خبرگزاری شبستان: عبارت "کار را به دقیقه نود سپردن" را شاید بارها در زندگی روزمره شنیده ایم، اما این جمله که گویی به فرهنگ دیرینه مردم جامعه و حتی ادارات مبدل می شود، در دقیقه 90 سال 90 و آستانه سال جدید بیشتر نمود پیدا کرده است. تا جایی که شلوغی بازار ها، خیابان ها و حتی ادارات در آستانه سال جدید بی تاثیر از این مسئله نمانده و بسیاری از کارهای روز زمین مانده به روزهای آخر سال موکول شده است.
در زندگی روزمره کار ها را به دقایق آخر محول کردن زیاد به چشم می خورد؛ از پرداخت فیش برق و گاز گرفته تا ثبت نام کنکور و در نهایت پر کردن پیک شادی در روز طبیعت. این مسئله به شکل سلسله وار از کودکی تا به الان ادامه داشته و نمود عینی آن را در شلوغی و ترافیک آخر سال به خوبی مشاهد می کنیم.
بازارها این روز ها پر از ازدحام جمعیت است و جریان زندگی با تب و تاب بیشتری در حال عبور است و فروشندگان با کالا های متنوع و رنگارنگ مردم را بیشتر از روز های قبل ترغیب به خرید می کنند.
ماهی های طلایی برای قلاب های سوداگران بازار شب عید
در بازار های پر زرق و برق با رفت و آمد های بی وقفه افراد، شور و شوق زندگی بیشتربه چشم می خورد و این جملات را این روز ها بیشتر در بازارهای خرید می شنوید "چقدر گران است، قیمتش بالاتر از جنسش بود، کدام را بخرم، خسته شدم چقدر شلوغ است، چرا ماشین گیر نمی آید و ... .
شاید این مسئله به فرهنگ دقیقه نودی ما برمی گردد که تمام خریدها را برای روز های آخر سال می گذاریم و با افزایش تقاضا متقابلا افزایش قیمت هم به وجود می آید و مصرف کنندگان به خرید هر جنسی با هر قیمتی راضی می شوند. اما در این باره باید گفت؛ مشکلاتی هم در بخش تولید و توزیع کالاها وجود دارد و عده ای با سودا گری در بازار ایام شب عید علاوه بر سود آوری برای خود، بازار مصرف کنندگان را به سیاهی رنگ کرده و از آب گل آلود این روزها، ماهی های گران بهایی را صید می کنند.
پایان سال نود، پایان فرهنگ نودی
فرهنگ دقیقه نودی را نه تنها در اقشار مختلف مردم می توان دید، بلکه در بین برخی سازمان ها و ادارات هم این فرهنگ کاملا مشهود است و برای نمونه می توان به پرداخت عیدی بازنشستگان و کارکنان سایر سازمان ها اشاره کرد که با شمارش معکوس پایان سال پرداخت می شود.
محول کردن امور اداری برای روزهای آخر سال هم از دیگر مسایلی است که ترافیک کابوس وار این روزها و شلوغی بیش از حد بسیاری از ادارات را دامن می زند؛ کافیست در این روزها سری به شعب بانک ها یا ادارات دیگری مثل شهرداری ها بزنید تا آرزو کنید ای کاش زودتر امور خود را انجام داده بودید و اکنون با چنین برنامه های پردردسری مواجه نمی شدید. همه این مسایل ناشی از انجام ندادن هر کار در وقت و زمان خود است چراکه دیده می شود اکثر افراد به دلیل اینکه در طول سال کار های خود را انجام نداده اند در تلاشند برنامه های عقب مانده شان را در چند روز آخر به اتمام برسانند.
امید است همانطور که همه ما به دنبال تغییر ظاهر خود و محیط اطرافمان در آستانه برگزاری جشن سال 91 هستیم تغییراتی هم در آداب نادرست که در فرهنگ بعضی از ما رواج دارد بدهیم و پایان سال نود را با پایان فرهنگ "دقیقه نودی" همراه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما