای اعضاء و اعمال اصلاحات احتمالی تصویب شود.

قائم مقام شورای عالی قرآن با بیان این مطلب که در تدوین این اهداف دو هدف اصلی مدنظر بوده است، تصریح کرد: نخست ایده ال ها و بایسته های قرآنی در جامعه اسلامی ایرانی به عنوان ام القری جهان اسلام به منظور تعیین میزان آشنایی هر فرد ایرانی مسلمان؛ چراکه بنابر نظر رهبر معظم انقلاب زمانی جامعه ما قرآنی می شود که مردم بتوانند سخنان مسئولان را به کتاب وحی ارجاع داده و از این طریق به درستی یا نادرستی آن پی ببرند، که البته این مهم به توانمندی بالایی نیاز دارد.

 

وی بیان کرد: ما از سوی دیگر مواجه بودیم با وضعیت کنونی جامعه. چراکه بنابر تلاش های استکبار در سده های گذشته برای جداسازی مردم از قرآن که در دوران پهلوی افول شدیدی را در این عرصه رقم زده بود. بنابراین از یکسو باید به ایده آل ها توجه می کردیم و از سوی دیگر واقعیات را مدنظر قرار می دادیم. در نتیجه این ملاحظات اهداف همراه با شیب ملایم و فارغ از سختگیری تدوین شد تا امکان دسترسی عموم مردم به آنها وجود داشته باشد و عدم توفیق منجر به یاس و سرخوردگی در جامعه هدف نشود.

سرابی با بیان این مطلب که افراد دارای هوشمندی و توان ذهنی متوسط مخاطبان این اهداف هستند، ابراز کرد: وقتی می گوییم جامعه، هوشمندی متوسط را در نظر می گیریم یعنی آنچه که در واقعیت وجود دارد حتی اگر از سطح جهانی بالاتر باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: اما اگر این اهداف در کمیسیون آموزش عمومی قرآن متصویب و اجرایی شود کارگروه می تواند برای دیگر اقشار همچون تحصیلکردگان یا کودکان پیش از آغاز دوران رسمی تحصیل اهداف متناسب را تدوین کند. البته به نظر می رسد در صورت همکاری دستگاه های مرتبط همچون وزارت آموزش و پرورش می توان طی 10 سال آینده به نقطه مطلوب رسید.

اهداف آموزش عمومی قرآن کریم به همت کارشناسی های کارگروه برنامه ریزی آموزشی کمیسیون آموزش عمومی قرآن طی یک سال گذشته تدوین شده و در صورت تصویب توسط اعضای این کمیسیون افراد با هوشمندی و توان ذهنی متوسط را پوشش می دهد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 116367

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha