«دیگری‌خواهی» یکی از تضمن‌های بنیادین جامعه اسلامی است

جمعی از پژوهشگران حوزه های علمیه خواهران در مقاله ای که در پایگاه استنادی سیویلیکا نمایه شده، به بررسی «اثربخشی مولفه (دیگری خواهی) فردی در ساخت جامعه اسلامی» پرداخته اند.

​به گزارش خبرگزاری شبستان، براساس مقاله ارائه شده خانم‌ها سمیه ابوترابی، وجیهه اشرفی و خدیجه امیری، طلاب مدرسه علمیه امام جعفر صادق(ع) شاهرود که در دومین کنفرانس بین المللی دین، معنویت و کیفیت زندگی منتشر و در پایگاه استنادی سیویلیکا نیز نمایه شده است، «اثربخشی مولفه (دیگری خواهی) فردی در ساخت جامعه اسلامی» مورد بررسی قرار گرفته است.

در چکیده این مقاله آمده است: نوشتار حاضر کوششی در راستای فهم رابطه معنویت و اخلاق فردی و تأثیر آن بر ساخت جامعه اسلامی است.

این مقاله بر طبق آموزه های اسلامی شیعی مفهوم دیگری خواهی را به عنوان یکی از تضمن های بنیادین جامعه اسلامی مورد خوانش قرار می دهد و به این پرسش پاسخ می دهد «دیگری خواهی چه ارتباط مفهومی با ساخت جامعه اسلامی دارد؟».

بر این اساس مبتنی بر روش‌شناسی منبعث از آموزه های تفسیری و تحلیل گفتمان به ویژه منطق تفاوت، در صدد بازخوانش مفاهیم جامعه اسلامی، چیستی ایمان و کیستی مؤمن، چیستی دیگری خواهی و نشان دادن کارکرد و رابطه مفهوم دیگری خواهی با جامعه اسلامی برآمد و به این نتیجه رسید که جامعه اسلامی در جهت رشد انسانی استقرار می‌یابد و عنصر دیگری‌خواهی ارتباط موسعی با تکالیف ایمانی و ساخت جامعه اسلامی و در نهایت تمدن نوین اسلامی خواهد داشت چرا که مؤمنین با این صفت، دیگر در پی ارتباطات ماده محور و اصالت سود نخواهند بود؛ به تبع آن بالندگی و تعالی به مثابه پارادایم ارتباط اجتماعی و اسلامی شدن جامعه می انجامد که محصول آن جامعه مبتنی بر آموزه های مترقی اسلامی است.

 

کد خبر 1165125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha